Tuesday, March 8, 2011

RAYYAN IMMAN RAFIQI: My baby You are the reason I could smile

**post kali ni hanya nak menzahir kan semangat nye seorang perempuan, teruja bila baru dapat anak sedara(tu pon tumpang kasih anak sedara kawan).. kalau rasa cm mengarut je, tak payah baca ya.. click X kat atas tu..


seperti yang dijanjikan, ni la baby Rayyan... nak panggil dia Sabtu la.. sbb dia lahir hari sabtu.. (marah apak ngan ummi dia ni kalo dengar).. kenapa la tak nak lahir hari jumaat.. boleh gang ngan aunty Nurul, jadi insan number 2.. nak jugak lahir hari Sabtu, nak sama ngan makngah dia number 3..

kisahnya bermula di pagi Jumat yang sungguh hening..(cewah ayat mcm cite seram plak) ummi ess dah tumpah darah.. maka dihantar la ke hospital Pilah(ape name sepital ni ntah).. tunggu punye tunggu.. Sabtu pagi baru masuk dewan bersalin.. alhamdulillah syukur, Ummi and baby selamat.. happy wo kami dengar.. terus teruja nk g melawat ummi and baby..

sepatutnye aunty nurul tak de kesempatan nak g tgk baby rayyan.. duduk geram je la tgk status makngah rayyan, dia ckp nk g Pilah lepas hubby dia balik keje.. awww.. jeles ok.. Bande pon ad wo.. tp tu la.. perancangan allah yg maha esa, Makngah dia ajak aunty Nurul di saat2 akhir.. Sabtu, kami gerak dari JB, sampai Pilah is about 2am.. aduhai perjalanan.. berliku2.. mabuk kita dibuatnye.. Aunty muntah ok bile dh smpai tu.. Sampai2 je terus tido.. tak dapat tgk baby lg sbb dia kat sepital lg..

Ahad pagi, aunty Nurul ni pon kena la pegi pasar dengan Tok wan,makngah, tok ki and pakngah.. beli2 brng pasar.. balik je terus kena masak (ntah sedap ntah tak masakan aunty Nurul, makngah jd ketua dapur) tak sempat abes masak, apak zaki ajak ke hospital tengok ummi and baby.. sampai2 je hospital, baby rayyan tengah cranky.. nak beriba je dgn ummi.. xde chance langsung ummi nk ke toilet etc..

so Aunty pon dtng, amik baby rayyan.. woit.. senyap terus.. betul2kn bedung, tepuk2 sikit dah senyap.. dalam hati ni "wow.. best nya.. baby tahu ye aunty dah lama rindu.." sempat juga la ummi dia pegi toilet, bersihkan diri and lain2.. pastu bile tgh borak2 tu, baby nanges waaawaaa.. check2 berak rupenye.. hai rayyan. kuat berak.. hahaha.. tp pas tukar pamper, sumbat susu terus je diam lg.. tido terus smpai la..(xthu bile sbb msa aunty balik tu pon dia tido xingt dunia)

Tengah lepak2 borak2 rupe2nye ummi dah dapat discharge.. ok, terus je tunggu smpai ummi balik.. smpai je rumah, Aunty yang tak sedar diri ni, lepak2 lagi.. azam dalam hati, pkol 6 baru nk gerak balik KL.. alahai.. xpuas la gomol2 Rayyan.. best part bile aunty comolot rayyan, termuncung2 bibir dia terjuir sbb kena comolot.. alahai comel nya sayangku.. esok besar jadi orang baik ya.. jangan comolot orang sebarang2.. aunty je boleh ye sayang..

Post ni tak de motif pon sebenarnya.. cuma aunty nk cerita, yg aunty rindu rayyan.. rasa mcm nak je pegi sana, duduk sebelah rayyan je hari2.. biar kena cuci berak pon.. janji dapat comolot rayyan.. aww.. kamu sgt cute.. ummi, nk colek rayyan boleh tak? tak sabar nak tunggu kamu pandai crawling, pandai singing, jalan terkedek pkai CD zebra, pandai panggil Aunty.. Oooammjayy.. betul2 tak sabar.. padahal baru je sehari kite jumpa.. terus jatuh hati.. cmne tu? baby, indah betul ciptaan allah..

**tengah tulis2 ni baru teringat baju 0-6month rayyan yang Aunty beli hari tu lupa nak bagi ummi.. ade tertinggal kat dalam bilik.. rumah ummi jugak.. cmne tu? xpe la.. lambat lagi rayyan boleh pakai baju tu..

0 Comments:

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online