Saturday, January 29, 2011

Ada Friends yg GRAND, apa lagi?

Ceh, tajuk nak megah kan.. hihi.. meh sy cite, knapa saya happy sgt saat dan ketika ini.. and sy nak menyatakan rasa bersyukur ni.. setelah saya kehilangan seseorang, dan sahabat karib saya Inani, allah sangat baik.. dia kurniakan kan saya penganti sahabat dan insan itu dengan ramai sahabat yang lain... alhamdulillah syukur.. kini, sudah punyai Friends yang cukup havoc, ape lagi yang saya diperlukan..? jom tgk ape saya ada, setakat ni, happy... xperlu dah 'dia' yang tak hargai saya tu..

gang ni, study tip top, selalu ingatkan saya tentang pelajaran.. mereka la tulang belakang pointer 3 saya.. dan juga, sanggup ye pas kelas g shopping kat jalan TAR.. peh.. naik bus tu.. esok nye, boleh plak ad plan lagi.. g mane? wayang plak.. katne? wangsa walk mall ye.. cite KURAFAT.. seram wei.. pas kelas trus berdesup pegi.. 2 hari berturut2 ye.. tgk tu.. semangat tol shopping. sampai dodok bersila pilih shawls.. hui.. bersungguh ye.. (kenapa pic ni x rotate..? tanye dak yg jelir lidah kat blakang tu.. dia kate suke yg asli.. so xrotate.. and kenapa dia jelir lidah? sbb dia jeles sy blh snap pic, yg smart, sy blh masuk frame and diorng pon masuk gak.. otai ma.. hihi)

dan esoknye(which is hari ni) kuar plak ngan GAJEBO**6 drpdnye pegi Time square plak.. hadoihai.. betol2 gile la ini gang.. sudah penat wt event di BMI, esok nye kuar lg.. gle kn...? tgk tu.. dah le kuar mkn.. kuat posing plak tu.. pantang nmpk camera.. CCTV pon jadi.. hihi.. lg 2 GAJEBO tu.. jgn jeles ye.. nanti korang dtng KL, kite hang out.. GAJEBO ni banyak pahit manis, tapi kami kekal berkawan.. semoga kita akan kekal happy ye..

ok next is Gang2JKK2011.. mahu pecah perut kalo lepak ngan diorng ni.. haruslah semua benda nk jadi lawak ye.. tgk tu, warden kitorng pon xabes sengih asyik melayan kerenah kitorng.. gang ni gabungan dari GAJEBO, plus Gelabah ayam skit, plus dgn insan2 cacat istimewa skit.. ha.. jadi la kumpulan yang terencat.. hihi.. xla.. diorng ni best.. buat keje bagus.. thumbs up.. team work pon tip top.. panjat pagar pon boleh dijayakan dengan baik tau..hihi

then saya ada ni.. Mala and Lina.. hm.. nothing much to say.. sbb mereka ni lah insan paling2.. paling rapat dalam hidup saya.. even jarang jumpe pon.. Lina is my 2nd cousin.. ye ke..? dlm bahasa jawanya duapupu la.. ha.. Mala plak kawan saya dari primary school.. ponteng same2, belajar same2.. ape lg same2..? ha.. rahsia la.. yang penting best.. Rindu tol kat dak berdua ni..

cite psl rindu, saya pon nk ckp yg saya rindu gang2 ni.. 'adik-beradik' yang sudi jadikan saya 'anak itik' diorng.. hihihi.. lagi 3 yg tak masuk tu jgn marah ye.. sy rindu jugak.. mereka ni sgt caring,sangat happy go lucky.. aku tahu,korang mesti sayang aku sgt kn.. hihi.. expecially dia yg kat bawah ni..

se.. cmne la sy tak rindu dak mucuk ni.. si okid ni.. aduhai.. kitorng ni dh cm couple(sila jgn slh anggap ye) kemane2 same je.. siap declare suami dia ni bermadu ngan saya tau.. cmne tu..? hihihi.. susah senang kitorng same2 tau.. hu.. rindu2.. "bile la dpt lepak pelok2 ngan ko lg beb? asyik emran je lepak ngan ko.. hihi.. laki ko mesti la hari2 lepak same kn.. ble aku nk berlaki?"

ha.. ni special skit.. rindu gak kat dak baju hijau sebelah saya tu.. dia je banyak paham saya.. dengar je semua luahan hati saya.. kire cm shadow sy la.. dia banyak calm kan saya.. tgk tu, muke dia evil gile kn.. suke je join venture dgn si okid tu.. mengenakan saya.. dgn si baju kelabu kat belakang tu same la tu, join venture.. gang menyakat number satu.. kami juga ad misi tersendiri.. 'pegi semua mjlis kawen kembara13' cool tak..?

ha..last but not least.. si wana penternak bakteria.. ni pon satu perkara yang membuatkan saya bersyukur, kerana dikurniakan sahabat yang baik dimuka bumi ini.. seronok.. dia sanggup kuar lab, tinggalkan semua bakteria and kulat yg ad kat lab dia tu, semate2 nk treat saya sempena kedatangan saya ke Putrajaya and sempena saya dah convo.. sooooo sweet right...? kna bodek2 dia ni.. dengar kate nk dok dekat ngan kolej sy.. hihi.. blh la pas ni lepak same2 lg..

sorang lagi insan istimewa yang bertanggungjawab mengwarnai 'ceria' dalam hidup saya adalah arwah Inani Zalikha.. syukur ya allah, walau sekejap, kau beri nikmat sahabat baik ini kepadaku.. kau pelihara lah dia sepertimana dia berusaha menjaga hati ku ini.. kau tempatkan lah roh nya dikalangan orang yang beriman.. Al-Fatihah buat arwah.. hari ke 101 ni la baru saya berupaya ber'chill'.... habis sudah tempoh berkabung.. tapi.. kasih dan sayang saya tak kan tamat disini.. ia akan kekal sentiasa.. azam saya: semoga doa, al-fatihah, dan yassin saya berpanjangan hendaknya..

tengok.. happy kan saya.. daa atas kurniaan ini semua la.. saya rasa, cukup lah.. allah yang maha esa itu menguji saya hanya sedikit.. di pisahkan dari seorang insan bernama LELAKI yang tidak menghargai saya.. tapi.. allah masih sayang, dikurniakan keistimewaan lain.. nikmat dunia dan akhirat yang tak terhingga banyak nya.. syukur alhamdulillah ya allah.. kau maha esa, lindungilah insan2 ini, dari bala bencana, jauhkan lah mereka dari azab siksa api neraka mu ya allah..

akhir kata, terimalah muka yang tak seberapa ni.. tanda terima kasih sebab baca post smpai ke akhirnya.. hihi.. hudoh kan saya..? kepada sesiapa yang pic nye takde dlm post ni, jgn terasa hati.. kite tetap berkawan.. (u thu sape u kn.. pic tak dapat disiarkan atas alasan tertentu) semoga kawan2 dikurniakan kesihatan yang baik.. sentiasa dirahmati allah.. happy2 selalu ye.. chill yo..!!

3 Comments:

  1. Sayer Best said...
    haha..TQ beb..terharu ni...huuuu...
    =*NuRo0L* = said...
    hihih..tak payah sedih2 lg k.. sy pon dh get over with lelaki itu..
    [ Muzni Aini ] said...
    interesting......be my follower kk....plz....=p...hehhe

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online