Thursday, October 28, 2010

Contest: Mencuba nasib

dalam kesibukan melaksanakan tugasan, dalam kesedihan yang melanda.. sempat lagi saye join contest.. yela hidup mesti di teruskan.. sedih2 pon, orang yang dah pergi tu tak kan datang kembali.. yang tinggal hanya lah kenangan antara kami je.. so.. saya dengan berbesar hati memperjuangkan pic molot senget untuk contest tu.. btw, ni pic zoom ye.. bkn actual pic untk pertandingan tu.. kalo nk tgk post sy untuk contest tu g kat sini... post kali ni saje je nk mengomel2 je..

nak tahu tak kenapa saya nak sgt join contest tu..? sebab kan... hadiah dia kn..confirm terkinja2 kalau tgk.. sebab hadiah nya... ape yang best..? tengok ni.. best-best-best-sangat-best ok...

ha... best kan... it's Mr. Ray Ban... terbeliak ok mate ku menengok nye... teruja.. sebab sebelum ni tak penah mampu nk punya satu ni...


WAAAAAAAAA.......yang ni lagi la... terujaa.....!!!! sumpah nak yang ni...SUKA...!!!



saya memang minat sangat dengan Mr. Ray Ban ni ye.. haduihai.. sangat la teruja bila tgk hadiah tu... mane tak nye.. beberapa minggu lalu, saya sempat melaram guna Ray Ban kat dalam kereta kakak saya... wah2.. snap sna.. snap sini.. posing sana, posing sini.. padahal.. PINJAM je.. hihihi.. lawak gile.. masa tu siap cakap.. nanti nak beli la.. tapi kan.. kalo dapat hadiah ni syok jugak kan.. tak payah beli.. bila dapat hadiah mesti lagi hargai Mr. Ray tu kn.. hm.. doa2.. fuh kiri.. fuh kanan.. atas... bawah... sila la menang...

**Bagi yang berminat nak join contest ni, pegi la jengah2 my older post.. INGAT..!! tarikh tutup dia 11.59pm 31/10/10 ni.. cepat2.. g join.. mane la tahu kite same2 menang.. gang2..gang.. hihi

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

hai readers semua.. ape kabar..? penah tak korang jumpe contest masyuk2 kat blog kawan2 korang..? ha.. hari ni nk story morry skit sal satu contest ni... massssyyyyooookkk giler ok contest ni.... first time bace pon dah nak terkinja2.. sumpah nk join... hihi.. so meh aku terangkan skit tentang contest ni... pas korang bace, join k.. support la skit penganjur yang bermurah hati ni.. dia bagi hadiah vogue ok.. sangat berbaloi kalo menang...

Contest tu bernama CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

haaaa.. ni banner dia.. cantik kan..?

Syarat-syarat & Cara menyertai : ni penting ni.. korang ikot kehendak penganjur, baru la leh dapat hadiah.. best2...wink2~

1. Jadi follower blog *~The Beauty In Ugly~*
2. Copy banner contest, paste pada entry contest anda dan linkkan terus ke entry contest kat blog penganjur yang smart tu..
3. Buat entry dengan tajuk "CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly"

4. Upload SATU sahaja gambar convocation korang yang terbaik.. SATU je eh.. jgn tamak..!

ATAU

Untuk mereka yang belum convo/tiada gambar convo...
Buat ucapan tahniah convocation paling unik untuk tuan punya blog/kawan anda
(tidak melebihi 30 patah perkataan).
(pilih salah satu, kalau nak buat dua2 pun boleh, tapi mesti dalam entry berasingan)

5. Tinggalkan link entry anda pada bahagian comment entry penganjur SINI.
6. Tag seorang atau lebih rakan blogger lain.
(makin ramai kene tag, makin cerah peluang nak menang)

INGAT...!!!
Tarikh tutup penyertaan : 11.59 PM (31/10/10)
So baik korang berGEGAS buat post,join contest ni... xbuat rugi.. ha.. mane la tahu pic korng yang ugly but beautiful tu boleh buat korang menang.. ha.. REZEKI...

Btw, korang nak tahu hadiah2 nye ape..? ha... korang mesti melonjak terkinja2 la kalau dapat hadiah ni.. sbb best sangat hadiah dia.. boleh cam-whoring smpai puas and confirm bergaya sampai tua..


korang nak tengok Gambar hadiah2 yang ditawarkan dengan lebih jelas lagi..? ha.. g click SINI. sumpah terbeliak mate.. sebab tu aku nak join.. cuba nasib.. mane la tahu ade rezeki.. hihihi

*korang boleh join dua2 ketagori tau.. mane la tahu ade rezeki dapat 2 hadiah.. tak mustahil kan.. sebab penganjur dah cakap "seorang peserta layak memenangi lebih dari 1 hadiah (jika menyertai kedua-dua kategori)" ha.. tu dia.. jom2 join..

ha... pegi la cepat.. wat post, join contest ni ok..?!!

ok.. setelah aku mengkempen contest ni, nk jugak wat post.. fuh kiri, fuh kanan... nah... pic molot senget.. [ugly kan saye.. tapi hati saya baik tau.. bak kate penganjur "The Beauty In Ugly"... ha..] biar la orang kate pic saye tak lawa.. tp pada saya, ni la yang paling bermakna.. paling cantik.. kerana disisi saya ada idola saya.. wheee... masa ni aku poyo sedang berfikir.. dlm pada masa yang sama, my uncle sedang pedajal aku.. poyo ade MORTAR BOARD kat kepala.. Hello..!! diploma UniKL mane ade mortar board.. degree nanti la baru ade.. insyaallah, next convo baru pkai mortar board tu.. hihihi.. ni wayang je.. tapi dah ramai kawan2 aku tgk pic ni, mesti diorang cakap "eh jannah, mane ko dapat 'topi' tu..? pinjam sape?" wah.wah2... tak pinjam.. tu mortar board 'wayang' je.. hadiah dari my crazy-funny uncle..


ok.. doa2 la menang.. insyallah berjaya.. amin..
[abg penganjur.. sila la menang kan saye.. hihihi.. bodek]

ok.. so nak TAG sape ye..? ramai kawan2 yang baru convo..
  1. Wana
  2. Bari'ah
  3. Pyan
  4. Teha
  5. Rodhiah
  6. Nana
  7. Sakinaa
  8. kak Yanie
  9. Hany
  10. Ajie
  11. Pi'e
  12. Iman
  13. Amal
  14. Amylea
  15. Caer
  16. Kak Lela
  17. Leeya GAJEBO
  18. Daus
  19. Shahira and her Latte
  20. Ummu 'Ukasyah
  21. Atiqah
ok kawan2, sila la buat TAG ni.. Join contest ni ye.. walaupon kite bersaing, kawan tetap kawan.. baru la best contest rmai2.. saingat sengit.. hihihi
pssttt... psssttt.. kawan2 dapat agak tak 'mortar board' wayang saya tu diperbuat dari apa..?


**Al-Fatihah buat sahabat kesayangan saya INANI ZALIKHA. sy masih berkabung sebenarnya.. tp hidup mesti diteruskan.. maka join la contest..senyum dalam kedukaan...

Tuesday, October 26, 2010

Inani: Kau teristimewa buatku

hari ni, hari ntah keberapa hidupku tanpa kamu sayang..
hari ini juga.. aku masih menangis..
bukan meratapi pemergian kau..
bukan menyesal, bukan sesal kehendak allah..
aku menangis mengenangkan detik2 yang berlalu...
tanpa diisi sepenuhnya sayangku padamu..
aku sesal kerana tidak menzahirkan
semua apa yang ku rasa tentang kamu..
detik itu, kita lalui sangat indah sekali..
kau,aku tersenyum happy..
tempat itu menjadi saksi..
pelbagai story yg kita ceritakan.. kau, aku sama2..
duduk xhiraukan siapa ada disisi..
yang penting kau dan aku, dunia kita berdua..Happy..
tapi.. aku kini sepi nani... aku sunyi...

aku rindu detik ini nani.. aku rindu.. ya allah,kau kuatkan lah hati ku...
~Al-Fatihah~
semoga kau tenang di sana.. aku akan setia mendoakan kau disini..

Thursday, October 21, 2010

Inani: Allah hanya pinjamkan sekejap cuma


~In memory INANI ZALIKHA ZAINAL ABIDIN ~
(since 22 Nov 1987 till 21 Oct 2010)

kau masih muda sayang.. hanya 23 dan hanya kurang lebih 9tahun kita bersama.. padaku ia terlalu singkat.. terlalu sempit.. kerana dalam 9 itu hanya secubit kita dapat luangkan bersama..
sayang, macam2 cerita yang aku ingin kisahkan pada kau.. tapi kini kau tiada, cerita itu tiada siapa yang tahu.. biar aku simpan cerita duka... cerita ceria juga sudah tawar rasanya sayang...
allah, kau pinjamkan dia utk ku. trasa sekejap cuma. sesungguhnya kau maha mengetahui segala isi alam ini.. sesungguh nya aku redha. sayang, damai lah kau disana... aku redha. kau akn sntiasa mnjadi yang terbaik bg ku. rindu, syang, doa aku sntiasa untuk mu. sahabat, cinta. Inani Zalikha. sahabat setia. allah lebih menyayangi kau.smoga kau dicucuri rahmat allah sntiasa. smoga ditmpatkan dikalangan orang2 yg beriman.

butang+anting2 ini, kau suka.. aku janji buat satu untuk kamu, tp tak sempat sayang.. allah saja tahu betapa ralat nya aku... setiap kali memegang nya, aku jadi hiba.. kenapa la aku terasa nak pakai butang ini pagi tadi..? rupa2nya ada petanda.. kau telah tiada... sayang.. aku hiba... hiba...

aku janji mahu bawak kereta, biar kau rehat disebelah.. tapi kini, aku sendiri.. tak mampu pegang jua stering itu.. kerana aku teringat kamu.. sayang.. kasih kita sebentar cuma...

ntah kenapa hari itu aku banyak ambil gambar kau.. posing itu, posing ini.. eh lighting pulak tak kena.. lagi sekali.. lagi sekali... banyak sekali.. pic kamu.. itu la bekalan buat pengubat rindu ku...

ini gambar terakhir kita berdua... terakhir.. allah.. aku redha dengan ketentuanMU ya allah.... nani, damailah kau di sana.. sesungguh nya suatu masa nanti detik aku pula kan tiba..

Monday, October 18, 2010

Pengajaran buat diri saya

hari ini genap 6 bulan kami bersama.. siapa..? fikir la sendiri... banyak lagi yang perlu kami pelajari, yg perlu kami toleransi, banyak lagi yg perlu saya fahami.. tadi saya dengar satu kisah tentang seorang sahabat.. kisah tauladan buat saya hari ni.. kisah nya bermula, tentang seorang bestfriend yang sanggup2 je mengambil scandal sahabatnye sendiri... ade yg mempersoalkan tergamak sungguh si bestfriend melukakan hati si sahabat.. ade juga mempersoalkan mengapa si sahabat hanya scandal dengan si scandal tu..? ada yg mempersoalkan, mengapa si scandal tergamak memilih si bestfriend dari si sahabat yang telah di'scandal'kan nya sejak 5 tahun dulu...


KENYATAANNYA, mereka berhak untuk mempersoalkan.. tp, hanya yang berkenaan yang tahu, hanya mereka tahu perkara sebenar..saya sebagai seorang kawan hanya berdaya untuk mendengar.. kesian juga pada si sahabat.. sudah lama dia memendam rasa pada si scandal, tp akhirnya si bestfriend senang2 je kebas si scandal.. tapi apakan daya.. dunia berputar... masa berlalu.. detik tak kan terbeku... sedar lah sahabat, yg manusia sering berubah.. berdoalah agar kau ketemu insan yg lebih baik, lebih 'ganteng' dari si scandal.. pohonlah seorang insan yg bukan hanya boleh berada disisi sahabat, mendengar segala keluh kesah sahabat, malah boleh bersusah payah dengan sahabat, insan yang boleh memimpin sahabat kejalan allah, bahagia kesyurga, paling PENTING, yg tak pandang perempuan lain biar se'hot' mane pon bestfriend baru sahabat tu.. ha.. baru la lelaki sejati name nye... wink2... sahabat,all the best to you.. all the best to me too coz yang ade ni pon tak confirm lg, bila2 masa bestfriend saya boleh kebas sayang saya ni.. tapi mintak dijauh kan la dari bala bencana sebegini.. semoga allah pelihara hubungan saya.. allah, "please be nice to me.." kerana tak pernah sekelumit saya ada hati pada buah hati sahabat dan best friend saya sendiri.. I'll behave insyaallah... amin..

Tuesday, October 5, 2010

teaser dulu ye.. nanti upload yang lain...
sebabnye baru rehearsal je..hihihi

actual ceremony 7th Oct nanti..at PICC,Putrajaya...
sape baik,dtng la mjlis saye tu nanti ye.. jangan lupa..
bwk bunga lily tau.. saya suka bunga lily...
hihihi.. gurau je.. datang tangan kosong pon ok jugak.. boleh snap2 gmbr..
till then.. tunggu ya.. will write bout it later.. daa...

Friday, October 1, 2010

Happy bersama burkini..

Ya..masyallah.. happy ye bila dah ada ini...

harga sangat memuaskan hati..
jauh ni import dari bandung..
oleh Inani..
kini, aurat terpelihara,
boleh swimming dengan hati yang tenang...
jom.. sape nak join...?

perjuangan mengejar 777,777

semalam saya bace 1 blog kakak gorgeous ni.. actually lame dah bace blog dia.. story pasal life dia mereka.. saya suke baca blog dia coz banyak cite sal shopping.. hihi.. tak dapat beli, tengok pon jadi la.. then one day, diorng wat giveaway.. sape bertuah 777,777, boleh dapat hadiah berupa:

COACH UNIVERSAL CASE!
a perfectly sized case for cell phones, smart phones, MP3 players or cameras!

purple ok..


hitam ok...


sangat gorgeous...!!


menarik kan..? ya..sangat menarik.. bagi insan cm saye ni menarik sangat la.. coz tak penah ada item branded cm ni kan.. syarat dia pon senang.. hanya cuma,hanya perlu, cuma perlu.. pilih antara dua ni je...waaaa.. senang sangat... then saya pon rasa cm nk join.. bukan senang tau nk tgk saya join2 giveaway cm ni.. coz selalu je tak de masa.. tapi mcmne nak dapat 777,777 tu ye..?


so pas kelas g library,click2.. pastu blk bilik, click2 lagi.. berusaha sehabis baik ni.. mane la tahu ade rezeki, boleh dapat hadiah sempena convocation ceremony saya 7hb ni.. banyak tau saya dapat number 7, sila view kat bawah ni eh.. ni several number yg saya print screen.. dalam hati cakap "peh memang ajaib la meter tu.. laju betul.."



cuba la dulu.. dlm sesaat je, blh run dr 777719 ke 777798...WHAT...!!! laju nye... mane hilang lagi 79..? gile kan saya..? semata2 nak kejar, 777,777... wa.. unfortunantely, saya tak berjaya.. sape la pemenang tu ye..? that what we called LUCK..! tahniah pada pemenang.. saya ada satu pendekatan join giveaway ni.. every single click, saya zikir.. (nmpk cm poyo, tp betul2 ye)... sbb time cmni la nk doakan pasangan tu supaya lebih bahagia, and happy2 selalu.. dikurniakan rezeki melimpah ruah agak mereka:

BUAT GIVEAWAY LAGI NEXT TIME...!!

NEXT TIME SAYA AKAN USAHA LEBIH GIAT LAGI...


**kakak gorgeous ni blh buat giveaway untuk lucky reader yg ke-777,777... nampak tak disitu..? angka reader dia dah cecah ratusan ribu.. saya..? wa.. menanges la kalo dapat angka tu.. sambil berfikir, "ape je mereka baca dr blog 'sampah' saya ni ye..".. hm.. kena menulis dengan lebih giat lagi ni.. ok then.. bye2...

 

blogger templates | Make Money Online