Saturday, March 13, 2010

Penah tak kite terfikir untuk berhenti kerja semate2 nak jaga anak kat rumah coz tak caye bibik2 PATI yang kadang2 kejam nauzubillah.. takut nak tinggalkan anak tanpa pengawasan diri sendiri... Zaman sekarang ni memang susah nak cari baby sitter yang betul2 ikhlas jaga baby... sampai ade sebilangan mak, kena bawak anak g office coz kena keje weekend.. waa..ape saye merepek nih..??
ok2..cite sebenar, my office mate kena bawak baby dia g office(sebab dia bawak anak ke office tak de kaitan dengan info diatas tu ye)... tapi dia banyak keje... saye pon volunteer la nak jage... so cute ok baby ni... sangat adorable and senang nak di jage... time semua dak2 project g meeting, saye maen facebook sambil layan dia cakapcakap.. dia cute sangat bile bercakap.. ala ala nurulcakapcakap ... esok besar mesti dia baik je... and comel, encem se encem anak kak Yatie chomel..
ok.. sape2 rase nak g dating, tak nak bawak anak, sila la contact saye... leh jadi baby sitter anak kamu itu... ( wan kalo dengar mesti seronok ni).. hanya kawasan Taman Daya and Pasir gudang K.. (Kote masai pon boleh gak wink2..)


see.. sangat baik ok... tido je.. tapi bile saye bergerak dia terkejut... so kena la freeze selama 15 minit bagi dia tempoh mase bertenang... sedap le budak ni tido kan.. tilam VONO...



sangat comel and saye seperti tak nak berhenti menatap muke baby.. so calming punye situation.. along, cepat2 la kau dapat anak... leh suruh aku jage bile ko sibuk ngurus kan anak murid ko... tak pon tinggal anak kat semenanjung, aku jage.. ko g la serawak tu.. ahahaii... mane la ade mak yg sanggup pisah ngan anak jauh cm tu kan... gilo punye idea..
sape2 yg nak wat calon isteri, sila lah pilih saye... saye dah pndai masak, dah pndai jaga anak, menguruskan baju awak apetah lagi.. mesti boleh... jika berminat, taip (assalammualaikum pakcik..hajat saye sms pakcik ni sebab saye nak meminang anak pkcik yang NURULJANNAH tu.. berapa hantaran nye ye pakcik..?) dan sent kan ke (013711847*)
(waaaaaa.. gile daring minah ni... ) tapi abah saye sangat sporting ok **bace entry ini... sure dia balas sms anda..) ok la.. off sesi meng'iklan'kan diri... **sebab ape saye wat post ni..? saje2 je.. gila getik kan iklan2 kan diri sendiri... but. i really like baby a lot tau... lagi2 baby lelaki.. leh jentik2.. kalau u all tak suka baca, terpulang.. its my blog though.. lu fikir la sendiri...

6 Comments:

  1. ~ As ~ said...
    agaknya semua ibu2 fikir mcm tu...ahahah...tak nak kerja nak jaga anak...
    =*NuRo0L* = said...
    tahu tak pe kak... saye yang tak de anak lagi ni pon pk2 cmne nti kalo ade anak... smpai bile nk serah pade nursery je..
    Che' Mat said...
    amboi...sape yang bace comment ni,sila percaya...jai ni mmg pandai jge dri die+anak anda dan anda sendiri...100% tiptop..dijamin terbaek dari ladang...hins3 :P
    =*NuRo0L* = said...
    my.bile nk masuk meminang jai nih..?cepat2 la kaye...tak sabo nak beranak ni...wheeeee..(ayat mengatal)
    ratu okidz said...
    cik jannah..my hubby x bg owang lain jaga kan..so nk dating pun kena bertiga...hahaha....
    =*NuRo0L* = said...
    alor...nti mesti leh punye.dia akan cakap "boboy,(name pgln anak ko kalo lelaki) nak g umh A'cik x..?babah ngan mama nak g dating la...blh kn..?"
    ha..mesti boleh punye la...ahahaaaa....

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online