Wednesday, May 5, 2010

Back to the basic

salam satu malaysia..ceh permulaan tak boleh belah. hari ni cik nurul nk story sal kelemahan cik nurul.. sebelum ni cik nurul penah story sal english saye cm hampeh kan..? ha... lepas je cik nurul mohon STTP (nk tahu ape ni,tgk kat mara.gov ye) saye terus tak lena tido coz angan2 nk g obecis.. tapi english cm hampeh kan... menyesal melawan cakap miss rafkah dulu.. waaaa... maafkan saye cikgu.. (dak2 KEMBARA13 tahu la ape cite) so untuk menyelesaikan masalah yg dihadapi.. saye kena la usaha dengan lebih giat lagi to improve my english kan... ha.. i want to speak really well.. biar la bunyi cm jawa pon kan.. janji all the grammar,vocabulary and wording tu betol.. tak le malu abah yg melahirkan.. (ah..?sejak bile lelaki boleh mangandung..?lantak la.. propa je ni) selame ni saye speaking cm hampeh je..banyak salah.. tapi ade hati nk cakap kuat2.. malu je kan..? nasib ade braces.. bunyi pelat2 british tu ade la skit.. (ceh.. perasan lagi dia ni..)
ok2... merujuk kepada pic disebelah ni, dah terpampang2 cik nurul memaksa sorang kawan cik nurul untuk teman pegi kedai buku... beli buku latihan darjah 5& 6.. sebab ape saya beli buku sekolah rendah..? sebab mysis kate.. kena back to the basic.. so kalau akarnye dah kukuh, baru la pokok tak tumbang..(ceh ayat propa lagi) demi kasih cinta kami.. dia pon teman la saye.. dengan syarat kna teman dia makan ape ntah.. (falah and faiz.. aku tak tahu la cmne korang leh tahan mkn menda ni) serious aji.. sotong je sedap..ayam tak sedap.. smpai skrang kalo bayang2 kan rase nk bakar je jusco tu.. ha.. jangan mara friend... akan saye gunakan buku yang telah dibeli ini sebaik mungkin... bace, buat latihan... so all readers, doakan saye ye..berkobar2 nak g obecis ni... so usaha kna la 1001 kali ganda.. agar saye g sane leh la communicate well.. tak le malu seluruh Johor dan segala keturunan JAWAMELAYUBUGISCINAARAB di Johor tu nanti... all the best to me.. hihihih.ii...

2 Comments:

  1. Are-Gya said...
    aku ske ini story..huuhuhu mcm mearik je letak pic mcm tu sblh tu story..cmne nk wat???
    pensukebulan said...
    oh jannah. sori lambat huhu aku baru pas exam. ni emel twilyteclipso@gmail.com

    weh aku rindu korang :(

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online