Friday, December 31, 2010

Kenangan Manis bersama Braces

Banyak kenangan Manis bersama braces ni.. susah nak di ungkap kan.. pertama dalam hidup.. sesuatu yang setia berada disamping ku tanpa ragu.. keputusan nak pasang braces ni keputusan yang paling bijak penah aku buat dalam hidup.. aku percaya,aku tak kan menyesal.. sejak 30 July 2008, braces ni setia je digigi ku.. hihi.. and akhir nya, 27 Disember 2010, selepas lebih kurang 27 bulan, akhirnya kami berpisah jua.. hihi.. sj je tak wat post awal2.. sbb malu~~.. actually, ni la hadiah birthday paling indah yang penah aku dapat.. dari siapa..? dari diri sendiri untuk diri sendiri.. perabih RM4,500 ye kawan2.. sanggup...

braces ni banyak menjadi saksi kisah pahit manis dalam hidup aku.. saat ku sedih, saat ku gembira.. semua dia tahu.. bertuahnya braces ni, dapat hadir 2 kali convo ku.. sijil IKM dan juga diploma UniKL BMi.. bertuah kan.. hihi.. time sijil tu, bengkak2 mulut, sbb baru beberapa minggu pasang braces, dh g convo.. time diploma pulak, tersenyum lebar, sebab diri ni dah serasi sangan dengan braces tu.. hihi..

dulu mula nak pasang, rasa malu.. tapi bila dah lama2 pakai, tengok ramai celebriti2 pakai braces.. eh, Hanis Zalikha(blogger tegar lagi glamer tu), Misya Omar(penyanyi kegemaran ku itu),Fatin Liyana(blogger tegar/model/doctor), Elia Si Jejariruncing(awek si Khairul Fahmi Che Mat a.k.a MIA a.ka Apex goal keeper skuad harimau Malaysia tu.. ha panjang terangkan kalo tak kenal memang dasar buta IT) **korang google la lagi celebrity with braces.. mesti jumpe punye.. hihi bangga plak rasanya.. (eh,tp aku pasang bukan untk glamer ye.. ada kisah disebalik kenapa aku pasang braces ni.. tunggu next post nti,aku story)

kepada semua readers.. aku nak istiharkan.. kini, saya sudah bebas dari gigi besi.. so kawan2 di Uni, dah tak boleh bahan saya dengan nama panggilan Jannah gigi besi lagi ya.. pas ni, boleh makan sayur dengan tenang.. tanpa ada 'accessories hijau' digigi selepas makan.. hhhooooooreeeyyy...!!! tapi... saat ini, saya dah mula rindu braces saya... waaaaa...!!!!

Thursday, December 23, 2010

Kecilnya dunia

kecil betul dunia ni.. saya dah lama follow blog THALHAZLIN ni.. suka baca kisah hidup dia dari bujang, smpai dah jadi isteri.. baru2 ni dia buat post pasal wedding yang telah dia attend sepanjang december.. kebetulan.. dia pegi wedding SYIDA&Hubby bertempat di JB Catering, Tasik Merdeka JB.. bila saya bace post dia, terdetik dihati.. kecil betul dunia.. kenapa?

tengok pic yang Pn.Talhazlin upload di blog dia..


and tengok pic yang ada di Handphone saya?

Hai.. kecik nya dunia.. actually Syida ni kawan satu universiti kakak saya.. di UIA.. dan adik Syida; Puden and syahir, kawan satu sekolah dengan saya.. Syida nyaris2 jadi kakak ipar saya. hihi.. pecah rahsia.. maybe Syida kawan pejabat Pn.Thalhazlin kot.. tapi.. kenapa la saya tak perasan cik Thalhazlin masa dan ketika tu? kalau tak, mesti saya dah tegur dan ajak beliau bergambar berdua kan.. hm.. tu la yang dinamakan takdir allah.. kalau dia kata pasti berjumpa, insyaallah berjumpa.. tapi kalau allah kata saya tak kan terpandang Pn.Thalhazlin tu, ni la jadinya.. pic saja jadi bukti kami berada di tempat dan masa yang sama.. posisi dan suduk camera je lain.. hihi

Monday, December 20, 2010

Tag: dari ruby a.k.a Eyntan

Pernah tak anda rasa cool ?
cool.. saya sentiasa cool.. lebih2 lagi time nak control meggelabah.. cool abes..

Upload wallpaper yang anda guna sekarang.


Cerita pasal wallpaper tersebut.
pic convo with my beloved GAJEBO.. kind a unik kn pic ni..

Bila kali terakhir anda makan pizza ?
masa Ziela(my ex-officemate belanja) padahal dia pow bf dia ok.. hihi.

Lagu paling terbaru anda dengar.
Anuar Zain- Jangan bersedih lagi
**hai.. memang minat giler lagu ni.. macam masuk sangat dengan jiwa ni..

Apa yang anda lakukan selain menyelesaikan tag ini ?
on9 Fb sambil2 sms with someone who care about me..

Selain name sendiri anda dipanggil dengan panggilan apa ?
Angah,penguin,jai..

Tag lagi 5 orang.
boleh tak, taknak tag sape2..? hm.. mcm keji plak..
  1. Sakina(UniKL BMIan)
  2. Hani(kawan se UniKL BMI,bestfriend si kinaa ni)
  3. yaya(junior SMAKJ,adik classmate saya)
  4. AreGy(PUAN MUs)
  5. Ain(junior sekolah SMAKJ)
Siapa blogger no 1 kepada anda ?
My beloved mucuk.. hihi kawan satu Uni...

Katakan sesuatu kepada orang no 5.
Ain, blog ko tu penuh dgn mamat korea.. pening kpale akak.. tukar la konsep.. cite la psl resepi ke.. hihi.. keji kan akak complain blog kau..

No 3 ade hubungan dengan siapa ?
Yaya?ntah la.. tak penah kenal plak scandal dia..

Bagaimane pula dengan no 2.
Hani? tak penah kenal jugak la scandal dia..

Kata-kata cinta untuk orang no 4.
Cinta kau dah terbukti kepada suami.. aku happy bila kau happy.. jadi la isteri yang solehah. jaga solat, jaga puasa, jaga harta dan kehormaan suami.. u will be the best.. insyaallah...

Beri 5 perkara tentang orang yang tag
comel, kami rasa kesedihan yang sama, suka bila dia panggil saya 'akak'(walaupon terasa tua), dulu mati2 ingat nama dia eyntan.. pastu rupe2 nya lain.. Ruby, tempuhi hidup ni dengan tabah ye..

Saturday, December 18, 2010

Househusband..? any idea..?

eh.. rase mcm best je kan kalo ad sorang suami, yg sudi jadi househusband.. to pon kalo duit berkoyan2 kan..? wife g keje, husband do k rumah jaga anak.. ha.. petang2 boleh g main bola.. g ngeteh kat mamak bawak anak.. comel.. tapi as a wife kena bijak jugak la.. jangan biar suami take care all the things.. kalo orang yang pemikiran nye konservatif, jadi mcm taboo plak.. wife di katekan queen control.. tapi kalo yang open minded skit, mesti mcm ad idea best psl househusband ni kan..? Husband boleh keje dari rumah.. and ade la quality time dengan anak2.. tu pon kalo ade anak.. kalo xde, dok nganga la.. main PSP kat rumah.. wife balik, makan same2.. best kan..? sape sudi..?? mai jadi my husband.. kamu boleh relax je.. keje jadi driver saya g tempat keje.. bg afternoon i dah balik.. ha.. best kan..??

Friday, December 17, 2010

result dah keluar ye sekalian alam.. syukur alhamdulillah.. ape yg saya dapat.. masih dalam range target saya.. kali ni degree.. so i can't expect too much la kn.. btw.. nak ucap tahniah juga pada kawan2 yang berjaya gain dean's list.. insyaallah.. tahun depan saya cuba usaha dengan lebih giat lagi ye.. so blh la kite naik pentas amik dean's list award lg.. sempena semester baru ni, saya berazam.. nak giat kan lagi usaha.. nak jadi person yang well organize.. saya mengaku ye.. sem lepas, saya jadi huru hara.. selalu je mengalami situasi WORDLESS.. hu.. dengan kehilangan my best friend lagi.. tengok pic sebelah ni.. mcmcni la saya.. sometimes, termenung like hell.. kalo ukur, dah sampai hell dah.. sometimes, senyum macm nak tak nak je.. and most of the times, terkinja2 mcm dah gila.. thats the way it is.. the way saya cover diri.. biar orang tak nampak kesedihan saya.. hakikatnya, emosi memang tak stabil.. anyway.. the result comes out fine.. alhamdulillah la.. the gred..? don't ask.. gpa 3.04.. syukur k.. nak bandingkan dengan effort saya sem ni.. rasa mcm tak layak dapat 3 above.. saya lalai sungguh.. but anyway.. thank you allah.. saya janji.. saya usaha keras sem depan.. mahu dapat DL.. mahu DL.. to all my friend.. sila sedia hadiah 'congratulation' untuk saya.. congratz card would be just nice.. hihi...
p/s: mahu organize party braces.. sape mahu join..? sempena ape..? wait and see.. kawan2 yg dah kenal saya.. u olls mesti boleh agak party ni untuk ape kn.. hihiihiii

Thursday, December 16, 2010

mula la kisah semester baru

list subject yang diambil untuk semester depan dah keluar.. wow.. cuak ok.. esok result pon kuar.. azam baru..? mahu belajar sungguh2, tak nak fikir dah segala perkara yang mengganggu kosentrasi.. kawan2, sila la nasihat kan saye ye kalo saya nakal dan leka.. tapi dunia blogging memang tak boleh nak tinggal ye.. ini nyawa saya.. doa la result esok memuaskan hati... target pointer 3.00 above.. doa2 la tercapai target tu..

UPDATE:
semua kelas same dgn eyda. yeeehaaa.. seronok...

MARA student: how to check you account

Ok.. post kali ni nak bg tutorial skit kat kawan2 yang ambil pinjaman MARA.. system e-baki ni dah lame saya guna, untuk monitor flow cheque dari MARA.. so xpayah la pening2 ble MARA nak masuk kan duit, mane pegi nye duit tu.. hope it would help kawan2 ye.. sory la saya print screen web MARA.. jangan saman aku sudah le.. niat nk guide kawan2 yang tak tahu k..

STEP 1: g web www.mara.gov.my
STEP 2: click e-baki

kepada user yang sudh mendaftar
STEP 3: isi la ID and password yang telah u olls daftar

kepada user baru
STEP4: register dulu ye.. click DAFTAR

STEP 4a: daftar pengguna baru

STEP 5: pilih la akaun yang nak di periksa tu

STEP 6: pilih periksa baki penyata pinjaman/ biasiswa

FINALLY: boleh la check cheque korang dah kuar blom.. kalau dah ade, tapi nama tak de kat list dalam memo BMI, jgn risau la.. mesti trus masuk dlm akaun duit korang tu.. all the best.. selamat mencuba...

p/s: kawan2 nti dah dapat duit, gunakan dengan bijak ye.. saya pon dah ade macam2 plan ni.. nak bagi abah, nak bagi ibu.. nak tanggal braces. wa.. tak sabar ok.. btw.. thanks ye MARA.. sudi bagi elaun sara hidup pada saya.. kesian ye kat my beloved Kina.. frust dia xdapat sara diri.. hope rayuan dia tu di pertimbangkan la..

Friday, December 10, 2010

Kambing dah beranak.. 3baby kambing..

berita terkini.. Kambing peliharaan bak(ayah angkat saya) dah beranak.. Anak 3 ok.. Semua jantan.. Meh tgk pic baby2 kambing bak..



kisah nye bermula bila, si ibu kambing pulang awal.. Selalu maghrib atau hujan lebat baru dia balik.. Hari ni, pkol 12 tghr lg dah balik.. Ewah2.. Awal luar biase.. Pkol 2pm,lepas solat jumaat, sy sound bak, "bak, kambing yg blk td tak turun2 bak.. Agak2 dh beranak kot.. Cube tgk.." bak trus je g tgk, 5 minit lepas tu, bak trus pgl.. "nurul,kambing beranak dh.. G la tgk.. Bru 1 anak dia.." kami meluru g tgk.. Jakun la katekan..

Pengalaman yang tak dapat dilupakan.. Seronok.. Percutian hebat ye kali ni.. Macam2 buat.. Ok la.. Nk chow dlu.. Tolong mak buat lepat ubi.. Hihi.. Bye..

Thursday, December 9, 2010

Bercuti di kampung halaman orang


ha.. Tajuk.. Cmne tu..? Tgk kat pic diatas.. Sy sedang berjimba2 bersama adik and anak sedara dia.. melayan diorng punye kerenah sangat best ye.. Tenang je kat sini.. Cuaca pulak sangat cool.. Xpanas sangat.. Bile hujan, peh.. Mate layu wa cakap lu.. Syok je sy.. Dok kat kampung orang.. Sebenarnya ni rumah mak angkat sy.. Cmne jd mak angkat..? Biarlah rahsia.. Lokasi saya sekarang..? Endau Mersing.. Sungguh best ye stay sini.. rasa sangat 'at home'.. Makan macam2.. Ketam, udang, petai.. Ikan jangan cakap la.. Banyak betol makan.. Naik la berat badan.. But i don't care.. Makan je.. Sbb happy sangat dok sini.. Macam2 aktiviti buat.. Salah satunye, Kejar kambing, belajar masak la.. yg paling best, saya pkai kain batik ala2 gadis melayu kampung gitu.. Walawei.. Ade bakat jugak aku ni.. Hihi.. Ok la.. Nak chow dlu.. Jimba2 layan anak sedara.. Bye..

Friday, December 3, 2010

Kehilangan dan penggantinya..

bulan ni je, dah 2 kali aku kehilangan... hati ni hancur tak terkata.. tak tahu ape jalan penyelesaiannya.. allah saje yg tahu perasaan aku ketika itu.. ad ketika rasa mcm nak menyalahkan takdir.. tapi tu la, orang dah kate tak de rezeki, maka tidak ade la untuk saya.. meh nak cerita satu2.. kalo rajin bace la.. hihi

HILANG: geran motor JLW 2*1* saya...
dah lama sebenarnya cari geran ni... mane ntah letak.. haduihai.. abes satu bilik dah bongkar.. tapi tetap tak ade.. habis gaduh la ngan adk. paksa dia cari.. ibu pon dah abes kombah baju2 saya(sebab tempat yang sya simpan tu kat almari baju) buntu habis.. tak tahu nk buat ape.. dah la nak renew road tax ni..

Penyelesaiannya:
rupa2nya, kalau geran motor hilang(bkn motor jela.. any kenderaan.. jgn kereta lembu punye geran sudah la ye) boleh di ganti.. tapi procedure dia, kena pegi ke pejabat JPJ berdekatan, isi borang permohonan, beserta salinan kad pengenalan pemilik dan bayaran nya.. kalau saya motor 125cc, RM20 je.. tak tahu la rate untuk kenderaan lain.. then terus je beli insuran, renew road tax pada hari yang sama.. pkol 3 gerak dari rumah, smpai JPJ 3.30ptg. pkol 4 dah siap geran, buat insuran 4.30ptg dah sia road tax.. pantas dan efficient kan..?? hihihi

HILANG: Semua pic perkahwinan sahabat saya Wan Nabilah

hari tu masa mjlis nabila kat belah emran, dia mengadu kat saya, xde photographer.. alamak.. payah ni.. coz masa kat rumah dia, acid yang cover.. tapi ade la insiden, family dia merajuk xdapat bergambar family dengan pengantin.. so saya rasa bersalah sangat.. terpaksa la usahakan juga camera, saya jadi bidan terjun jadi photographer mjlis di kuala selangor.. kire tebus balik la nti.. we had a great time during that ceremony(will blog about it later).. saya pinjam camera jira masa tu.. biase la.. miskin.. xde DSLR.. lepas je mjlis, saya pas la memory card tu pd tuan punye camera, mintak tolong dia transfer semua gambar.. so nak dijadikan cerita, file2 tu semua kena virus.. so tuan punye camera telah 'simply' [read: slumbernya] meng'format' memory card tu tanpa rasa sedih pon atas kehilangan gambar2 sy tu.. and the next morning, sy baru dapat berita tu.. waaaaa... macam nak bunuh diri ye kawn2.. sedih gle.. about 500 plus2 pic ye saya snap.. hilang sekelip mata.. sedih2.. tu la takdir allah..

Penyelesaiannya:
kawan2 ingat tak saya penah kehilangan sesuatu juga sebelum ni..? read [SINI] so saya amalkan doa tu.. is been 3 days after that incident, tuan punye camera tu mendiamkan diri.. ok.. sy sabar.. berserah pada takdir allah.. tp tu la.. atas takdir alah tu juga la, sy dapat jalan penyelesaian.. one of my friend bg link software ni.. software ni blh recover blk file yg terdelete.. tapi tu la.. sy tak blh run software tu kat pc sy coz file tu di'format' kat pc lain.. so hanya id PC tu je sy blh run reocvery program tu untk undelete semula file2 sy tu.. so tadi, saya berpeluang pegi blk PC tu[actually PC tu kat sebuah office yg dikawal ketat ye..] atas dasar perikemanusiaan, security guard tu benarkan saya masuk and do my business kat PC berkenaan.. but.. sebelum pegi office tu, say tergerak nak google bout his matter.. search for another recovery software.. in case kalo software yg kwn saya bagi tu tak sesuai or something wrong happen.. so berbekalkan recovery software tu, sy push owner camera tu, supaya run and recover blk file2 sy tu.. within 15 minute je.. semua file2 tu dah sedia di copy.. wow.. cepat ok.. tp tu la.. wondering, kenapa dari awal this person tak nak tolong saya recover blk file2 tu [read: this guy is internet freak ye.. he know everything psl software coz 1st sy tgk dia handle recovery software yg sy bawk, dia crack.. senang ye.. dia expert] but i dont know.. knape dia xtolong dr awal2..?

at the end:
sy berjaya dapat kan kembali pic2, and geran motor saya.. atas izin allah.. alhamdulillah.. syukur..

Pengajarannya:
allah dah tulis semua ni ye kawan2.. dia memangn ak saya bersusah2 dahulu, agak saya lebih menghargai..



**cuma satu je.. nak ingat2 kan kawan, supaya tanam kan dalam diri FAITH and HOPE.. selagi kita boleh berusaha, usaha lah.. insyaallah akan berjaya.. lepas dah buntu usaha, berserah dan bertawakal lah.. insyaallah, allah sentiasa berada disisi2 kita..
btw, tadi, i ask the owner of the camera.. did u have any faith and hope in your life..? penah tak dalam hidup kamu, ade 1 perkataan ni..? HARAPAN.. please don't give up.. Psyco betul aku hari ni..

Thursday, December 2, 2010

Activities during semester break

Nak tahu ape..?
hah.. bawah ni.. semua ni..








setakat ni, itu saje..
that's it..

Tuesday, November 23, 2010

perasaan serba salah menyelubungi..

what to do..? saya alami situasi yg sy rasa bersalah sangat.. tak tahu memilih antara sahabat dan keluarga... kalo dlm iklan 'family first' tp kalo pk2 kn lg.. dok sni asyik la teringat2 ape la diorng tgh buat tu..? diorang penat tak..? perlu kn sy x..? ape la diorng kate ye..? sy yg ajak diorng join JKK, last2 sy xde kat sna tolong diorng.. masya,wanie, yana, syida, ecah and nana.. sory ye sy tiada disana untuk bantu korang.. we suppose to be a group... tp aku ad masalah yang perlu diselesaikan kat sini..



insyaallah nti saya datang kesana, korang suruh la sy buat ape2 sj.. jgn buli sudah le.. hihi.. hopefully, we will be a great team.. JKK S1'2011 will be the best.. i'll try my best to be the best.. and post ni nk wish THANK YOU very much to all JKK UniKL BMI S1' 2011 sbb banyak2 paham situasi sy..

Monday, November 22, 2010

Inani: Its 22 Nov again but...

ya bebeh.. its 22 Nov again..
but now.. you r not here anymore..
i miss you a lot.. i used to write some 'gempak' wish for you..
just want to cheer you up..
because u always celebrate your birthday far from you family..
and today, again.. its your birthday..
but you never be here celebrating your birthday again..
no more happy celebrate.. i miss you sayang.. i miss you..
I don't have much to say.. but there is a lot to tell..
how i'm gonna get through this day..??
how..? i don't have anyone anymore..
because you the best i ever had..
there in no replacement of your position beside me dear..
but today, i realize that u will be 22 years old for forever dear..
hihi.. it just like,
u can wear pink always because 22 is just nice for you to wear pink..
u never gonna get old.. u will be always as cheeky as you wanna be..
i wish i can buy a great dress for you birthday present..
i always wish that we can spent a great birthday just two of us..
doing all the things that we wanted to..
tells all the story that makes us laugh..
i cried a lot for all this dreams and wishes dear...
the things is.. I MISSESSSSSSSSS YOU A LOT SAYANG...!!!
pada sape aku nk tujukan birthday wish ni..?? i miss you..



ya allah.. kau pelihara lah roh inani zalikha sahabatku ya allah.. tempatkan dia ditempat yang terbaik disisi mu.. sesungguhnya dia sahabatku yang baik hati nya.. kau lindungi lah dia dari siksa azab api neraka, kau ampunkan lah segala dosa2 inani zalikha, dosa besar mahupun dosa kecil ya allah.. sesungguhnya kau yang maha mendengar dah maha mengetahui isi hati hambamu ya rabbul alamin... Al-Fatihah~

Sunday, November 21, 2010

On behalf of herself confessing...

Nuruljannah confessing that she miss her ex boyfriend
when she already had a new boyfriend...
so what..?
is that wrong when you miss someone..?
is that a sin..?
dear,harap u phm...
n ape yg tertulis di blog hanya luahan hati..
tidak mahu menipu diri sendiri..
kini,hanya kamu dihati.. caye tak..? caye la..hihi

on behalf of myself..I say...

Nuruljannah said that:

she missed the feeling of being loved...
she missed of sensing his eyes on her as she walked to him..
she missed his 'bebel2-then-sengih2'...
she missed his touch... his hugs...
[not by physically touch and hug..
but when he tells her some story,
when he sang her a song,
She felt like he just hug and kiss her...
believe it or not.?believe it.]

she missed his laugh... his words of advice...
she missed his words of love...
she hated counting down the days till she could forgot all the memories..
She hates the fact that he is her ex...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
but... life must go on... allah.. please plan the best for me...


Wednesday, November 10, 2010

ok ye kawan2.. Keputusan CONTEST MORTAR BOARD: The Beauty In Ugly dah kuar... masa nk click tu sangat la berdebar.. kena pulak time internet sgt lembab.. thanks to celcom broadband,ade kala kamu sangat laju.. ade kala slow bak kura2 ye bb.. tp xpe.. back to the story.. kuar je post si edy tu.. scrool... scrool... scrool... tiba part pemenang kategori gambar...?? hu... pic ku yang kampungan itu tak de ok.. makne nye ape tu..?? say bye2 to... ray ban....


sungguh kasihan ye padaku... tp xpe.. jgn putus asa.. tu kan rezeki mereka... tahniah pada pengadil kerana berjaya memilih pemenang terbaek abad ini ye.. ape ciri2 yg pengadil tgk..? mcm same ngan selera sy.. sy siap bookmark lg post yg saye suke.. last2 betul ye.. mereka yg sy bookmark menang.. fuuyooo.. selera ku kelas juga.. tp mushkil ye.. dr hari tu sehingga hari ini.. mane satu sebenarnya banner contest itu ye..? melihat pada semua post para pemenang, banner lain2 ye.. ade yg letak yg ade hadiah, ade yg letak xde hadiah.. kalo slh banner, x discualified ke eh dr contest tu..? hm.. mushkil2.. tp xpe eh kawan2.. tu rezeki mereka.. yg penting pic mereka chantek2 ye kawan2.. saya sangat teruja.. say bye bye lagi sekali to ray ban..

btw, kepada pemenang.. tahniah kepada korang.. pas ni bila dh dpt hadiah, wt la post khas say thank you pada pihak penganjur.. si edy tu.. letak skali pic korang pkai hadiah tu tau.. aku sgt teruja ngan ray ban tu.. xdpt, dpt tgk pon jd ye mak enooonnnn... moga2 next time dia wt contest lg... hihihi...

kalo korang nk tgk pememang2 nye, blh la click [sini]... sangat best ye bila menang.. pas ni aku nk wt contest gak le.. agak2 korang nk join x..? hadiah ape ye yg best..?hm... tunggu la nanti.. akan difikir2kan... btw,thanks to edy.. kerana terima aku jd contestant contest kamu.. pasni jgn segan silu la nk comment2 blog sy ye edy.. hihi.. nti ade contest, ajak sy lg tau...

Saturday, November 6, 2010

Cinta dua hati

Maafkan bila cintaku tak mungkin ku persembahkan seutuhnya....
maafkan bila kau terluka..




afgan really made my day.... ~heart~afgan~

Thursday, November 4, 2010

Tag: tak dijemput perasan nak buat juga

Instructions : Bold the statements that ARE true to you. Italicize the statements that you WISH were true. Leave the fibs alone.

wana si 'rule-breaker' dah tambah arahan baru, which is: Underline the statements that you think that they are nonsense tapi aku nak ubah nonsense tu jadi impossible.. kire opposite meaning la..

* 170 cm tall
* I hate my friends
* I'm bored of driving
* I love dancing
* I go clubbing every week
* Shopping is bullshit.
* I have a tattoo of a star.
* I got my navel pierced.
* I hate cartoon.
* I hate sports
* I hate meeting new people.
* High school was the worst time of my life.
* I have red hair.
* I hate vacations.
* I'm going to get high and smoke weed one day soon.
* At times I think I still am a tomboy.
* I hate surprise parties.
* I hate planning parties.
* I hate math.
* Blogging is a waste of time.
* One Utama is my second home. (giler ape.. mesti la rumah in-law is my 2nd home)
* I buy CLEO every month.(dulu penah la.. sbb belajar make up guna CLEO.. haha)
* I don't have faith in the current "one".
* I don't believe in love.
(SAYA PERCAYA PADA CINTA SELEPAS NIKAH)
* I love bitching about people behind their backs.(sometime when they bitching at me first)
* I can't live without make-up (masih boleh ke kelas tanpa make up.. orang selalu tegur,"jannah nape pucat..?")

*
I can drive
*
I'm studying fashion
*
I have business running.
* My parents don't know about my blog
*
I have an iPod
*
My parents have faith in me.
*
The mother bear gives me hugs.(ade ke orang panggil mak dia mother bear..? hihi)
*
I have 100% freedom (rasenye xkn cecah 100%)
*
I've got a new phone.(blackberry ye.. sape nak bagi hadiah.. meh2..)

* I don't know what I want at the moment
* I'm not happy, neither sad
* I hate my life sometimes
* I hate my grades.
* I have friends that take drugs.
* I hate someone from my past.
* My school mates know about my blog.
* I hate it when people cancel last minute meet ups.
* High school's filled with drama.
* I've bought shoes this month
* I was a tomboy.
* I can't live without music.
* I love being in love
* My old friends keep in touch with me
* I love Orange Juice.
* I'm going to get a new pair of shoes by the end of this month.
* I love swimming.
* I love my friends and family
* I wanted to be a fashion designer(for myself la kot)
* A blogger bitched about me before.(ade.. lg2 kes ini)
* I know how to cook (iye ok.. i pndai masak air.. kire cooking gak kan)
* Boys are assholes.(are tu tukar jadi have)
* I'm happy with what I have.(i wish i have more)
* I'm hot.(and sometimes i'm sexy.. hahaha.. keji)
* I think I'm fat.(kalo dah cecah 50kg baru xkire fat)
* People should start appreciating me.(before aku mati.. nanti penyesal baru tahu)
* I believe in long distance relationships (yang penting kesetiaan dan kepercayaan.=)
* I'm starting to like applying make-up (i want to look beautiful but it turn out not really well)
* I still have a best friend (even 1 sudah menyambut seruan ilahi, but i still have a lot of best-friend..)

* I have white handbag
* 90% of my friends smoke.
* I have 10 Lollipops handbags.
* I love rock emo bands.
* I'm a rebel.
* I heart Italian food.
* I hate nail polish
* I'm a guy.
* We'll last :)
* I've robbed an old lady.
* I have a cat
* I'm a sinner.
* I've got a DS light.
* I have a Wii.
* Video games are a waste of time.
* I miss the father bear
* I love horror films.
* I don't read newspapers.
* The news is such a waste of time.
* I hate animals.
* I curse like a pirate.
* I'm happy with my 11 years old car.
* I hate people that are smart.
* I can't drink for nuts.
* I haven't worked out since March.
* I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
* I slept in my parent's room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
* I'm scared of my Biology result exam which I'm going to face someday tomorrow.

sape rajin, meh la buat.. mane la tahu kite leh share... hihi

Wednesday, November 3, 2010


rasa baru semalam kita pegi homestay same2.. rasa baru semalam kamu membahan kite.. tapi semalam juga kamu kemalangan... semoga cepat sedar dari koma ya.. hanya doa yg dapat dipanjatkan dari kejauhan ini... semoga allah melindungi kamu Lukman.. semoga allah panjangkan usia kamu, pulang ke sini dan belajar lagi..



Tuesday, November 2, 2010

Tag: mahu jadi seperti Julia Stiles

Ni ade tag dari wana.. sory la bebeh.. aku lewat buat.. berkurun seh dalam draft.. tapi tak publis2.. hihihi... sory... meh nak cite ape yg di tag kan si wana giler ni..

Ada Rahsia kecantikan tak?

takde.. sebab saya pon tak cantik.. kamu ade? meh share dengan saya. mahu jadi cantik seperti dia.. owh Julia Stiles.. sangat chomel ok.

Bagi Anda siapa paling hensem dalam kumpulan Suju?
Suju....? kumpulan ape tu..? lelaki encem dimata saya is Sean Patrick Thomas yang belakun jadi derek dalam cerita save the last dance tu.. nak tengok yang mane satu..?? nah..

haa... encem kan dia.. ni selera aku.. tp suka dia masa dalam movie je la kan.. kalo kat dunia sebenar.. dapat mcm ni pon ok.. hihi.. ebab aku tak menilai lelaki tu dari luaran nye.. biar hitam,biar gemuk.. tapi hati dia baik, blh jadi suami dan bapa yang penyanyang.. nk tgk 'derek' lagi.. jap tgk dia ngan family dia k..

ha.. ko tgk.. cmne aku tak hesteria tgk mamat ni... gile macho ok.. dukung anak.. hadoi.. nk satu cmni.. tapi cerah skit la.. hihihi

Siapa BFF anda?
BFF...? ade ramai.. salah sorangnya INANI ZALIKHA ZAINAL ABIDIN.. korang kenal dia..? bace surat khabar tak..? ha.. dia dah pergi tinggal kan saya ya.. dia pergi menyahut seruan ilahi.. tapi jngan risau, saya ade lagi sorang BFF.. tapi dia dah nak kawen dh 12nov ni.. WAN NABILAH.. ha.. so lepas ni xde la BFF la.. semua yg tinggal.. hanya saya sorang je..

Siapa idola anda?
Idola..? hm.. ade.. kak yatie chomel.. dia skrang seorang ibu, isteri, and student PhD. yang berjaya.. memang saluutttttteee la ngan dia.. body still maintain ye kawan2..

Moto Hidup Anda?
selagi mana ada hayat dikandung badan, saya cuba buat semua orang happy.. biar terpaksa gadai hati ini.. biar perasaan saya tak didengar.. yang penting, orang yang saya sayang, happy..

Lost Weight now,Ask Me How?
Herbalife:Nutrition for a Better Life..[ni ayat wana..sory xtahu nk jawab ape..]

Harus Tagkan Blogger yang anda sayang dan Minimum 8 orang
ei.. xde mood la nak tag.. sorry.. tapi semua kawan aku sayang ye... so tak payah tulis kat sini sape yang aku sayang.. adil.. hihi


ok.. aku still poyo... mase aku tgk cite save the last dance tu.. aku serius jatuh cinta dengan watak derek ni.. hadoi.. aku d berangan nak jadi si Julia Stiles... romantik abes ye mereka berdua..

tengok.. same tak muke dia ngan aku.. ? ni nk kurus kan diri cepat ni.. hm... NAK KURUS....!!

Tag: Dari bakal pengantin 4 disember

sory ye aji... lmbt wat tag kamu ni.. aku dh nk final, sikit habuk tak study.. hampeh kn..

1) Apakah benda yang paling penting dalam hidup korang?
myself la kot.. kalo xde diri sendiri, memang xblh hidup dengan happy..

2) Benda terakhir yang korang beli menggunakan duit korang sendiri?
rasenye belom ade duit sendiri.. semua duit abah bagi.. hu.. sedih kn..?

3) Dimana tempat korang ingin melansungkan perkawinan korang dan tema perkawinan korang nanti?
kat rumah je.. coz memang mengimpikan perkahwinan yang saaanngaaatt simple.. yang penting tetamu yang datang semua happy...

4) Adakah korang sedang bercinta sekarang?
bercinta..? tidak.. saya mahu cinta selepas nikah.. hubungan yang ada sekarang,masih dalam proses mengenal hati budi masing2.. tapi saya memang niatnya nak nikah dengan yang satu ni.. tu pun kalau dia sudi..

5) Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
sampai kesyurga..

6) Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
dalam kelas.. sebab classmate sy semua kekasih orang..

7) Novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
majalah NUR.. tu pon akak yang suruh beli.. nk tengok tudung untuk nikah dia.. tp sy xbelek lg..

8) Apakah nama penuh korang?
Nuruljannah bt Badrul Hisham

9) Antara mak dengan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
saya lagi ngam ngan abah.. even kitorng selalu gaduh, pendapat kami selalu nya sama.. apa yang buat saya marah,selalunya abah marah juga.. ape yang abah suka, selalunya saya suka juga... tapi tak semua la..

10) Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang
buat masa ni, saya betul2 nak jumpa sahabat kesayangan saya, INANI ZALIKHA.. mungkin hanya dalam mimpi.. kerana dia sudah pergi menyambut seruah ilahi.. ~Al-Fatihah~

11) Adakah korang basuh baju korang sendiri?
No.. dobi la.. xlarat.. baju sy semua berat.. (sebab tu smpai skrang tak kurus..)

12) Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
Pulau.. ade orang janji nak bawak saya pegi pulau... tapi dia xde masa sekarang ni.. keje smpai lebam..

13) Pilih salah satu, peluk atau cium?
cium.. sebab bila cium mesti peluk.. kalau peluk xsemestinya cium.. hahaha.. keji aku.

14) Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang.
* dia dah nak kawen da.. jeles ok
* aji...!! nak top up..
* aji sangat friendly.. kitorng baru je kawan ko. tp cm dh lame gile..

15) 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang
* my phone
* my friends
* my motor
* my books/komik
* my benda.. bila panggil 'barang aku' je, semua sayang

16) 5 lagu yang korang paling suka dan selalu dengar?
* dimana kan ku cari ganti
* open your eyes by Maher Zain
* Telephone bt lady Gaga (ni sbb ring tones kalo cintahati call)
* Terima kasih cinta by Afgan
* kau tercipta untuk ku

17) Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
27 DEC 1988, adui.. taki ingat la.. rasenye cm xbest je... cuba ade la hadiah..

18) 5 orang blogger yang korang nak tag.
*no.. xnk tag sape2..

19) Cerita sikit tentang blogger pertama yang korang tag
xde cerita kerana tak tag sape2..

Monday, November 1, 2010

Inani: Di Mana Kan Kucari Ganti

‎Inani Zalikha,
dimanakan ku cari ganti,
mungkinkah disyurga..
untuk kawan berduka,
menangis bersama,
selama-lamanya...

**sahabat,kau dalam kenangan.. sentiasa dihati... this is special for you dear.. jujur,aku menangis dengar lagu ni... satu hari nanti, kan kita 'sama2' lagi... itu pasti... sahabat, damailah kau disana.. ~Al-Fatihah~

Thursday, October 28, 2010

Contest: Mencuba nasib

dalam kesibukan melaksanakan tugasan, dalam kesedihan yang melanda.. sempat lagi saye join contest.. yela hidup mesti di teruskan.. sedih2 pon, orang yang dah pergi tu tak kan datang kembali.. yang tinggal hanya lah kenangan antara kami je.. so.. saya dengan berbesar hati memperjuangkan pic molot senget untuk contest tu.. btw, ni pic zoom ye.. bkn actual pic untk pertandingan tu.. kalo nk tgk post sy untuk contest tu g kat sini... post kali ni saje je nk mengomel2 je..

nak tahu tak kenapa saya nak sgt join contest tu..? sebab kan... hadiah dia kn..confirm terkinja2 kalau tgk.. sebab hadiah nya... ape yang best..? tengok ni.. best-best-best-sangat-best ok...

ha... best kan... it's Mr. Ray Ban... terbeliak ok mate ku menengok nye... teruja.. sebab sebelum ni tak penah mampu nk punya satu ni...


WAAAAAAAAA.......yang ni lagi la... terujaa.....!!!! sumpah nak yang ni...SUKA...!!!



saya memang minat sangat dengan Mr. Ray Ban ni ye.. haduihai.. sangat la teruja bila tgk hadiah tu... mane tak nye.. beberapa minggu lalu, saya sempat melaram guna Ray Ban kat dalam kereta kakak saya... wah2.. snap sna.. snap sini.. posing sana, posing sini.. padahal.. PINJAM je.. hihihi.. lawak gile.. masa tu siap cakap.. nanti nak beli la.. tapi kan.. kalo dapat hadiah ni syok jugak kan.. tak payah beli.. bila dapat hadiah mesti lagi hargai Mr. Ray tu kn.. hm.. doa2.. fuh kiri.. fuh kanan.. atas... bawah... sila la menang...

**Bagi yang berminat nak join contest ni, pegi la jengah2 my older post.. INGAT..!! tarikh tutup dia 11.59pm 31/10/10 ni.. cepat2.. g join.. mane la tahu kite same2 menang.. gang2..gang.. hihi

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

hai readers semua.. ape kabar..? penah tak korang jumpe contest masyuk2 kat blog kawan2 korang..? ha.. hari ni nk story morry skit sal satu contest ni... massssyyyyooookkk giler ok contest ni.... first time bace pon dah nak terkinja2.. sumpah nk join... hihi.. so meh aku terangkan skit tentang contest ni... pas korang bace, join k.. support la skit penganjur yang bermurah hati ni.. dia bagi hadiah vogue ok.. sangat berbaloi kalo menang...

Contest tu bernama CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

haaaa.. ni banner dia.. cantik kan..?

Syarat-syarat & Cara menyertai : ni penting ni.. korang ikot kehendak penganjur, baru la leh dapat hadiah.. best2...wink2~

1. Jadi follower blog *~The Beauty In Ugly~*
2. Copy banner contest, paste pada entry contest anda dan linkkan terus ke entry contest kat blog penganjur yang smart tu..
3. Buat entry dengan tajuk "CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly"

4. Upload SATU sahaja gambar convocation korang yang terbaik.. SATU je eh.. jgn tamak..!

ATAU

Untuk mereka yang belum convo/tiada gambar convo...
Buat ucapan tahniah convocation paling unik untuk tuan punya blog/kawan anda
(tidak melebihi 30 patah perkataan).
(pilih salah satu, kalau nak buat dua2 pun boleh, tapi mesti dalam entry berasingan)

5. Tinggalkan link entry anda pada bahagian comment entry penganjur SINI.
6. Tag seorang atau lebih rakan blogger lain.
(makin ramai kene tag, makin cerah peluang nak menang)

INGAT...!!!
Tarikh tutup penyertaan : 11.59 PM (31/10/10)
So baik korang berGEGAS buat post,join contest ni... xbuat rugi.. ha.. mane la tahu pic korng yang ugly but beautiful tu boleh buat korang menang.. ha.. REZEKI...

Btw, korang nak tahu hadiah2 nye ape..? ha... korang mesti melonjak terkinja2 la kalau dapat hadiah ni.. sbb best sangat hadiah dia.. boleh cam-whoring smpai puas and confirm bergaya sampai tua..


korang nak tengok Gambar hadiah2 yang ditawarkan dengan lebih jelas lagi..? ha.. g click SINI. sumpah terbeliak mate.. sebab tu aku nak join.. cuba nasib.. mane la tahu ade rezeki.. hihihi

*korang boleh join dua2 ketagori tau.. mane la tahu ade rezeki dapat 2 hadiah.. tak mustahil kan.. sebab penganjur dah cakap "seorang peserta layak memenangi lebih dari 1 hadiah (jika menyertai kedua-dua kategori)" ha.. tu dia.. jom2 join..

ha... pegi la cepat.. wat post, join contest ni ok..?!!

ok.. setelah aku mengkempen contest ni, nk jugak wat post.. fuh kiri, fuh kanan... nah... pic molot senget.. [ugly kan saye.. tapi hati saya baik tau.. bak kate penganjur "The Beauty In Ugly"... ha..] biar la orang kate pic saye tak lawa.. tp pada saya, ni la yang paling bermakna.. paling cantik.. kerana disisi saya ada idola saya.. wheee... masa ni aku poyo sedang berfikir.. dlm pada masa yang sama, my uncle sedang pedajal aku.. poyo ade MORTAR BOARD kat kepala.. Hello..!! diploma UniKL mane ade mortar board.. degree nanti la baru ade.. insyaallah, next convo baru pkai mortar board tu.. hihihi.. ni wayang je.. tapi dah ramai kawan2 aku tgk pic ni, mesti diorang cakap "eh jannah, mane ko dapat 'topi' tu..? pinjam sape?" wah.wah2... tak pinjam.. tu mortar board 'wayang' je.. hadiah dari my crazy-funny uncle..


ok.. doa2 la menang.. insyallah berjaya.. amin..
[abg penganjur.. sila la menang kan saye.. hihihi.. bodek]

ok.. so nak TAG sape ye..? ramai kawan2 yang baru convo..
  1. Wana
  2. Bari'ah
  3. Pyan
  4. Teha
  5. Rodhiah
  6. Nana
  7. Sakinaa
  8. kak Yanie
  9. Hany
  10. Ajie
  11. Pi'e
  12. Iman
  13. Amal
  14. Amylea
  15. Caer
  16. Kak Lela
  17. Leeya GAJEBO
  18. Daus
  19. Shahira and her Latte
  20. Ummu 'Ukasyah
  21. Atiqah
ok kawan2, sila la buat TAG ni.. Join contest ni ye.. walaupon kite bersaing, kawan tetap kawan.. baru la best contest rmai2.. saingat sengit.. hihihi
pssttt... psssttt.. kawan2 dapat agak tak 'mortar board' wayang saya tu diperbuat dari apa..?


**Al-Fatihah buat sahabat kesayangan saya INANI ZALIKHA. sy masih berkabung sebenarnya.. tp hidup mesti diteruskan.. maka join la contest..senyum dalam kedukaan...

Tuesday, October 26, 2010

Inani: Kau teristimewa buatku

hari ni, hari ntah keberapa hidupku tanpa kamu sayang..
hari ini juga.. aku masih menangis..
bukan meratapi pemergian kau..
bukan menyesal, bukan sesal kehendak allah..
aku menangis mengenangkan detik2 yang berlalu...
tanpa diisi sepenuhnya sayangku padamu..
aku sesal kerana tidak menzahirkan
semua apa yang ku rasa tentang kamu..
detik itu, kita lalui sangat indah sekali..
kau,aku tersenyum happy..
tempat itu menjadi saksi..
pelbagai story yg kita ceritakan.. kau, aku sama2..
duduk xhiraukan siapa ada disisi..
yang penting kau dan aku, dunia kita berdua..Happy..
tapi.. aku kini sepi nani... aku sunyi...

aku rindu detik ini nani.. aku rindu.. ya allah,kau kuatkan lah hati ku...
~Al-Fatihah~
semoga kau tenang di sana.. aku akan setia mendoakan kau disini..

Thursday, October 21, 2010

Inani: Allah hanya pinjamkan sekejap cuma


~In memory INANI ZALIKHA ZAINAL ABIDIN ~
(since 22 Nov 1987 till 21 Oct 2010)

kau masih muda sayang.. hanya 23 dan hanya kurang lebih 9tahun kita bersama.. padaku ia terlalu singkat.. terlalu sempit.. kerana dalam 9 itu hanya secubit kita dapat luangkan bersama..
sayang, macam2 cerita yang aku ingin kisahkan pada kau.. tapi kini kau tiada, cerita itu tiada siapa yang tahu.. biar aku simpan cerita duka... cerita ceria juga sudah tawar rasanya sayang...
allah, kau pinjamkan dia utk ku. trasa sekejap cuma. sesungguhnya kau maha mengetahui segala isi alam ini.. sesungguh nya aku redha. sayang, damai lah kau disana... aku redha. kau akn sntiasa mnjadi yang terbaik bg ku. rindu, syang, doa aku sntiasa untuk mu. sahabat, cinta. Inani Zalikha. sahabat setia. allah lebih menyayangi kau.smoga kau dicucuri rahmat allah sntiasa. smoga ditmpatkan dikalangan orang2 yg beriman.

butang+anting2 ini, kau suka.. aku janji buat satu untuk kamu, tp tak sempat sayang.. allah saja tahu betapa ralat nya aku... setiap kali memegang nya, aku jadi hiba.. kenapa la aku terasa nak pakai butang ini pagi tadi..? rupa2nya ada petanda.. kau telah tiada... sayang.. aku hiba... hiba...

aku janji mahu bawak kereta, biar kau rehat disebelah.. tapi kini, aku sendiri.. tak mampu pegang jua stering itu.. kerana aku teringat kamu.. sayang.. kasih kita sebentar cuma...

ntah kenapa hari itu aku banyak ambil gambar kau.. posing itu, posing ini.. eh lighting pulak tak kena.. lagi sekali.. lagi sekali... banyak sekali.. pic kamu.. itu la bekalan buat pengubat rindu ku...

ini gambar terakhir kita berdua... terakhir.. allah.. aku redha dengan ketentuanMU ya allah.... nani, damailah kau di sana.. sesungguh nya suatu masa nanti detik aku pula kan tiba..

Monday, October 18, 2010

Pengajaran buat diri saya

hari ini genap 6 bulan kami bersama.. siapa..? fikir la sendiri... banyak lagi yang perlu kami pelajari, yg perlu kami toleransi, banyak lagi yg perlu saya fahami.. tadi saya dengar satu kisah tentang seorang sahabat.. kisah tauladan buat saya hari ni.. kisah nya bermula, tentang seorang bestfriend yang sanggup2 je mengambil scandal sahabatnye sendiri... ade yg mempersoalkan tergamak sungguh si bestfriend melukakan hati si sahabat.. ade juga mempersoalkan mengapa si sahabat hanya scandal dengan si scandal tu..? ada yg mempersoalkan, mengapa si scandal tergamak memilih si bestfriend dari si sahabat yang telah di'scandal'kan nya sejak 5 tahun dulu...


KENYATAANNYA, mereka berhak untuk mempersoalkan.. tp, hanya yang berkenaan yang tahu, hanya mereka tahu perkara sebenar..saya sebagai seorang kawan hanya berdaya untuk mendengar.. kesian juga pada si sahabat.. sudah lama dia memendam rasa pada si scandal, tp akhirnya si bestfriend senang2 je kebas si scandal.. tapi apakan daya.. dunia berputar... masa berlalu.. detik tak kan terbeku... sedar lah sahabat, yg manusia sering berubah.. berdoalah agar kau ketemu insan yg lebih baik, lebih 'ganteng' dari si scandal.. pohonlah seorang insan yg bukan hanya boleh berada disisi sahabat, mendengar segala keluh kesah sahabat, malah boleh bersusah payah dengan sahabat, insan yang boleh memimpin sahabat kejalan allah, bahagia kesyurga, paling PENTING, yg tak pandang perempuan lain biar se'hot' mane pon bestfriend baru sahabat tu.. ha.. baru la lelaki sejati name nye... wink2... sahabat,all the best to you.. all the best to me too coz yang ade ni pon tak confirm lg, bila2 masa bestfriend saya boleh kebas sayang saya ni.. tapi mintak dijauh kan la dari bala bencana sebegini.. semoga allah pelihara hubungan saya.. allah, "please be nice to me.." kerana tak pernah sekelumit saya ada hati pada buah hati sahabat dan best friend saya sendiri.. I'll behave insyaallah... amin..

Tuesday, October 5, 2010

teaser dulu ye.. nanti upload yang lain...
sebabnye baru rehearsal je..hihihi

actual ceremony 7th Oct nanti..at PICC,Putrajaya...
sape baik,dtng la mjlis saye tu nanti ye.. jangan lupa..
bwk bunga lily tau.. saya suka bunga lily...
hihihi.. gurau je.. datang tangan kosong pon ok jugak.. boleh snap2 gmbr..
till then.. tunggu ya.. will write bout it later.. daa...

Friday, October 1, 2010

Happy bersama burkini..

Ya..masyallah.. happy ye bila dah ada ini...

harga sangat memuaskan hati..
jauh ni import dari bandung..
oleh Inani..
kini, aurat terpelihara,
boleh swimming dengan hati yang tenang...
jom.. sape nak join...?

perjuangan mengejar 777,777

semalam saya bace 1 blog kakak gorgeous ni.. actually lame dah bace blog dia.. story pasal life dia mereka.. saya suke baca blog dia coz banyak cite sal shopping.. hihi.. tak dapat beli, tengok pon jadi la.. then one day, diorng wat giveaway.. sape bertuah 777,777, boleh dapat hadiah berupa:

COACH UNIVERSAL CASE!
a perfectly sized case for cell phones, smart phones, MP3 players or cameras!

purple ok..


hitam ok...


sangat gorgeous...!!


menarik kan..? ya..sangat menarik.. bagi insan cm saye ni menarik sangat la.. coz tak penah ada item branded cm ni kan.. syarat dia pon senang.. hanya cuma,hanya perlu, cuma perlu.. pilih antara dua ni je...waaaa.. senang sangat... then saya pon rasa cm nk join.. bukan senang tau nk tgk saya join2 giveaway cm ni.. coz selalu je tak de masa.. tapi mcmne nak dapat 777,777 tu ye..?


so pas kelas g library,click2.. pastu blk bilik, click2 lagi.. berusaha sehabis baik ni.. mane la tahu ade rezeki, boleh dapat hadiah sempena convocation ceremony saya 7hb ni.. banyak tau saya dapat number 7, sila view kat bawah ni eh.. ni several number yg saya print screen.. dalam hati cakap "peh memang ajaib la meter tu.. laju betul.."



cuba la dulu.. dlm sesaat je, blh run dr 777719 ke 777798...WHAT...!!! laju nye... mane hilang lagi 79..? gile kan saya..? semata2 nak kejar, 777,777... wa.. unfortunantely, saya tak berjaya.. sape la pemenang tu ye..? that what we called LUCK..! tahniah pada pemenang.. saya ada satu pendekatan join giveaway ni.. every single click, saya zikir.. (nmpk cm poyo, tp betul2 ye)... sbb time cmni la nk doakan pasangan tu supaya lebih bahagia, and happy2 selalu.. dikurniakan rezeki melimpah ruah agak mereka:

BUAT GIVEAWAY LAGI NEXT TIME...!!

NEXT TIME SAYA AKAN USAHA LEBIH GIAT LAGI...


**kakak gorgeous ni blh buat giveaway untuk lucky reader yg ke-777,777... nampak tak disitu..? angka reader dia dah cecah ratusan ribu.. saya..? wa.. menanges la kalo dapat angka tu.. sambil berfikir, "ape je mereka baca dr blog 'sampah' saya ni ye..".. hm.. kena menulis dengan lebih giat lagi ni.. ok then.. bye2...

 

blogger templates | Make Money Online