Monday, August 31, 2009

Yatie chomeyl'ss giveaway-kisses of love


lately aku susah sangat nak on9...hm..
nasib baik la ade lagi peluang nak join contest cik yatie comel ni...
lame dah aku upload banner contest ni..entry nye je baru menyusul...
hopefully leh la menang hadiah dari jepang...kan cik yatie kan..??

***pic ni member aku snap mase kami wat lawatan ke Airport Subang...
in purposely snap pic ni special task untuk join contest cik yatie comel..
meh aku nak cite skit sal member aku sorang ni...

dilla name dia ni...
dila ni on of our gajebo team..cute je..
tak padan ngan pendek..jalan laju gile...
dila ...sungguh pelik ko ni...

tapi aku suke je kawan ngan ko..tak kisah la berape banyak kali kite gaduh..
berapa banyak kali aku sound ko bile ko kacau aku tido..i don't care...
i really2really don't care berapa banyak buruk dalam relationship kite...
sebab ade satu
KASIH dalam relationship ni,
dah cukup wat kan aku sayang ko sampai bile2....


***relax je muke dilla bile kna cium...padahal sebelum tu dia asyik tanye je..
"jannah nak watpe pic ni..??jannah nak wat pe pic ni..??jangan jual tau.."
sebenar nye dia tak tahu pon ape sebab nye kami snap pic dia kna kiss...
sebenarnye tak kisah pon dapat ke tak hadiah nye..
yang penting moral of the entry cik yatie...
selame ni kite tak kisah pon kite ade pic cium orang yg kite sayang ke tak...
sejak cik yatie purposed pertandingan ni la baru aku buka mate..
kite jarang show our love to someone special in our life...

from now on,aku suke je mintak kawan2 aku snap pic cium..
mane la tahu next year dah tak jumpe lagi..
leh la aku gelak2 tgk pic korang kena cium...
ok la..
hopefully leh la menang hadiah dari cik yatie with her hubby...




Terms & Conditions :

  1. This giveaway is only for the follower of blog Yatie Chomeyl
  2. Link to blog Yatie Chomeyl in your entry and add my blog in your bloglist : http://yatiechomeyl.blogspot.com/ (no link back will be disqualified)
  3. Upload the banner of this contest to your sidebar
  4. Only ONE picture per entry
  5. Leave the link to your entry here to inform me that you've join this contest
  6. This giveaway is open to Malaysia residents only and runs from now until 5 p.m (GMT +8:00); August 28, 2009.
  7. Hm..cik yatie dah drag tarikh nye..awal kan skit...
3 p.m (GMT +8:00); August 24, 2009.

Thursday, August 13, 2009

Lelaki bile mengoreng...


sepulangan aku dari lawatan ke Airport Subang(**nti aku wat post sal lawatan tu)aku pon g la business day dak2 yg amik subject intro to entrepreneurship...sedang aku sibuk melayan fify yg kepoh2 cakap sal simcard Upax dia kat counter CELCOM..ade sesuatu yang menarik minat aku...cm best je aku tgk kejadian ni...sambil aku leka melihat...terlintas difikiran untuk mem'potret kan saat ini...ha...nasib menyebelahi aku...at that time camera cute abit color pink yang dipinjam oleh fify btl2 ade kat tangan..trus je aku snap2...cube lihat..menarik kan?agak2 berape meter sudut yg dia ambil untuk menjarak kan perut nye dengan kuali..??

*******

to rabit...untung ko...pas ni kalo nak mkn ape2 leh ar suruh cik abang masak..dia dah wat latihan memasak tu.....ni pose cik abg rabit ni pas dia dah terperasan aku snap pic dia..but before this,aku ade snap photo curi yang sangat lucu...hanya rabit,cik abg nya dan insan yang berkenaan je la tahu.. (pasti mereka sedang tersenyum bila bace entry ni)buat mangse photo curi aku ni,jangan marah ye...ko kate nak band blog aku tadi...jangan la..niat aku at post ni hanya nak buktikan...bukan semua lelaki tak nak buat keje dapur...and aku nak menzahirkan betapa rabit beruntung mendapat bf seperti kamu..ok la frenz..enjoy ur day...

**semester ni banyak memberi pengalaman pahit manis buat aku...




Monday, August 10, 2009

Ngandung dah...


ni member aku..
name dia effa..
nikah mase bulan 3..si hubby name nye azmi...
sekarang membe aku ni keje kat KLCC...
butik fossil...
tak sangke kawan yang selalu berdajal ngan aku..
dah jadi isteri orang..tu la orang kate..
jodoh allah tak kemane..
kite tak leh jangke semua ni..hanye leh merancang jew..
mak buyung ni tengah berperang..
ngan rase kemalasan yang teramat sangat..
pembawak budak la kate kan.dah 4 bulan dah kot...
tak sabar rasenye nak tgk
campurang minah cine ni ngan laki mamak dia..
heheheee..jgn marah efa...
cian laki dia kna buli..
bile due dia eh??ah..tunggu je la..
umah dia bukan jauh sangat pon ngan umah aku..

*****************************************************



ni sorang lagi kawan aku..
eyma name dia...
kami kenal lame dah..
since sekolah menengah..
di ni school mate kawan 1 kampung ngan aku...
sekarang dia keje kat selangor..
jadi PA tak silap aku...
dia ni pon dah ngandung dah..masuk bulan kedua kot...
diam ta kdiam minah ni...
aku tak dapat join majlis nikah dia ni..
tapi mase tunang dlu kami dah serang umah dia dulu..
cm nak roboh umah...
ok la tu..datang gak 1 majlis dia..
due dia kalo kire2..tahun depan la kot...
awal tahun..
all the best eh eyma...

Tahniah aku ucapkan pade diorang berdua ni..
walau korang berdua tak kenal antara satu same lain...
tapi imam yang nikah kan korang adelah insan yang same tau..
imam favourite aku...hehhehee..
korang sekarang dah termasuk dalam golongan yang same..
golongan ibu2 mengandung..
mane la tahu korang penah terserempak kat klinik ibu mengandung..
kalo korang nak tahu..diorang berdua ni tua setahun je dari aku..
what a wonderfull world..diorang dah melangkah satu tapak kehadapan..
ke alam ibu...beruntung diorang ni...jadi ibu muda..
so nanti anak dah masuk skolah..mak vogue lagi..
hehehheheeeeeeeeeee......

Sunday, August 9, 2009

Love you lately

You packed your last two bags,
The taxi's round the bend.

You used to laugh out loud,
But you can't remember when,
You lost you lies,
It's like your moving out of time,

And the whole world crumbles,
Right beneath ya..
So i might have made a few mistakes
But that was back when you would smile.

And we would go everywhere,
But we ain't been there for awhile,
And this i know,
There's a place where we can go,
A place where i can finally let you know.

Cause I'm the one that loves you lately,
You and me,
We've got this great thing.

We're the only ones that around,
We're the only ones that around.
This Babylon.

I hope you've found,
Whatever you've been looking for.
Just remember where your from
And who you are.

Cause there's a thousand lights,
That make you feel brand new,
But if you ever loose your way,
I'll leave one on for you.

Cause I'm the one who loves you lately,
You and me we've got this great thing.

So come back in,
And you sit on down,
Relax,
Every thing's to see.

That you've come a long, long way,
And there's a place that you should be.

Cause I'm the one that loves you lately,
You and me we've got this great thing.
Cause I'm the one that loves you lately,
You and me we've got this great thing.

And we're the only ones that around,
We're the only ones that around.
This Babylon.
-Daniel powter
**kredit to wanie...aku amik kat lap top dia video ni..hehhee

Saturday, August 8, 2009

Tag: Dari wana

1. Bekas kekasih saya

adalah seorang insan yang banyak mengubah presepsi saya tentang lelaki..tak semua lelaki jahat..

2.Saya sedang mendengar

Kau teramat sempurna- Anuar zain

3.Mungkin saya patut

makan ubat jap lagi..sebab semalam doc kate saye high temperature..nasib baik tak H1N1..

4.Saya suka

kacau-kacau kawan2 saye..expecially GAJEBO..walaupon saye demam..

5.Sahabat-sahabat saya

adalah sahabat yang paling supportive and penyabar..sebab layan je kerenah saye..thnx syida..

6.Saya tak faham

kenape orang selalu pandang negative terhadap saye..

7.Saya kehilangan

seorang insan yang paling istimewa sewaktu saya amat memerlukan kasih sayang and sokongan dari dia..saat saye berperang dengan maut..mane la dia sekarang ye..segan nak call..semoga dia bahagia dengan keputusan yang diambil..

8.Ramai berkata

saye kepoh..betol ke..??betol la kot..dengan cara ni je saye leh sembunyikan lara dlm hati saye...

9.Cinta itu adalah

satu tanggungjawab,persefahaman dan tindak balas dari dua pihak..

10.Di sesuatu tempat,seseorang sedang

merintih keseorangan..berdoa agak allah mempercepatkan jodoh nya....supaya tiada lagi tangisan..tiada lagi air mata..

11.Saya akan cuba

jadi orang yang tabah...cepat sembuh dari penyakit and cepat2 siap kan final project saye..cuma hanya ade 11 minggu je lagi..tapi 1 pon tak start ape2...

12.Perkataan selamanya membawa maksud

sesuatu yang abadi..hakiki hanya milik kite...

13.Telefon bimbit saya

selalu nya akan bertukar setiap kali saye masuk belajar tempat baru..dah di beli dengan duit saye kerja part time...

14.Bila saya terjaga

saya mesti berdoa satu masa nanti pasti ada insan yang setia ada disisi saya bila terjaga dari tidur..sambil suruh saye tido lagi..hehheehe..

15.Saya paling meluat

orang judge orang lain tanpa mengenali orang itu sebenarnya..kire main taram je..siot tol..

16.Pesta/parti adalah

malam aku boleh berkepoh2an dengan kawan2 ku..paling tak dilupakan malam reunion batch 13 kat tapi pantai..syok wo..

17.HAiwan yang paling comel yang pernah saya temui

hamster cute yang saye tgk kat midvalley ngan fuad..beb..beli kan la aku 1...nak ngan set kendang dia skali...

18.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah

40~48 kot..mase tu saye mesti tengah terjerit pekik kat anak2..kalo nakal2..

19.Hari ini

saye demam..buli kawan2 belikan nasi..tapi cm pelik..saye demam..tapi kuat makan.

20.Malam ini saya akan

cari movie kat kawan2..sebab malam minggu..bosan...

21.Esok pula saya akan

usaha siapkan keje2 yang tertangguh..as a vice precident of rakan cop bmi..and exco pameran mini carnival..

22.Saya betul-betul inginkan

kebahagiaan hakiki..sentiasa diredhai allah and diterangkan hati membuat keputusan tepat di saat genting dalam hidup..

23.Ketika anda melihat wajah di cermin pagi ini

hodoh nye aku..muke dah cm hantu raye..tak pe la..akan datang aku improved rupe ni..mane tahu ade yang tersangkut..

24.Pusat membeli belah atau arked permainan

shopping mall..sebab selalunye cm enjoy je window shopping walaupon tak de sen..

25.Makanan barat atau jepun

barat rasenye..can't stand shushi..

26.Bilik yang terang atau gelap

gelap..sangat suke suasana romantik..cm rehat je minda ni...

27.Ayat terakhir yang aku telah katakan pada seseorang

"kalau aku cakap sorang2 tu..anggap je la aku gile k.." ckp cm tu sebab saye makan ubat yg banyak depan2 kawan2 tadi..

28.Siapa yang ingin anda tag

sesiapa je yang tersenarai kat follower saye...and sape2 je rase yang saye kawan dia...

Thursday, August 6, 2009

Takziah buatMu Yana......


salam takziah buat sayang ku yana..
atas kehilangan Lap top kesayangan nye..
bersame2 hp yang baru sebulan dia beli..
kesian yana..senyuman dia mase ni pon cm pasrah je..
sory lak kalo kami tak berjaya dapatkan balik lap top yana tu..
hanya sokongan moral je dapat kami bantu..
kuat kan semangat yana k..
banyak2 kan berdoa yana..
allah dah janji..doa orang yang terinaya tu,di makbulkan..
insyaallah...
*kepada insan yang mencuri tu..aku ucapkan tahniah..
ko dah kaye sekarang...
boleh la joli katak eh??
tapi ko kna ingat...kalo ko rase berbangga,terlepas siksaan dunia,,,
jgn harap ko akan terlepas siksaan akhirat...

Tuesday, August 4, 2009

H1N1..dimana kesedaran rakyat malaysia...??

H1N1...
toleh kanan..aku pkai mask...

toleh kiri..aku sorang je ke pkai mask..??

orang kat monorail sume tak pakai ke..??

suruh la syida comfirm kan ape yang aku nampak ni..

Eh..eh..kat Putra LRT kat KL Central pon diorang tak pakai jugak ke..??

BETUL KE MEREKA TAK PAKAI MASK SYIDA..??
kenape diorang tak pakai eh..??

Tak de kesedaran langsung...

Monday, August 3, 2009

Not for sales...just for Along ku..


ha along..ko pilih la..aku nak hadiah kan kat ko ni...
5 je...hehehhee..
nanti aku pos kat skolah ko...
but..!
u have to ask me whether it still available or not...

Saturday, August 1, 2009

Lapar..penat tunggu....

Hari ni..di sebabkan pakngah semangat sangat nak melepak kat
"Green Apple Net Cafe"
Cafe kesayangan dia tu...
kami di kerah untuk bangun pagi...
dah la balik kol 4 lebih..
kol 9 pagi dah kuar umah semula..
bergegas la g plaza The Mall tu...
borak punye borak...
sampai kol 4 petang gak aku tak lunch lagi...
penat tunggu pakngah..
banyak kali aku bagi Q kat dia yg menggambarkan yang aku lapar..
dia wat dang je...siot tol..
Sabar Jannah..sabar...
Dan akhir nye..berkat ...
Berkat menunggu...
Hanya ini yang ku dapat??
sungguh sangsi...
hm..tak kan la aku yang kelaparan sangat ni nak mkn just 3 muffin ni kan??
sebenarnye kami lunch kat kenny roger's roaster...
hm..pic tak dapat di snap la..sebab ketika tu kelaparan sangat..
tu je nak cite sebenarnye...
mengambarkan betapa aku kelaparan and berjaya sabar...
sabar menanti pakcik ku yang leka...
sehinggakan lupa kami anak sedara dia sendiri...

**sorry..my uncle pon sebenarnye lunch at 4pm gak..hehehhee

GERAM yang meNYIAThati..

**tengok je pic atas ni..mesti dapat agak kan ape masalahnye..
pade semua peminat shawl..
korang mesti paham ape aku rase sekarang ni..
aku beli shawl ni..dah depan mate baru nampak defect nye..
ade lobang2 area ujung shawl tu..
sepanjang shawl plak tu..sakit jiwe....!!!
can't wait till dapat ganti yang baru..
cepat la..aku dah tak sabar nak pakai shawl ni....
maybe kalo lambat sangat..
aku pakai je kot yang defect ni..
tapi hati mase tu sakit la..
hu....dear..plz cepat la sent back my shawl....
tak sabar dah ni..

Grand opening "Green Apple Net Cafe"

hari ni first day Cafe ni beroperasi setelah berpindah lokasi..

kerusi baru..perabot baru..seronok sangat..!!!!!
berbanding dengan lokasi lame,yang besar,sewa murah..
tapi customer tak ramia tahu lokasi kedai..so harapkan regular customer je..
walaupon space lokasi baru pon agak kecil skit..
sewa agak mahal skit la.
tapi..pk balik sal marketting..
lokasi baru lagi ok..
kami sume kate "sni lagi better kot.."
sebab lokasi baru adalah laluan orang keluar masuk food court
The Mall Plaza ni..
hopefully makin ramai la customer kat sni nanti...
semalam kami bertungkus lumus pindah barang..
(tipu..aku tak bertungkus lumus sangat..datang2 je sume barang dah pindah)
so kire datang tolong2 skit2 je la..
**nanti aku upload pic banyak lagi ya..

malam tadi balik je dari kemas cc..
berdezup trus pegi White Coffee...
mate dah ngantuk sebenarnye..relax lagi minum smooties..
syok wo..rase relax je..dah lame aku tak borak cm mlm tadi ...
macam2 cite ngan pakcik aku yang kacak tu..
sejak ade la berlaku sedikit PerPERANGan sebelum ni...
tapi sekarang kami dah baik..saudara mara..mane leh gaduh lame2..kan..??
lagi la..kami ni satu2 nye anak sedare yang dia ade..hehehe
adik aku yg kna H1N1 tu pon ade gak..tu dia..terkangkang..
muka tak dapat disiar kan bagi menjaga hak2 peribadi pesakit H1N1...
(eh..mane ade kena..kena cuti sebab IKM dia kna kuarantin..)
balik dari White Coffee..ingat nak balik cheras trus..
tapi setelah dihasut..
pakcik aku bersetuju nak bawak kami berdua pegi down town..
yeaa.!!!shopping..!!!
tapi sakit jiwe la..aku yg teruk kna pow ngan adik aku..tak padan dengan H1N1..
hampeh..tapi tak pe la..aku dah warning dia..
"pas ni,aku dah beli kan ape yg ko nak,ko kna belajar rajin2 k..
jangan susah kan ibu abah"
round punye round,aku dapat la smthing yang aku berkenan...
tak lain and tak bukan..selipar..
ciri2 nye..pink..tinggi..tebal..gemok skit..ha..cm tu la..
korang mesti pelik..cmane agaknye rupe selipar yang aku beli ni eh??
hm..ni pandangan dari atas..nampak cm biase je...

bile pandang dari sisi...ha..!!
betapa tebal nye selipar aku...4 tahun pakai tak abes...

snap guna pic hp..so pic nye tak rupe cm snap pkai DSLR la kan...
tak sabar rase nye nak balik BMi .aku rindu roomate aku..
Ecah..tunggu kepulanganku..
**keadaan kedai mungkin agak cm tak tersusun lagi..tapi pihak pengurusan
"Green Apple Net Cafe"
tengah dalam usahan mengIMPROVED mutu perkhidmatan diorang la..

same2 la kite berdoa...
***doakan bisnes "Green Apple Net Cafe"
maju and sentiasa diberkati ALLAH ya..

XOXO love u all...

 

blogger templates | Make Money Online