Sunday, March 28, 2010

Double wedding..

currently at my friend's house...nk wish tahniah kat pengantin...
semoga cepat2 dapat baby..nti keh kitorang sewa...ehe...
semoga kekal bahagia dunia dan akhirat...



abg mahadhir& kak Aton


kak yaya Abg Black


*alamak..pic kak yaya ngan hubby dia tak de lagi la..tunggu dari qayyum la.. mereka shoot outdoor di tepi lereng bukit wo...giler best... tunggu ye pic nti naik....
**update:ni pic rembat dari fb cousin kak yaya..kredit here..see..kak yaya sangat cantik ok...saye admire kat dia nih..mahu se'cute' dia pas ni..





ha ni pic saye bersama2 dengan tuan rumah Miera &Jaja ... thanks coz sudi layan akak kat rumah and mjlis family korang.. mjlis ni sangat enjoy ok... semua family mereka sangat baik.. cameraman pon sporting giler... sure saye akan hangout lagi dengan mereka... sebab saye suke..ehe.... ape2 pon.. enjoy.. isnin ni nak g MARA...gementar ni..doakan ye...by2...

Friday, March 26, 2010

Doakan saya

masa post ni appears,saya otw ke KL..
attending my friend's brother wedding..
and nak ke MARA uruskan application saya...
doakan saya ye...
semoga selamat and application saya diterima and saya leh Fly oversea....
will be back on Tuesday..

Thursday, March 25, 2010

Lagu ku untuk mu..

Suatu yang indah, Ceritanya bermula semalam, Andainya dapat ku rasa selamanya, Tetapi ku takut tidak mungkin dapat ku miliki, Walaupun kau hadir hanya dalam mimpi, Ku teruskan hidup, Hari demi hari pun berlalu, Seksa dan derita ku tanggung sendiri, Apa yang tinggal hanyalah, Doaku padamu Tuhan, Pasrahku hanya kamu yang menentukan, Pun tak pernah ku sesalkan, Kecewa datang dan pergi, Tinggalku sendiri, Ditakdirkan aku syukur selalu, Sesungguhnya aku tahu, Temanku hanyalah aku, Semoga suatu hari nanti, Dapat ku temui Penawar dukaku yang berdarah luka, Pabila bertemu pasti aku suarakan rindu, Laguku untukmu buat selamanya -Suara Rindu by Azat Jasmin

**mood swing... this is my current mood... this songs remind me of someone.. this song is about my true feeling toward someone... i am really frustrated. i felt sorry for the true faith of my life. i felt regret for what i have done before. i missed the old friend of my. my best-est buddy ever... beb, this is for you... i know we are met to be just friend.. it is just enough for me.. praying this relationship never end... as i promise.. i will do anything for your happiness. if it necessary to cut all the connection between us, if it is the best for you.. i will beb..i will...

Sunday, March 21, 2010

Silly ME...!

As i said before, i try to improved my English.. so i have to write in English.. anybody can help me..? ah..i hve to help myself.. my very own self.. let's try the simplest word.. the words from my heart..truly... without any Google,without any correction... before this,i tried to speak in English.. some people said i'm bongkak (See..i already mix the word.) they don't like to hear my language... they tell other people that i kind of person that 'show off' ... why they don't want to help me,speak with me.. what they know is make other people felt stupid.. but do they ever realized that this is the way to learn..? i not shame to make a mistake.. i not shame if i pronounce wrong, I'm not shame if i spell wrong.. coz i know,if i make a mistake, people that loved me will help me to correct my mistake.. (do forgive me if this post make my self silly) so i can learn form my mistake.. but i have to start from now.write what ever come from my mind...before this,i once promise myself to do post in english.. but the laziness in myself that makes the things even harder.. i not been able to improved..it also been worse.. honestly,now i felt stupid..dreaming bout studying in UK... study bout satellite la konon.. ah..!silly nuruljannah..!
but, how i gonna study bout satellite if my English was stupid...what kind of person am I...??? dreaming...and dreaming... i don't have the determination... i felt so down today... i felt kind a depress coz i want to succeed my dream but i don't know where to start.. i don't know what to do... ya allah... what should i do..? lot of 'i have to..' 'i must do...' 'I'll tried..' but I'm afraid of 'i failed to..' 'i can't get accepted..'.....owh...what to do..????

Friday, March 19, 2010

TaubatKU padaMU Ya ALLAH..



Dalam mengenang kisah hidup silam, Ku sedar dari kesilapan lalu, Tuhan beratnya dosa-dosaku Masihkah adakah keampunan buatku, Tuhan...Dalam menempuh hidup ini, Banyaknya dugaan datang menguji, Tuhan...Ada yang dapatku gagahi, Dan ada yang gagal kuhindari, Tuhan...Dosaku menggunung tinggi, Tapi taubatku tak kutepati, Tuhan...Rahmat-Mu melangit luas, Terlalu sedikit ku bersyukur, Kini kukembali pada-Mu, Mengharap maghfirah dari-Mu, Mogakan terampunlah dosa-dosaku, Biarpun ujian melanda, Ku tetap berkasih pada-Mu, Kerna kuyakin kasih-Mu, Kekal tiada sudahnya... Masihkah ada keampunan buatku Ya Allah..?



Saturday, March 13, 2010

Penah tak kite terfikir untuk berhenti kerja semate2 nak jaga anak kat rumah coz tak caye bibik2 PATI yang kadang2 kejam nauzubillah.. takut nak tinggalkan anak tanpa pengawasan diri sendiri... Zaman sekarang ni memang susah nak cari baby sitter yang betul2 ikhlas jaga baby... sampai ade sebilangan mak, kena bawak anak g office coz kena keje weekend.. waa..ape saye merepek nih..??
ok2..cite sebenar, my office mate kena bawak baby dia g office(sebab dia bawak anak ke office tak de kaitan dengan info diatas tu ye)... tapi dia banyak keje... saye pon volunteer la nak jage... so cute ok baby ni... sangat adorable and senang nak di jage... time semua dak2 project g meeting, saye maen facebook sambil layan dia cakapcakap.. dia cute sangat bile bercakap.. ala ala nurulcakapcakap ... esok besar mesti dia baik je... and comel, encem se encem anak kak Yatie chomel..
ok.. sape2 rase nak g dating, tak nak bawak anak, sila la contact saye... leh jadi baby sitter anak kamu itu... ( wan kalo dengar mesti seronok ni).. hanya kawasan Taman Daya and Pasir gudang K.. (Kote masai pon boleh gak wink2..)


see.. sangat baik ok... tido je.. tapi bile saye bergerak dia terkejut... so kena la freeze selama 15 minit bagi dia tempoh mase bertenang... sedap le budak ni tido kan.. tilam VONO...



sangat comel and saye seperti tak nak berhenti menatap muke baby.. so calming punye situation.. along, cepat2 la kau dapat anak... leh suruh aku jage bile ko sibuk ngurus kan anak murid ko... tak pon tinggal anak kat semenanjung, aku jage.. ko g la serawak tu.. ahahaii... mane la ade mak yg sanggup pisah ngan anak jauh cm tu kan... gilo punye idea..
sape2 yg nak wat calon isteri, sila lah pilih saye... saye dah pndai masak, dah pndai jaga anak, menguruskan baju awak apetah lagi.. mesti boleh... jika berminat, taip (assalammualaikum pakcik..hajat saye sms pakcik ni sebab saye nak meminang anak pkcik yang NURULJANNAH tu.. berapa hantaran nye ye pakcik..?) dan sent kan ke (013711847*)
(waaaaaa.. gile daring minah ni... ) tapi abah saye sangat sporting ok **bace entry ini... sure dia balas sms anda..) ok la.. off sesi meng'iklan'kan diri... **sebab ape saye wat post ni..? saje2 je.. gila getik kan iklan2 kan diri sendiri... but. i really like baby a lot tau... lagi2 baby lelaki.. leh jentik2.. kalau u all tak suka baca, terpulang.. its my blog though.. lu fikir la sendiri...

Thursday, March 11, 2010

Tag:Braces Ku yang tak abes bayar lagi...

1.- Adakah anda rasa HOT???
hot la jugak..bile panas terik or ujan petir molot i lagi hot..

2 - Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!



nah..jangan gelak ok...memandangkan saye single,so ini la di wallpaper saye...

3 - cerita pasal gambar?
hm..pic ni senyuman bersama braces saye mase amik sijil kat ILP Kepala Batas..jadi TOP 10 student ni..tu yg bangge skit...
**padahal letak pic ni sebab nk mengingatkan diri supaya kumpul duit wat bayar braces.. RM1.4K lagi.. tolong.. sape nk sponsor saye..??

4 - bila kali terakhir anda makan pizza?
hm..ade la sebulan yang lepas..

5 - lagu terakhir anda dengar?
Tinggalkan aku by Anuar Zain
**gile frust dengar lagu nih... dengar ulang2 woo...

6- selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
Jai,angah, penguin(mase sekolah rendah budak laki ejek), Jane(masa kat IKM dak2 pelat)

7 - tag lagi 8 org
semua kawan baik saye dah kena tag dengan payied,wana and bari'.. cmne nk tag nih..?
1-Syafiza dak India
2-Farid Aris yang selalu di kejar hanjing(jahat hanjing tu)
3-Ajie si toke Handphone
4-Pyan
5-Sarah future wife to abg askar
6-Kak Farah nun jauh dimata
7-Zana member adik angkat aku Wawa(balik sekolah buat tag akak ye dik)
8-Yaya adik classmate aku dolu2

9 - siapakah org no.1 kepada anda?
dulu mase kena buli time Sek rendah,dia selalu back up saye... sebab dia tinggi.. tapi sekarang tidak lagi... pilih la mane satu, ketinggian dia yg dah tak berapa nak tinggi atau saye yang dah tak kena buli lagi...

10 - katakan sesuatu mengenai org no.5
hot babe... yang dilamun cinta dengan sorang abg askar... kalo dia nikah, sure saye nak pegi.. tak jemput pon nak pegi jugak..aha..padahal tak penah bersua muke ngan si sarah ni.. tapi trust me.. she a really2 good gurl.. and a pretty gurl too....

11 - no.3 ada hubungan dengan siapa?
dia ade hubungan dengan saye la...ahaaaa... hubungan sorang kawan...

12 - bagaimana pula dengan no.4
kasanova dia ni... tak padan dengan kecik... tapi tak pe la.muke ensem.. market tu...

13 - pesanan kepada orang no.6
tunggu kite eh..kite nak g obecis gak sebenarnye... doakan tau...

14 - kata2 cinta untuk orang no.2
Farid, I love u so much..but only as a friend ye beb... ingat lagi tak kite main bowling kat umah ko.. hehehe..lucu...

15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
ade..mereka berdua sangat comel... kalau ade adik pmpn,leh tak nak adik mcm dorang ni..?

16 - berikan 5 perkara yg anda tau tentang org yg mengtag anda
kak ngah sangat suke buli saye... dia ade adik yg comel..name nye abon... "abon ade adik pmpn" (ha..?bile mase..?!!) hehehe lucu.. setap kali saye jumpe kak ngah, mesti gelak smpai cm nak pecah perut..ni penting..! saye suke bibir dia yg monggel itu..saye suke dia speaking english..

17 - persamaan antara KAMBING dan LEMBU?
dua2 saye tak suke makan... takot darah tinggi...

18 - perasaan anda wat tag ni?
sangat conflik...kak ngah tag saye tak roger,saye plak bace belog wana and touching dia tak tag saye... merajuk la konon.. sory wana....

19 - adakah anda tau si razman itu sengal?
kalo razman yg jual **-5 tu memang nmpak mcm sengal..duit banyak, g la salon wat rambut tu bagi smart skit..lucu la lu bro....

20 - a)GAY or b)LESS
GAY&LESS....saye suke pada lelaki... itu penting....

**eh..eh..perasan tak tag ni tak de NO.8..?ah.lantak la....

Wednesday, March 10, 2010

Berlaku keKURUSan disitu

Masa reunion KEMBARA 13 in June 2006 tak silap... RIndu gile situasi ni.. saye boleh posed sesuka hati tanpa memikirkan 'have things to hide'(lemak2 and all the babat bagai)

Pic kelas kat IKM...muke muda belia je... baju pon cute je mase ni...tak de ketat sini sane.. sekarang kalo nk pkai baju kurung pon segan....

ni mase dinner English Club IKM besut... tengok tu, bape je space yg saye gunakan untuk menyelit antara Mizi and Anim... agak nye kalo rembat suar erwan pon saye muat mase ni... aduhai... nk slim cm ni lagi... plz ar...

mase ni suar saiz 27/28 ok... thank to the Gym ball back there... NOW...? sungguh menyayat hati... sekarang..? DON'T ASK... U WILL DIE..!!

I Miss The Old Me...
so small...so slim...
so sweet....


**ceh..ayat perasan...eh..suke hati la..this is my own blog..not yours....


i want the 'S' size back...!!!!!!!!


Saturday, March 6, 2010

Romantik abes

Baru lepas tengok cite DALIL CINTA... gile best time ni... hasil lakonan Fahrin Ahmad and Sharifah amani yang cute giler tu... lakonan diorang romantik abes... and banyak beri pengajaran....

Kisah ini bermula apabila Nisa (Sharifah Amani) yang baru tamat belajar dikahwinkan dengan seorang mekanik iaitu Zarif (Fahrin Ahmad). Malangnya Nisa masih tidak mahir dengan kerja-kerja di dapur sehingga terpaksa membeli makanan dari luar ketika ibu mertua datang ke rumah. Sikap Nisa itu menimbulkan rasa tidak senang ibunya menyebabkan dia diserang oleh ibu sendiri ketika berada di rumah. Nisa bagaimanapun berjanji untuk mengubah sikapnya dan menjadi isteri yang lebih bertanggungjawab.
**kredit to UTUSAN


**kredit pic to [Here] and [Here]

yg dapat saye nilai dalam cerita ni adalah, watak2 yg dicipta ni memang mereka ni ade positif and negatif nye..

si suami:
positif_____terima je buruk baik sang isteri
sangat romantik, sanggup je g keje tanpa sang isteri menyediakan breakfast and salam cium2 tangan, relax je bini dia tido cm ulor belingkor..
negatif_____dayus,isteri tengking mak sendiri pon tak naik berang lagi(kalo realitinye, saye agak nye dah kena cerai dah bini dia tu)
sangat suke makan meggi(bahaya untuk kesihatan bro), susah nak wat isteri taat pada arahan dia(kire tak tegas la)

si isteri:
positif_____so adorable,wiling to change(tu pon bile dah terkena batang idong sendiri)
terlalu yakin pada diri sendiri, relax je g mane2 naik motor(kire tak manje sgt suruh laki hantar kesane sini)
negatif____kurang ajar gile tengking2 mak mertua, tido smpai lewat tghr, rase tak bersalah plak tak sediakan mknan suami, tak salam2 cium tgn b4 hubby g keje...

makmertua:
banyak positif___gile best.. dah kena tengking pon sayang lagi. ajar je anak menantu dgn sabar, nk tegur anak menantu pon cm pndai je politik (tak terus percaya kate org kampung and serang anak menantu terus)

ayah ngan makmertua:
ade positif ade negatif.. diorang cm tak masuk cmpur sgt hal rumah tangga anak.. tapi sebelum anak nk bernikah tu.kna la wat krusus pengurusan rumah untuk anak tu(kejap je 2 minggu pon leh la wat anak tu pndai skit2)... relax je lepaskan anak dara dia bontan cm tu tanpa persediaan..

**banyak pengajaran yg saye dapat dari cite ni.... jangan sibuk gatal nak kawen tapi diri tu tak sedia lagi... bekalkan diri tu dengan ilmu..(hal rumah tangga, hal anger management and ilmu agama yg paling penting)

**to my future hubby: (ceh mcm ade je..poyo)
"sayang,kamu pndai masak kan..? awak ajar saye ye.. tak pon kite masak same2..and nti saya kemas rumah elok2 ye.. kan tu istana kita berdua.. mane boleh ade semut or lipas.. kalau sayang merajuk jangan balik rumah mak awak or even umah mak saya ye.. tido bilik lain tak pe.. nti saye g pujuk awak..."

Friday, March 5, 2010

Le Tour de Langkawi 2010

The Tour de Langkawi is an annual cycling race which is held in Malaysia since 1996. The name of the event comes from the starting point of the first few editions, in Langkawi, Kedah, although some later editions did not include Langkawi in the race at all. The race is part of the UCI Asia Tour. Four jerseys are contested during the race, although in history the jersey colours changed all the time to suit the sponsor, they are General Leader; Sprint Winner; King Of The Mountains and Best Asian Riders. In addition, there are two team titles to honour The Best Overall Teams and also The Best Asian Teams. The tour is the biggest cycling event in Asia, and it is the only one in Asia to have granted two hors-category

The raceTour de Langkawi participants passing through Kuala Selangor The race was formed based by the idea of former Malaysian Prime Minister Mahathir bin Mohamad, along with Wan Lokman Wan Ibrahim and also the First Cartel, the race was successfully held for the first time in 1996. For the first few years, the tour always started from Langkawi, however it is not lately. The tour also visited in Sabah and Sarawak in 1997, however poor cargo service, led to a long delays by several teams to getting the stuff and riders, force organisers to cancelled second stage of the tour. Since then, the race never visited there again. Several incidents spiced up the race in history, the race was cancelled twice due to heavy downpour in the final stage back in 2003 and 2006. During the first stage in 2004, police officials mistakenly opening the way for public vehicles onto the race track while the race was still ongoing to decide the winner of the first stage. After negotiations between the riders, they decided to neutralise the stage. Throughout the history, only Paolo Lanfranchi able to emerge twice as overall winner. That was two stages that never missing from the calendar since 1998. Genting Highlands is the toughest climb in the tour, except in 2008, it was replaced by Fraser's Hill due to security reasons and set to comeback again in 2009. The tour ended with twelve laps criterium race in Dataran Merdeka.**kredit to Wikipedia


above is the whole route of the race.. jauh wo...
for more info bout Le tour de Langkawi ni sila la ke website [click]


kami tersekat dlm kesesakan lalu lintas... sebenarnye nak g wat site survey ngan apek yang bawak skylift ni...name dia pelik.."Ah Kau"..... ehe...lucu..


tok toyol

raja petai

ha..ni 1st team yg kami nampak.. msia 2nd nampak nye.. tapi mereka berdua ni tolong menolong...

2nd team

3rd team

4th team

ha.. ni last... team ngan crew2 technical...

ade lagi pemenang saguhati... ayah dan anak nye..slumber je melintas.. jalan lengang kan...


sambil wat site survey,kami menyempat le.. ehe...
**kredit pic to tok toyol(dia tolong snap)

Tuesday, March 2, 2010

Mengajar anak buat homework



semalam saya terasa cmne susah nye ibu2 bapak2 diluar sna bila layan anak2 mereka buat homework... even TADIKA punye homework... sungguh menguji kesabaran ye... lagi2 bile time afiqa dah leka...(sebenarnye dia dah malas..nak tgk kartun) dah malam2 bute baru nak buat homework,cikgu dia plak bagi homework bapak banyak giler...7 buku ye kawan2... saya siap ugut,selagi tak siap tak boleh mintak susu... bila dia main2 mula la saye naik angin.. rase cm nak tangan kan je.. tapi nasib la kesabaran masih ade... iman dan akal masih boleh digunakan lagi.. dah la dia kacau time saya nak layan cite favorite saye ye... NCIS and Criminal Minds.. nasib la boleh sambil2.. tapi tetap tak focus.. (padahal dah let go planning nk berSMS) tetap rase tak cukup mase handle afiqa.. tersenguk2 saya tunggu and layan kerenah si kecik ni... last2 dah tinggal 1 buku lagi, dia dah give up.. ha.. ok la.. esok suruh abah ajar afiqa.. (padahal saye pon dah ngantuk)... terus g buatkan susu untuk dia... ni baru anak sedare... kalau anak sendiri, agak2 saya boleh bersabar tak eh..? (ha.. lepas dapat susu,dia boleh plak tak trus g tido.. tetap bukak channel cartoon ok... geram rase nye...)

ha..ni muk afiqa time kena pakse tgk camera.. cm dah monyok je muke dia tu..... tgk kat sebelah dia, gile banyak buku...TADIKA mcm budah universiti plak gaye nye...time ni saya dah terfikir "ha tu la.. gatal sgt nak kawen... jaga anak sedara pon terkial2... jangan berangan le wat mase ni... focus study dolu..."

 

blogger templates | Make Money Online