Wednesday, April 14, 2010

Perasan or Perasaan..?

PERHATIAN..!
POST KALI NI ADA MENGANDUNGI AYAT BERBAUR KEPERASANAN TERLAMPAU..
KALAU MELUAT,SILA LA JANGAN BACA..!

tapi pade kawan2 yang kenal saye, expecially kawan2 KEMBARA13, tahu kisah cinta saye, sila la bace.. sure korang trill nak tahu kisah seterusnya..(yang maybe tak de pas ni)



[CLICK TO ENLARGE THE PIC]

beberapa hari lepas, saya borak2 ngan kawan lame saye... saje ngusik2 kat pic dia.. but suddenly, dia pop up satu question yang sgt pelik.. mengejut kan... ha.. saye pon jawab cm terkejut je.. siap ade ayat dlm bracket lagi... masing2 mcm terus terang dgn feeling masing2... tapi tu la.. conversation ni cm main2 gitu... biar le mase yang menentukan...

perasaan saye..?
ha.. pasti la saye suke.. coz ade orang gentle abes approach saye cm tu... dan le dari zaman skolah saye susah nak dapat bf yang betul2 gentle man... coz saye ni kalo orang tgk memang cm tak serius je.. kalo cakap pon main2.. so tak de sape tahu perasaan sebenar saye, and tak de sape berani nk luah kan perasaan sebenar, yang mereka suke saye.. ha.. sure la mereka kena bahan kalau mereka cakap mereka suke saye... so jalan pintas,tak payah cakap lagi bagus.. end up,saye la.. sampai sekarang tak tahu sape peminat saye (ceh..poyo..ntah2 memang tak de peminat)
cume saye akan kecewa bila dia tak gentle enough untuk kota kan ape yang bermain di minda dia.. atau dia saje2 je cakap main2.. (sangat2 geram part ni.. tak baik tau..mempermain kan perasaan orang dosa tau) ..ha..itu saje..
so sape yang bace ni, expecially dak skolah saye, sila la teka sape jejaka yang bertuah itu... ha.. sure takkan jumpe.. selagi tak de sape bukak mulot.. and if jejaka tu sampai kat belog saye ni..(sure saye malu kan.. dah le muke poyo rock.. ade hati nk ade bf.. haaa.. sangat la perasan.. siap letak kat belog lagi) pesanan saye kat dia, "betul ke ko nak ngorat aku..? sila la.. kecik tapak tangan, stadium bukit jalil aku tadah kan... suke la part ko nk blajar pelan2 layang kerenah aku.. "
(jarang ade lelaki yang tahan kerenah saye ni.selain dari adik2 and abah saye...)

**sekarang dah tahu perasaan sebenar saye kan..? saye ni suke bercinta lepas nikah... impian tu.. harap2 menjadi kenyataan la.. sebab ape suke cinta lepas nikah..? saye nak back to nature.. macam zaman dulu2.. cinta berlandaskan rasa tanggungjawab.. kasih kerana allah... zaman dulu susah nak dengar kisah cinta lepas kawen bercerai berai... kerana apa..? kerana mereka dulu, sayang antara satu sama lain berlandaskan tanggungjawab... or maybe kalau saye jumpa cinta saya sebelum nikah pon, tak mahu bercinta lama2..

3 Comments:

  1. Che' Mat said...
    (sangat2 geram part ni.. tak baik tau..mempermain kan perasaan orang dosa tau)..

    mengutip kembali perkataan ini... :P

    smoga bliau tahan kerenahmu....
    =*NuRo0L* = said...
    ha la..saye sgt berasa bersalah tinggalkan kamu dulu...coz dulu saye sgt malu kamu lebih pndai dari saye..so nk cover malu,clash..ha..maafkan daku bebeh...
    NuRuL AiN RohAiZaT said...
    wow...!!salam...
    kak jai...
    long time no see...
    miss you...
    ingat ain ea...cm mane leh jumpe??
    akak ape citer skrg??

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online