Saturday, May 8, 2010

Tag: Five Fever Feel Friend Fun F-word



Ape punye tajuk la..hahaa...sebenar nye tag ni dapat dari my beloved cousin..ha.. untuk mase terluang ni..buat jela..lagi pon i missed her so much... ha..tunggu la nti saye g lepak ngan di..anyway,my mucuk2 tu dah happy skrang...dapat BF satu taman... jimat ar nk wat mjlis kawen nti...wat kat padang depan umah kitorang tu je... 2 in 1 bebeh... hihihii... kalo korang nak kenal ngan si pemberi tag ni leh la click kat photo below.. sepupu aku ni penyanyi tau..hihihi... ok la.. kawan2, sape rase tag ni menarik, g la wat..and let me know (tinggal kan comment kat bawah ni, bgtau link korang.. nti i g terjah blog korang...) ok la...selamat membaca tag ni...cm banyak rahsia dah terbongkar...(sape2 nk tahu rahsia saya lagi,wat la tag,and include soalan2 yg korang nk tahu dari saya..cool..!!)

CARA-CARA NAK JAWAB TAG NI...

1. Copy award ni macam dapat Grammy Award.

2. Bagitahu orang yang beri dan link blog pemberi award ni.
3. Tajuk post korang mesti ada perkataan 5-FIVE-KHAMSAH

1. 5 NAME PEOPLE CALL YOU..
angah:family terdekat and jiran tetangga dari kecik
Jane:kawan2 masa di IKM besut..tak tahu la cmne leh jadi jane
Nurul:kawan2 kat TV3...and kawan2 kat UniKLBMi
Jannah:Kawan2,hm..mane2 la yg suke name jannah,diorang panggil la..
Jai:sape yang panggil panggilan ni sure mereka dari kalangan KEMBARA13...atau orang sekeliling masa saya sekolah di SMAKJ...

2. 5 IMPORTANT DATES IN UR LIFE..
**tak suke daTe..tapi memory by day ade..
27Dec: My birthday..boleh jadi sanggat happy,dan mungkin boleh jadi sanggat emo..
Month of November: macam2 berlaku.. bulan sakit, bulan kena tinggal dengan kekasih.. hm... setakat ni semua unhappy november..
Convocation Day: setakat ni suke tengok muke abah yang sangat happy... ibu yang mata sentiasa nk bergenang air mate... harap2 semua convo saya happy..
1st day masok sekolah: ha..sure takot mase ni... 1st impression very important...
5Sept: birthday somebody...saya ade hutang dia hadiah..but.. sampai mate pon tak boleh nak bagi hadiah tu... coz dia dah tiada dalam hidup saya

3. 5 THINGS THAT U'VE DONE YESTERDAY..
Upload pic Karaoke di REDBOX bersama ngan Pn.rozita(puan ni hot gler..sooo my style..)
Online via E71
Membahan kawan adikku WAWA
Merengek2 ngan mY big huger CINTAHATIKUROZA..
sebelum tido,MUHASABAH diri kejap..pastu nanges setitik dua..then TIDO...ZZZZzzzz....

4. 5 WAYS TO BE HAPPY.
traveling tak tentu hala tanpa rancangan...of course tanpa sebarang gangguan...
(ha..pastu balik kna bambu dgn semua orang)
tido dengan aman ditempat yg suhunye sedang elok 25 darjah Celsius.
Menyakat my dad...sampai kitorang gaduh2...peh..memang happy la..coz saye tahu abah saye rindu nk nyakat saye balik..
Study hard then gain a good pointer...peh..ni memang happy hakiki la..
Cari laki baik hati,taat dgn ibu bapa dan agama,hidup aman sejahtera...ha..ni smpai kesyurga happy..
happy lagi kalau ade orang melamar saye ala2 romantik mengejukt gitu..atas boot pas snorkeling ke...atas flight ke..ha..sangat happy..(gile getik pompuan ni)

5. 5 FAV MOVIES
CSi:Miami
CSi:NewYork
Crime Scene Investigation
Lipstick Jungle
Gossip Girl
**jangan la kacau saye masa tgk cite2 ni..sure tak dilayan...kongsi minat ngan abah tau ni...gile mania...

6. 5 FAV HOBBIES..
Of course la blogging
Facebook'ing
Menyakat orang
Tidor.....ZZzzz...
Traveling (especially g pulau)

7. 5 FAV PEOPLE
**yg listed ni selain dari my family terdekat ye..mereka tu memang dah sayang sampai mati..
wan: which is kawan semenyakatan saye since 2000..memang tak le berpisah ngan dia ni..
Inani Zalikha: my beloved lover dalam selimut..hahahaa...Best-friend la..
Syahir Radzaz: Even dia dump me..but he still be my best..coz dia yg buka mata saya..ajar saya erti kehidupan yang sebenar...terhutang budi ngan dia ni,...
My Uncle farid: ha..even dia ade marah saye,saye nanges ngan dia..tetap best uncle in the world..(jangan tanye kenapa..hanya dia dan saye saje yang tahu)
CINTAHATIKUROZAIRIE:harap sangathubungan kali ni menjadi...den dah tak nak main2 lagi..nk menikoh cepat..

8. 5 FAV PLACES FOR VACATION
PPRT DICKSON:trip with my beloved enemy syahir radzaz....tq banyak2 kerana telah melukakan hati aku...!!
PULAU LANGKAWI:trip nekad pergi berbekaln kan RM120(confirm tak cukup ok..naseb abah paham,dia bank in duit and suruh bercuti elok2,and come back fresh..)..sampai2 kedah call member ajak teman...ha..gile..(ni bahana stress melampau mase kat BMI)
GENTING HIGHLAND:1st time pegi ngan team GAJEBO..gile grand mase ni...and smpai sekarang tap pegi lagi...hm...CINTAHATIKUROZA...jom kite pegi genting...
PULAU TIOMAN:trip bersama family pada raya ke-3 tahun lalu...gile mengong..orang beraye,kite g holiday..
AIR TERJUN SUNGAI GABAI:ah..gabai ni dah selalu pegi...ngan family,ngan enemy,ngan friends...sure tak penah bosan...because its a special place for me...

9. 5 REASON U ANSWER DA SURVEY
untuk support cousin saye..so jawab la tag dia ni..
untuk mengaktifkan lagi Blog saye yang dah slow motion ini..
Merelaxkan otak yang dah tepu ni..
Demi mengeratkan sillaturrahim sesama rakan blogger..
Mengimbau kembali nostalgia silam saye...hihihi

10. 5 PERSONS TO TAG
*nak tambah 1 sebab tengok nombor kat atas ni nampak cam 10.5 dibundarkan jadi 6 kan..?
Cintahatikuwan
(nak ajar skit dia ni aktif2 jawab tag)
Cintahatikurozairie
(babah,awak kena jawab gak tag ni..aktifkan skit blog awak tu)
Syafiza penduduk India
(hihihi..jgn marah bebeh)
Farid Aris abang kesayangan saye
yg main bowling botol kosong same2&mangsa Anjing gile (ha..aku ingat sampai mati kisah ko ni)
Wana pendek yang bawak kete cm pelesit
(ah..kalo ko marah memang magic le..ko kan tak heran aku bahan ko)
kanta pembesar(ex boyfriend saye)

1 Comment:

  1. adeqmanje said...
    haha..ko nih..wlupn xmenepati syarat, tp xpelah..mekaceh..hehe.. ;p pergh!!da brani open seyh..haha..bgus2..xbaik berahsia bnd2 baik neyh..ehee.. ;p cpt2 kawen ea..cpt aq dpt ank sdara.. :)

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online