Sunday, May 30, 2010

Adegan memalukan diri sendiri...


Based on this picture, you all already know what really happen right..? ha.. really silly me... dah siap pegi jalan kat TESCO ok... beli itu ini, siap g masuk DVD store, pegi kedai RM5, siap beli air bandung pearl lagi beb.. dengan slumber nye... ha.. and dah masuk kereta, OTW g tgk adik angkat saye kat Sek. Teknik Perdagangan JB, baru perasan and I scream to my adopted sister "masyaallah..!!!! astaghfirullahalazim nabila..!!! ape nak jadi ngan aku ni..!! selipar sebelah lain sebelah lain..!!!" dah 70% perjalanan baru perasan ok.. padahal dah bere'jam' saya pakai tanpa rasa bersalah, tanpa rasa tidak selesa.. and sebenarnye saya tertukar kasut yang sebelah ni bukan dari rumah saya, kat rumah yang saya bertandang before pegi TESCO.. actually,yg sebelah kiri dan pasangannya saya pakai, and yang sebelah kanan dan pasangannya pulak, mama yang pakai... jadi apa..? ada 2 mangsa selipar kawen la masa tu.. and masa tu pulak mama naik kereta lain and destinasinya pun berbeza... mama mase tu dapat diselamatkan tanpa memalukan diri sendiri, dia pinjam selipar tuan rumah.. saya tak perasan sebab saya keluar dulu dari rumah tuan rumah itu.. hihi

**dari kejadian ini,saya dah buat kesimpulan tentang diri saya sendiri.. saya akan slumber je selagi saya tak perasan that, there is something wrong with myself.. even saya pakai baju terbalik pon, selagi tak perasan or tak ade orang tegur, saya akan jalan and bercakap dengan penuh yakin.. AND if saya dah perasan ada yang tak kena, saya akan jadi someone yang sangat pemalu and trus tak nak kuar kereta or worse, saya akan moody selagi tak diperbetulkan semula.. eiii... malu..!!!!!

Thursday, May 27, 2010

Please, I need a BIG favor from all my reader... can you help me..? who..? yes.. you.. (who read this) ... i you read till here, i hope u can really helps me.. before that please read this
[I LOVE YOU MARA Part 1] and this [I LOVE YOU MARA Part 2]


Sepertimana yang kita tahu sebelum ni, maybe saya akan ada interview session with Wakil Yang dipertanggungjawabkan untuk memilih calon yang sesuai untuk dimasukkan ke Skim Tindikan Tenaga Pengajar MARA yang akan dihantah oleh MARA, menyambung pengajian mereka ke Institusi pengajian tinggi Luar negara tidak lama lagi... tu pun kalau rayuan saya diluluskan.. jadi, untuk buat persediaan, sepertimana yang diketahui masa saya sangat suntuk... saya dah buntu, tak tahu nak baca buku apa lagi ntah.. saya mintak jasa baik pembaca2 sekalian, boleh tak share sedikit pengalaman anda dengan saya..? i mean, ape2 saje pengalaman tentang temuduga, lebih2 lagi temuduga jenis pinjaman pendidikan, biasiswa, dan sebagai nya la.. nak kongsi tips pon boleh.. saya terima dengan berbesar hati..

Saya sebenarnya nak buat QUESTION and ANSWER format, rasa lebih mudah.. tapi saya tak dapat jangka apa soalan yang pihak penemuduga tu akan tanya, jadi anda semua, sudi lah kira nya tinggalkan satu soalan yang anda rase mereka akan tanya pada saya... banyak2 pun takpe.. in Malay boleh, in English pon boleh.. dari soalan2 yang akan diberikan oleh pembaca semua, saya akan create satu MOCK INTERVIEW SESSION (actually with myself jela.. i am the interviewer, i jugak la jadi candidates) saya sangat berharap ada pihak yang sudi membantu.. sebab saya 1st time temuduga jenis mcmni.. tak ada pengalaman lagi...

Saya berharap sangat leh success interview ni.. so saya boleh kejar cita2 saya untuk jadi seorang pendidik.. walaupon bukan Cikgu sekolah, at least saya leh ajar kemahiran, ubah anak2 melayu yang lemah bidang teori, supaya tip tiop dalam bidang kemahiran.. semoga anak melayu terus maju...

Sedikit informasi tentang Program yang saya pohon ni, Skim Tindikan Tenaga pengajar (STTP): Skim ini di tubuhkan bagi memberi peluang kepada Pelajar-pelajar lepasan KKTM/IKM yang mempunyai DIPLOMA dan CGPA nya 3.5 keatas, bagi menyambung pengajian tahap Ijazah di Institusi Pengajian Tinggi di Luar negara bagi sesi 2010/2011


Wednesday, May 26, 2010

I just don't want to be As stupid as YOU..


saya sangat kecewa, dengan ayat macam ni.. I know he/she are one of my friend.. sebab, sesiapa saje yang penah kenal saya, akan termasuk dalam list FRIENDS saya.. tak penah seorang pon yang saya tak mengaku kawan.. but anyway, sangat la pengecut untuk berterus terang dengan saya tentang ketidak puasan hati dia tu.. sory la jawapan saya agak kasar sewaktu jawab formspring ni.. hihi..masa tu tengah emo.. so ni saya nak buat explanation terbaik dan teristimewa buat kamu..

Siapa kamu..? saya tidak tahu kerana kamu sangat pengecut menggunakan anonymous sebagai pengganti diri.. saya harap anda berpuas hati dengan penjelasan saya ini.. kutuk..? penah ke saya kutuk kamu..? berikan saya sebab kenapa saya perlu kutuk kamu..? pernah tak anda terfikir, apa yang anda dah buat pada saya sampai saya kutuk kamu..? bila..? saya nak bukti.. cakap2 orang tak main la.. sangat bodok jika hanya dengar 'cakap2 orang'...


Kawan, saya minta maaf sekiranya selama perkenalan kita, saya ada buat teguran jenis KEJAM terhadap kamu, sampaikan kamu sanggup cakap saya mcmni.. Setiap teguran yang saya lemparkan itu, niat saya hanya mahu kamu menjadi insan yang lebih baik.. way better than me.. Kalau kawan2 nak tahu, saya penah rasa rendah diri bila berdepan dengan kawan2.. saya rasa diri saya tak seberapa.. mungkin mulut saya yang kepoh ini hanya cara untuk saya menutup kelemahan saya, nk buat cover rasa rendah diri saya... andai cara saya selama ini mengganggu gugat hati dan perasaan kamu, maafkan lah saya..

And thanks a lot to Put.. sebab sudi back up and naik kan semula keyakinan saya.. saya anggap teguran ini teguran membina jati diri saya dimasa akan datang.. maaf sekali lagi sekiranya perkataan dan perlakuan saya tidak memuaskan hati anda.. saya rasa kesal dengan apa yang berlaku.. sebab setiap kawan saya, akan saya ingat kan pada mereka "kalau korang tak puas hati,cakap la depan2, walaupun pahit, akan cuba aku telan.. and insyaallah aku cuba ubah sikap aku.. that is what friends for.. perbaiki kesilapan kawan sendiri.."

Pada saya,seorang kawan tidak akan sanggup melihat kawan nya sendiri melakukan kesalahan dan kesilapan.. mungkin cara teguran itu saja yang anda pandang.. tapi pada saya, siapa yang menegur tidak penting, jadi jika saya ada silap dan salah, tegur la saya agak kita sama2 perbaiki diri.. ingat..! setiap teguran dilontarkan, jangan pandang pada siapa yang mengotakan nya, tapi pandang la pada teguran itu sendiri.. baik atau buruk, hanya anda yang menilainya... maafkan saya.. akan saya perbaiki diri....

ok..sambungan kisah I LOVE YOU MARA Part 1: Saya sayang MARA..!!

Lepas je saya buntu tak tahu nak buat apa, datang la insan2 yang paling berharga dalam hidup saya.. uncle farid.. (now u know why i love him so much kan..?**view sini) dia call saya bantu karang surat rayuan, yang saya buntu and slow sangat nak karang..yela..masa tengah terkejut, mcmane nak karang kan.. tulis punye tulis, dah pukul 4 petang lebih2 skit... so saya rase cm tak sempat nk uruskan, nak taip, nak print, sooo tak sempat.. i want it to be proper... so saye buat keputusan untuk hantar surat tu keesokan harinya...

esok hari: 25 May 2010
Awal pagi saya dah terpacak kat pejabat MARA tu... syukur masih ade insan yang sudi membantu.. my ex-lecturer, En.Regar tolong print kan surat(the night before saye email it to him), mama cik ratu which is MAK OKID, sudi teman saya kemana saya pergi.. terima kasih semua..

Sesampai je saya ditingkat 21, nak jumpa En.Ibrahim bin Ahmad (anak2 MARA tahu la sape dia ni..) Pengarah Bahagian Pendidikan& Latihan Kemahiran.. tapi malangnya,dia tak da.. ade meeting di tingkat mane ntah.. so i redha jela..rase cm tak de sape nak layan.. alhamdulillah, PA dia ade..so terangkan la segala apa yang berlaku.. situasi sebenar.. saya tak nak dah fikir salah sape, tunding jari sini sana, yang saya mahukan adalah JALAN PENYELESAIAN MASALAH... kerana pada pendapat saya, keadaan ini sungguh tidak adil bagi saya, kerana saya telah disenarai pendekkan dalam lingkungan 40 pelajar yang terpilih, tetapi hanya kerana sedikit masalah, peluang saya diabaikan begitu saja...

Alhamdulillah, pihak yang bertanggungjawab dengan hal ini bersetuju untuk memanjangkan rayuan saya kepada Pengarah yang menguruskan bahagian itu.. peh kire bos besar le ni..(saya harap betul la ape yang dijanjikan itu).. semua staff yang handle kes saya ni nampak mcm baik je.. saya sentiasa bersangka baik terhadap orang..**ceh yeke..?hm..tapi kali ni saya cuba bersangka baik.. semoga allah merahmati semua pihak yang sudi membantu saya kali ini.. hanya allah saja yang dapat membalas jasa baik mereka..

Alhamdulillah, ape yang mereka janjikan pada saya ialah:
1. Memanjangkan rayuan saya kepada Ketua pengarah bahagian, untuk dipertimbangkan
2. Menyemak kembali borang permohonan saya
3. Menyiasat punca terjadinya masalah yang saya hadapi ini (sepatutnya staff dia kena call setiap calon temuduga,tetapi tidak dilaksanakan dengan penuh rasa tanggungjawab)
4. Insyaallah mereka akan sediakan satu lagi sesi temuduga untuk saya... and ade sorang budak lelaki... (kes budak ni pon same mcm saya,tapi MARA yang detect kesilapan ni dulu, surat temuduga this boy di'return' back to MARA)

Apa yang saya perlu lakukan sekarang:
1. Bersedia fizikal dan mental untuk menghadapi masa akan datang
2. Terima apa saja yang akan berlaku
3. Berada dalam kawasan Kuala Lumpur selama 2minggu ini, supaya memudahkan pihak MARA untuk berurusan dengan saya.
4. Ready untuk sesi interview yang akan menyusul..
5. Study, buat revision, bersedia dengan soalan2 yang akan disoal..#

#part ni jadi masalah.. saya tak tahu nak study ape..? dah la english saya cm suck..! gagap2.. macamne ni..? can anyone help me..? masa dah suntuk..

Tuesday, May 25, 2010

I LOVE YOU MARA Part 1: Saya sayang MARA...!!

Saya sayang MARA... mara sangat baik.. surat temuduga saya sampai selepas tarikh temuduga.. arrkk...!! sangat sayang MARA.... sayang sangat2... huu...saya sedih la.. cita2 saya.. impian saya... kecewa, marah semua ada.. at that particular time that i knew it was an interview letter and the interview session was 'dah terlepas la dik'... my heart feel so sakit.. so cm-nak-pecah... ar.. air mata pon tak sampai hati nak meleleh... 4jam saya duduk kat bistro MARA tu,tak tahu nak buat apa,tak tahu nak pegi mana.. buntu...

Syukur la masih ade kekuatan jalan, naik train and balik FBI (lepas nanges2 dalam tandas MARA tu..ei pk2 balik,malu je) but anyway,its normal kan..?sedih sebab sesuatu yang kita harapkan, terlepas begitu saja dek kerana POS LAJU yang tak berapa nak laju tu... Ya allah.. berilah aku kekuatan untuk menghadapi semua ini... syukur masih ade yang sayang, layan my phone call yang ntah-ape-ape-ntah-membebel-seolah-olah-tak-terima-kenyataan...

dengan mudah nye akak tu cakap.. "takpe,awak cuba la mohon tahun depan.. lagipun kite dah buat selection, tapi belum tentu kita hantar semua.."..WHAT!??? semudah itu ke..? its your fault anyway.. sebelum ni semua surat interview MARA akan call dulu.. kanpe kali ni TAK CALL..??
"Ah,kita nak cepat,so pakai pos laju je mudah"...sampai hati sungguh... kawan2,boleh tolong jawab tak.. CALL and POSLAJU mane lagi laju..??? bile i dah pertikaikan tanggungjawab kerja dia, baru nak cakap "takpe la dik,awak buat la permohonan pada pengarah.. saya pon tak tahu nak buat apa.."

ape tindakan saya seterusnya..?? **to be continue....

**agak2 dapat tak, saya do the same thing cm ni, during my convocation day..? most probably at UK... Berharap sangat ni...

I wish I can further my study in UK...

Setiap insan di dunia ini pasti mengimpikan perkara yang terbaik untuk masa depan diri sendiri.. even makcik jual goreng pisang pon ade berangan2 sal masa depan dia kan..? sama la dengan saya... sejak dah menceburi bidang engineering.. saya sering mengimpikan 'suasana belajar diperantauan'.. ade juga insan yang tak terima dengan impian saya ini.. they said "eh,knape nak g oversea? malaysia tak cukup Universiti ke?" and some said "susah nak kesana, boleh ke bawa diri..?" and very rare people say "owh..its good,UK is a good place to study..go for it,i'll pray the best for you".. but anyway, as i said before, its very rare to hear such advices.. advice that positive than the negative one..ark..!! so stress tau... saya betul2 nak.. berharap.. dan akan mengusahakan nya... so please la, jangan buat ayat2 sedih, ayat2 down kan cita2 saya ni.. saya tahu level saya.. and i know i can go far.. i will..

I'm sorry for myself..

Sunyi blog saya ni... dah lama tak update.. hari ni, saya come out with a story yang saya rasa saya perlu tulis.. sesuatu yang saya perlu ingat.. sampai bila2.. peringatan untuk masa depan saya.. situasi ini mengajar saya, erti keluarga, erti sahabat, erti sebuah impian..

Sejak kecil, saya seorang anak yang selalu dimanjakan.. dan jugak anak yang paling teruk kena bantai.. apa kemahuan saya, abah selalu usaha untuk laksanakan.. cepat atau lambat bukan ukuran.. kadang2, setiap keputusan tentang adik2 pon abah refer pada saya.. sampai ade orang jeles sbb saye rapat dengan abah.. tapi sekarang... saye tengah merajuk dengan abah.. jahat saya ni.. tapi bukan itu yang saya nak cerita hari ini..

Sejak sekolah rendah,saya tergolong dalam golongan student yang sangat nakal.. cube la tanye cikgu2 saya, sape tak kenal Nuruljannah.. terkenal dengan mulut kepoh nya, kalau di sekolah menengah, pengetua saya kenal saya kerana saya penah kantoi suruh ibu pos 'bantal busuk' saya.. ha..sangat indah situasi itu.. coz jadi glamer.. tapi,semuanya berubah selepas saya SPM... saya gagal perform SPM,even 10kredit(pada pandangan makcik2 jual goreng pisang "uih..terror tu adik..nak mcmane lagi..?") tapi pada pandangan insan sekeliling saya, CUKUP TIDAK MEMBERANGSANGKAN.. SURE PAS SPM KAWEN TERUS...

Lepas SPM,saya frust,jadi main2.. keje kilang selama 6bulan (peh time ni sure memang takde harapan nak sambung belajar..) tapi syukur allah tunjuk jalan.. saya dapat tawaran IKM,Besut.. krusus yang saya tak penah ceburi sebelum ini which is Instrumentation electronic.. saya beranikan diri, tempuh juga.. sedangkan hati tak yakin coz sebelum ni saya ambil bidang akaun.. tak sangka pulak saya perform.. with CGPA 3.68 is way better than my SPM right..?

Berbekalkan keazaman, saya sambung diploma di UniKL BMI, tukar bidang, saya ambil telecommunication engineering.. even masalah kewangan agak memganggu gugat cita2 saya tu.. paham2 je la,keluarga tak-berapa-nak-ada.. ada hati nak masuk IPTS.. tapi tu la hakikat yang harus say tempuhi.. ringgit bukan penghalang...

Selepas semua ujian yang melanda, masalah demi masalah, berjaya saya harungi.. syukur alhamdulillah, sapa dikurniakan kawan2 yang sangat supportive.. sangat memahami especially GAJEBO, fify, teha,elyana.. my roomate la paling saya hargai..coz mereka paham keadaan saya.. time saya study tak menentu, saya cerewet, kalo time saya berkecah tu, semua benda merata2.. selepas saje abes diploma,berbekalkan CGPA 3.58.. saya dapat syndrome BUNTU.. saya tak tahu nak buat apa.. boleh tak macam tu..?

I'm sorry for myself..... but saya still ada cita2... masih berusaha..

Saturday, May 22, 2010

New Love Diary...

To all my friends,relatives,silent reader,follower:

nak jemput you all semua to my private blog "cintahatijannah[dot]blogspot[dot]com"
(tak berani lagi nak open to public coz malu~~).. to whom who may interested to follow my other blog, boleh la leave ur e-mail kat comment post ni (kat atas ye bawak tittle) so i boleh invite you all.. basically the blog is all about my loves story.. my feeling toward someone, and you been able to follow virtual communication between both of us.. hihhiii..malu plak.. i have my own reason why 'private' kan blog tu, coz i nak a really2 special and 'insan yang berminat' saje will invited. jadi,sudilah kiranya you all leave your email kat comment ya...



In the blog, I write about LOVE..Love is deepest emotions that people can feel.. for me, blog is a good way to express my emotion, my passion towards love. The truth is, I'm afraid of being alone without a partner.. the question that comes around my head is, What really is LOVE? Is love something that both man and woman hope or search for their happiness in life.. Does love help relief pain? what i can say is, love is pure, love is from the heart, love is special.

sape follow my new love diary tu leh la get to know my 'future-other-half-wanna-be'..

Thursday, May 13, 2010

It's getting better: You got me


whenever i heard this song... it reminds me of you... it melt my heart away... you got me dear...
You're stuck on me and my laughing eyes I can't pretend though I try to hide, I like you. I think I felt my heart skip a beat I'm standing here and I can hardly breathe you got me. The way you take my hand is just so sweet and that crooked smile of yours it knocks me off my feet. Oh, I just can't get enough I'm a stoup I need to fill me up. It feels so good it must be love. It's everything that I've been dreaming of. I give up. I give in. I let go. Lets begin.
Cuz no matter what I do, my heart is filled with you. I can't imagine what it'd be like living everyday in this life without you. One look from you I know you understand this mess we're in you know is just so out of hand. no matter what I do, my heart is filled with you. You got me..

~Colbie Caillat~

**mind my orang-gile-karaoke face..

Monday, May 10, 2010

Kan ku hadiahkan segalanya

Update via E71 lagi
salam semua..ayat tajuk hari ni gile power..
Cmne ntah boleh terfikir nak wat tajuk cmtu..
But anyway..tajuk tu ade kaitan dengan perasaan saya sekarang...
lately ramai betol blogger2 tulis topic wish happy mother's day kat mak mereka..
Memandangkan lap top saya tak berada disisi saya tika ini,
so agak susah la nk update blog..
pas akak saye(cintahatikuwan) balik kelas baru leh pinjam lap top dia..
So dikesempatan ini Saye nak wish a happy mother's day to:
ibu,mak and mama saya..
mesti orang pelik knape saye ade banyak ibu,mak and mama..
actually saya ada 1ibu,2mak,1mama...ha..total4 la..
(nti saya wat post explain perkara ini)
Nak wish mereka semoga allah sentiasa melindungi mereka,dikurniakan kesihatan tubuh badan dah rohani yang sejahtera...
I Love U all bebeh...

Saturday, May 8, 2010

Tag: Five Fever Feel Friend Fun F-word



Ape punye tajuk la..hahaa...sebenar nye tag ni dapat dari my beloved cousin..ha.. untuk mase terluang ni..buat jela..lagi pon i missed her so much... ha..tunggu la nti saye g lepak ngan di..anyway,my mucuk2 tu dah happy skrang...dapat BF satu taman... jimat ar nk wat mjlis kawen nti...wat kat padang depan umah kitorang tu je... 2 in 1 bebeh... hihihii... kalo korang nak kenal ngan si pemberi tag ni leh la click kat photo below.. sepupu aku ni penyanyi tau..hihihi... ok la.. kawan2, sape rase tag ni menarik, g la wat..and let me know (tinggal kan comment kat bawah ni, bgtau link korang.. nti i g terjah blog korang...) ok la...selamat membaca tag ni...cm banyak rahsia dah terbongkar...(sape2 nk tahu rahsia saya lagi,wat la tag,and include soalan2 yg korang nk tahu dari saya..cool..!!)

CARA-CARA NAK JAWAB TAG NI...

1. Copy award ni macam dapat Grammy Award.

2. Bagitahu orang yang beri dan link blog pemberi award ni.
3. Tajuk post korang mesti ada perkataan 5-FIVE-KHAMSAH

1. 5 NAME PEOPLE CALL YOU..
angah:family terdekat and jiran tetangga dari kecik
Jane:kawan2 masa di IKM besut..tak tahu la cmne leh jadi jane
Nurul:kawan2 kat TV3...and kawan2 kat UniKLBMi
Jannah:Kawan2,hm..mane2 la yg suke name jannah,diorang panggil la..
Jai:sape yang panggil panggilan ni sure mereka dari kalangan KEMBARA13...atau orang sekeliling masa saya sekolah di SMAKJ...

2. 5 IMPORTANT DATES IN UR LIFE..
**tak suke daTe..tapi memory by day ade..
27Dec: My birthday..boleh jadi sanggat happy,dan mungkin boleh jadi sanggat emo..
Month of November: macam2 berlaku.. bulan sakit, bulan kena tinggal dengan kekasih.. hm... setakat ni semua unhappy november..
Convocation Day: setakat ni suke tengok muke abah yang sangat happy... ibu yang mata sentiasa nk bergenang air mate... harap2 semua convo saya happy..
1st day masok sekolah: ha..sure takot mase ni... 1st impression very important...
5Sept: birthday somebody...saya ade hutang dia hadiah..but.. sampai mate pon tak boleh nak bagi hadiah tu... coz dia dah tiada dalam hidup saya

3. 5 THINGS THAT U'VE DONE YESTERDAY..
Upload pic Karaoke di REDBOX bersama ngan Pn.rozita(puan ni hot gler..sooo my style..)
Online via E71
Membahan kawan adikku WAWA
Merengek2 ngan mY big huger CINTAHATIKUROZA..
sebelum tido,MUHASABAH diri kejap..pastu nanges setitik dua..then TIDO...ZZZZzzzz....

4. 5 WAYS TO BE HAPPY.
traveling tak tentu hala tanpa rancangan...of course tanpa sebarang gangguan...
(ha..pastu balik kna bambu dgn semua orang)
tido dengan aman ditempat yg suhunye sedang elok 25 darjah Celsius.
Menyakat my dad...sampai kitorang gaduh2...peh..memang happy la..coz saye tahu abah saye rindu nk nyakat saye balik..
Study hard then gain a good pointer...peh..ni memang happy hakiki la..
Cari laki baik hati,taat dgn ibu bapa dan agama,hidup aman sejahtera...ha..ni smpai kesyurga happy..
happy lagi kalau ade orang melamar saye ala2 romantik mengejukt gitu..atas boot pas snorkeling ke...atas flight ke..ha..sangat happy..(gile getik pompuan ni)

5. 5 FAV MOVIES
CSi:Miami
CSi:NewYork
Crime Scene Investigation
Lipstick Jungle
Gossip Girl
**jangan la kacau saye masa tgk cite2 ni..sure tak dilayan...kongsi minat ngan abah tau ni...gile mania...

6. 5 FAV HOBBIES..
Of course la blogging
Facebook'ing
Menyakat orang
Tidor.....ZZzzz...
Traveling (especially g pulau)

7. 5 FAV PEOPLE
**yg listed ni selain dari my family terdekat ye..mereka tu memang dah sayang sampai mati..
wan: which is kawan semenyakatan saye since 2000..memang tak le berpisah ngan dia ni..
Inani Zalikha: my beloved lover dalam selimut..hahahaa...Best-friend la..
Syahir Radzaz: Even dia dump me..but he still be my best..coz dia yg buka mata saya..ajar saya erti kehidupan yang sebenar...terhutang budi ngan dia ni,...
My Uncle farid: ha..even dia ade marah saye,saye nanges ngan dia..tetap best uncle in the world..(jangan tanye kenapa..hanya dia dan saye saje yang tahu)
CINTAHATIKUROZAIRIE:harap sangathubungan kali ni menjadi...den dah tak nak main2 lagi..nk menikoh cepat..

8. 5 FAV PLACES FOR VACATION
PPRT DICKSON:trip with my beloved enemy syahir radzaz....tq banyak2 kerana telah melukakan hati aku...!!
PULAU LANGKAWI:trip nekad pergi berbekaln kan RM120(confirm tak cukup ok..naseb abah paham,dia bank in duit and suruh bercuti elok2,and come back fresh..)..sampai2 kedah call member ajak teman...ha..gile..(ni bahana stress melampau mase kat BMI)
GENTING HIGHLAND:1st time pegi ngan team GAJEBO..gile grand mase ni...and smpai sekarang tap pegi lagi...hm...CINTAHATIKUROZA...jom kite pegi genting...
PULAU TIOMAN:trip bersama family pada raya ke-3 tahun lalu...gile mengong..orang beraye,kite g holiday..
AIR TERJUN SUNGAI GABAI:ah..gabai ni dah selalu pegi...ngan family,ngan enemy,ngan friends...sure tak penah bosan...because its a special place for me...

9. 5 REASON U ANSWER DA SURVEY
untuk support cousin saye..so jawab la tag dia ni..
untuk mengaktifkan lagi Blog saye yang dah slow motion ini..
Merelaxkan otak yang dah tepu ni..
Demi mengeratkan sillaturrahim sesama rakan blogger..
Mengimbau kembali nostalgia silam saye...hihihi

10. 5 PERSONS TO TAG
*nak tambah 1 sebab tengok nombor kat atas ni nampak cam 10.5 dibundarkan jadi 6 kan..?
Cintahatikuwan
(nak ajar skit dia ni aktif2 jawab tag)
Cintahatikurozairie
(babah,awak kena jawab gak tag ni..aktifkan skit blog awak tu)
Syafiza penduduk India
(hihihi..jgn marah bebeh)
Farid Aris abang kesayangan saye
yg main bowling botol kosong same2&mangsa Anjing gile (ha..aku ingat sampai mati kisah ko ni)
Wana pendek yang bawak kete cm pelesit
(ah..kalo ko marah memang magic le..ko kan tak heran aku bahan ko)
kanta pembesar(ex boyfriend saye)

Friday, May 7, 2010

Selamat berHari Jumaat

Update via E71 lagi..
Hari ni hari jumaat kan...
sering kali saya terasa jumaat adalah hari yg lain dari yg lain...
Jika hari2 sebelum ni hati saya gundah gulana...
Tapi bila tiba hari jumaat... Mcm cool je...
Pemandangan pon cm best je...
Jejaka2 tampan berbaju melayu merata2...
Ha..."Heaven nye"....
Fenomena biasa hari jumaat...
Ha..kan best tiap2 hari adalah hari jumaat..
Tapi tu la..so setiap malam akan jadi khamis malam jumaat..
Eh mane boleh..kena jadi jumaat malam jumaat la kan..
Hm...besarnye ciptaan allah...diciptakan hari yg berbeza2..
jadi kite tak la keliru.. Kita boleh bezakan: "kita jumpa hari khamis ye.."
Kalau setiap hari adalah hari jumaat kita akan keliru..
A: "kita jumpa hari jumaaat ye.."
B: "jumaat bile?jumaat 1?jumaat 2?"
Ha...power giler allah...siap ciptakan tarikh..
so wujud la diary based on dates...hihihi..

**soryla kalau u all tak phm post saye ni..tengah mode mengagumi ciptaan allah ni...update post ni pon dalam kereta OTW KL~JB...doakan saya selamat sampai ye..

Wednesday, May 5, 2010

Back to the basic

salam satu malaysia..ceh permulaan tak boleh belah. hari ni cik nurul nk story sal kelemahan cik nurul.. sebelum ni cik nurul penah story sal english saye cm hampeh kan..? ha... lepas je cik nurul mohon STTP (nk tahu ape ni,tgk kat mara.gov ye) saye terus tak lena tido coz angan2 nk g obecis.. tapi english cm hampeh kan... menyesal melawan cakap miss rafkah dulu.. waaaa... maafkan saye cikgu.. (dak2 KEMBARA13 tahu la ape cite) so untuk menyelesaikan masalah yg dihadapi.. saye kena la usaha dengan lebih giat lagi to improve my english kan... ha.. i want to speak really well.. biar la bunyi cm jawa pon kan.. janji all the grammar,vocabulary and wording tu betol.. tak le malu abah yg melahirkan.. (ah..?sejak bile lelaki boleh mangandung..?lantak la.. propa je ni) selame ni saye speaking cm hampeh je..banyak salah.. tapi ade hati nk cakap kuat2.. malu je kan..? nasib ade braces.. bunyi pelat2 british tu ade la skit.. (ceh.. perasan lagi dia ni..)
ok2... merujuk kepada pic disebelah ni, dah terpampang2 cik nurul memaksa sorang kawan cik nurul untuk teman pegi kedai buku... beli buku latihan darjah 5& 6.. sebab ape saya beli buku sekolah rendah..? sebab mysis kate.. kena back to the basic.. so kalau akarnye dah kukuh, baru la pokok tak tumbang..(ceh ayat propa lagi) demi kasih cinta kami.. dia pon teman la saye.. dengan syarat kna teman dia makan ape ntah.. (falah and faiz.. aku tak tahu la cmne korang leh tahan mkn menda ni) serious aji.. sotong je sedap..ayam tak sedap.. smpai skrang kalo bayang2 kan rase nk bakar je jusco tu.. ha.. jangan mara friend... akan saye gunakan buku yang telah dibeli ini sebaik mungkin... bace, buat latihan... so all readers, doakan saye ye..berkobar2 nak g obecis ni... so usaha kna la 1001 kali ganda.. agar saye g sane leh la communicate well.. tak le malu seluruh Johor dan segala keturunan JAWAMELAYUBUGISCINAARAB di Johor tu nanti... all the best to me.. hihihih.ii...

Saturday, May 1, 2010

Tak de mood

Ha...lately tak de mood nak update..
tak tahu la kenapa...
currently at kuala lumpur...
melepak bersama cintahatikuwan
and waiting for cintahatikuroza..cepat2 la sembuh..nk jalan2 sakan ni...
hihihiihi..nuruljannah..wtpe kamu nk risau tak update blog..?
kamu bukan ade pembaca pon..perasan lebih...

**anyway..saye ade wat blog baru..cintahatijannah
sape2 nk saye invite kat blog tu sila la tinggalkan email kat comment entry ni ye..
leh bace perkembangan saye ngan cintahati saye yg lom bersedia nk open in public lagi..
hihihi...

 

blogger templates | Make Money Online