Friday, December 31, 2010

Kenangan Manis bersama Braces

Banyak kenangan Manis bersama braces ni.. susah nak di ungkap kan.. pertama dalam hidup.. sesuatu yang setia berada disamping ku tanpa ragu.. keputusan nak pasang braces ni keputusan yang paling bijak penah aku buat dalam hidup.. aku percaya,aku tak kan menyesal.. sejak 30 July 2008, braces ni setia je digigi ku.. hihi.. and akhir nya, 27 Disember 2010, selepas lebih kurang 27 bulan, akhirnya kami berpisah jua.. hihi.. sj je tak wat post awal2.. sbb malu~~.. actually, ni la hadiah birthday paling indah yang penah aku dapat.. dari siapa..? dari diri sendiri untuk diri sendiri.. perabih RM4,500 ye kawan2.. sanggup...

braces ni banyak menjadi saksi kisah pahit manis dalam hidup aku.. saat ku sedih, saat ku gembira.. semua dia tahu.. bertuahnya braces ni, dapat hadir 2 kali convo ku.. sijil IKM dan juga diploma UniKL BMi.. bertuah kan.. hihi.. time sijil tu, bengkak2 mulut, sbb baru beberapa minggu pasang braces, dh g convo.. time diploma pulak, tersenyum lebar, sebab diri ni dah serasi sangan dengan braces tu.. hihi..

dulu mula nak pasang, rasa malu.. tapi bila dah lama2 pakai, tengok ramai celebriti2 pakai braces.. eh, Hanis Zalikha(blogger tegar lagi glamer tu), Misya Omar(penyanyi kegemaran ku itu),Fatin Liyana(blogger tegar/model/doctor), Elia Si Jejariruncing(awek si Khairul Fahmi Che Mat a.k.a MIA a.ka Apex goal keeper skuad harimau Malaysia tu.. ha panjang terangkan kalo tak kenal memang dasar buta IT) **korang google la lagi celebrity with braces.. mesti jumpe punye.. hihi bangga plak rasanya.. (eh,tp aku pasang bukan untk glamer ye.. ada kisah disebalik kenapa aku pasang braces ni.. tunggu next post nti,aku story)

kepada semua readers.. aku nak istiharkan.. kini, saya sudah bebas dari gigi besi.. so kawan2 di Uni, dah tak boleh bahan saya dengan nama panggilan Jannah gigi besi lagi ya.. pas ni, boleh makan sayur dengan tenang.. tanpa ada 'accessories hijau' digigi selepas makan.. hhhooooooreeeyyy...!!! tapi... saat ini, saya dah mula rindu braces saya... waaaaa...!!!!

3 Comments:

  1. tiha said...
    salam..jannah ko dah dapat elaun mara x...
    E.d.Y said...
    best tak pakai benda tu??
    =*NuRo0L* = said...
    edy: best... bile dah bukak ni rase rindu plak.. ble i tgk sape2 yg pkai braces, asyik nk tgk diorng je.. guess what, bile jume same2 pkai braces, kitorng friendly sgt.. topik perbualan? for sure la psl braces..hihi

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online