Wednesday, March 9, 2011

Inani: Semakin rindu semakin sayang

dear.. i rindu sangat ni.. every time teringat, mesti rasa mcm nk meraung.. tp i dah janji, i kena tabah.. i redha u pergi dulu sebelum i.. selama ni, u la kekuatan i, tiap kali i kena tinggal, tiap kali i sedih, u la tempat i mengadu.. lebih2 lagi time i sakit, u la tempat i rujuk.. explanation you, buat i feel better than before.. sakit pon jadi tak sakit.. but now, bile sakit pon, i tak perasan yg i ni sakit.. coz xde lagi orang yan bebel bila i tido lewat, xde lagi orang nk nasihat kn i. bg tips mcmne nk jaga kulit, mcmne nk elok kn jerawat.. owh u.. tahu tak betapa i miss u? i rindu u sangat2.. u, sebenarnye mcm2 i nk cerita dengan u, hari tu i sakit, turun 3 kg woo.. kalo u dengar mesti u tercerit2 say 'congratulation' pd i kn.. aduhai u.. i nk cerita jugak.. i dah lame tak celoteh kepoci2 mcm i story2 ngan u.. nk jumpe kwn2 pon skrng dah tak de mood.. dulu, tiap kali pegi wedding kembara13, or event, or gathering mesti balik je i terus story2 ngan u.. every details.. sampai u ckp "aku xkisah xdpt pegi mjlis diorng.. sbb aku ad kau, kau akan cerita every detail smpaikan aku boleh bayangkan aku berada dalam majlis tu.. " owh u.. last majlis kite bersama adalah mjlis pengkebumian u.. saat itu yang terakhir.. i ingat segala details, segaal flow majlis tu.. rindu nk usap pipi u, how diorng peluk and tenang kn i, how ur sis cheer me up, even sebenarnye i'm the one yg kena cheer her up.. every single detail. tapi, lepas tu, xde siape lagi yang nk dengar cerita 'details' i tu.. sebab i dah xde u.. u thu x? sekarang kn.. i dah xde mood nk berkawan.. bile hang out dengan orang pon, mood i dh xmcm dulu.. bile nk gelak lebih2 pon i rase serba salah.. i teringat kan u.. how i wish you were here right beside me dear.. i akan peluk u, i akan cium u sepuas2 hati i.. u, hari2 i yg berlalu tanpa u dirasakan kosong.. seperti kosong.. i don't know how to describe it.. KOSONG... kini, hanya laman ini dan kepada allah saje tempat i mengadu.. saban hari, i doa u akan muncul dalam mimpi i.. sehinggakan setiap kali i lelapkan mata ini, setiap malam, i sebut nama u, beb, dtng la dalam mimpi i.. banyak i nk story... i nak tanye u everything.. i miss u honey bee.. inani..

**Al-fatihah buat arwah sahabat kesayangan saya Inani Zalikha Zainal Abidin.. semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempat kan bersama orang2 yang beriman.. insyaallah amin...

3 Comments:

  1. Are-Gya said...
    sgt menyentuh jiwa..
    bestkn de best friend =)
    =*NuRo0L* = said...
    alahai agy, hati dan perasaan ini allah sj yg tahu.. Tiap saat, tiap detik aku rindu dia..
    HS said...
    smoga rohnya dicucuri rahmat-Nya
    ameen3x, ya Allah.

    mcm mimpi jeks pemergian
    kak inani.. akk, tabah ya!
    sian kak nani kalo akk xkuat..

    [ayu najwa syafiqa azlan - 16thGen]

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online