Wednesday, January 6, 2010

1st time ke site...2nd day of internship..


seronok le dapat kuar dari office..berbekal kan diary yg bos bagi...
kami jalan2 ikot arah GPS..
side search untuk pacak lamp pole...or tower..
hari ni aku belajar cmane nk pujuk tuan tanah
bagi syarikat kami sewa tanah dia...

syok wo...ade gak yg reject...

ni fify and raja petai tgh cek coordinate tapak..guna GPS...
some story morry bout this raja petai, he is one of our supervisor..
he's smart..still single lagi..to all yg interested,
leh ar roger D'harmoni untuk sesi perkenalan...

Wajah raja petai kami rahsiakan dulu buat sementara waktu...

ni saye ngan partner idup saye..
padan muke dia..4 bulan ni asyik le kna bahan ngan saye...
berebut toilet sape nk mandi dulu..
kalo naik motor dia selalu jagi mangse bonggol yg saye langgar..heheee..
dia jugak le alarm saye kalo tercuai skit mase kat jalan raye...
and this gurl had been so nice...to manage my style..
but i have to iron all my cloth by myself..and her clothes to...
coz i want her to make my breakfast for this 4 month...
tiap2 pagi kna buat kan 3 in 1 oat untuk saye..

ha..ni rupe saye yg blurr tak tahu nk wat keje ape..
panas wo gi side.sampai basah2 baju kami...
macam2 dugaan...ade tu,pihak YTL proposed side ntah ape2..
nak side sekangkang kera,tapak yg muat untuk tanam daun pandan
kat sebelah umah pon dia proposed nk pacak tower..

giler pe...??terpakse la kami advice suruh diorang cari tempat lain..
ade side tu,dia nk kat tanah Sime darby..susah le nk dapat.
mcm2 le kami belajar ngan raja petai ni.....


**tgk care berdiri..ade rupe future engineer tak..??

ha..pic ni di snap oleh raja petai...sibuk sgt nak center kan kami...
last2 pic spontan ni wat muke kami yg kepenatan ni,nampak lagi cam hampeh...
masing2 muke tak make up..pocat je..ehe....

ha..one thing... during our side search,
suddenly 1 realize that my shoes got injured...
the injury is not really teruk..tapi besar le gak..
last2 petang tu,saye buang je kasut tu..
stree le tgk kes cm tu..
padahal kasut ni baru je pkai...tapi dah lame beli..
dari tahun 2007 lagi..mase internship kat TV3..
tapi tak penah pkai..sebab tak berkesempatan..
tu le..pengajaran nye disini,kalo dah beli kasut tu,pkai..
jgn simpan2...nti gam dia rosak,kasot pon kopak...
sedih kan..??hm..praying for the bright next day...

**kalo abg man bace post ni...jgn mare ye saye pgl raja petai...(story sal name raje petai,kna tanye fify..)

2 Comments:

  1. mr reed said...
    site or side??? heheh
    =*NuRo0L* =[~G.A.J.E.B.O~]=immanidigu~*-II-*~ said...
    owh..sory...salah spelling plak..thanks farid...

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online