Monday, March 16, 2009

Percutian Hebat..~Langkawi~

Why aku name kan percutian aku kali ni "Percutian Hebat"...?? ha..banyak kisah nye.. suka duka,semua ada..
mase ujung bulan Feb lepas..aku dengan nekad nye pegi Kedah dengan berbekalkan duit kat tangan RM140..ujung bulan..mane nak cekau duit banyak2 kan..tapi aku nekad gak..sebab i need a vacation..sampai2 aku kat KEDAH..aku pon stay la kat umah kenalan aku ni..name dia FAWWAL.. pelik kan name dia..orang nye pon pelik..dia suke kumpul HELO KITTY..ha..banyak gile koleksi dia..arh.. masuk balik topik utama..

hari sabtu nye,aku gerak la g langkawi..naik feri pkul 2 petang..sampai2 je sane,aku sewa kete, round2 la pulau yg dah lame aku idam2 nak pegi dari dulu lagi..

mcm2 dugaan la aku kat sane..duit tak de..ingat kan loan dah kuar la sesampai aku kat sane..padaha..loan masuk lewat..punye la frust..tak leh shopping sakan.. nasib baik la aku ade ALONG yg baik hati..dia bank in kan duit utk aku..tu pon cukup2 la aku nak enjoy berjalan kat sane..tak leh shopping sakan gak.tapi mcm2 aku wat kat sane..mandi laut..scodeng mat saleh..wah..memang syok la.. kawan2 jangan wat perangai cm aku tau..

mlm nye..kami melepak kat pantai cenang..kitorg pacak kemah tepi pantai tu..tapi dah tengah mlm,aku tak tahu kna gigit nyamuk..terus masuk dlm kete.. aku sorg2 dlm kete.. tido lagi selesa..padan muke kawan2 aku yg lain.pagi baru diorang perasan aku dah hilang..



hari ahad nye..aku jalan2 lagi..banyak tempat2 menarik yg aku round2 g melawat..antaranya,tempat kereta kabel tu..wah..memang menakjubkan la kat sane..cmane 1 kabel car tu leh relax je tergantung kat satu cable,then leh gerak dengan kelajuan 30km/j.memang geliga la otak sape yg cipta tu..pemandangan kat sane pon cm best jew..bile kat puncak bukit tu,matahari cm dekat sgt ngan kite..tapi cm udaranya nyaman jew..sejuk..rase cm dah kat UK plak..ceh..berangan sgt aku nih..


kalo ade kawan2 aku yg nak travel..cari pengalaman sambil tenangkan fikiran, plus shopping,aku akan advice dia ke LANGKAWI... memang best la.. cume korg kna sedia duit dlm 200 la..cukup utk penempatan etc..mkn kat sni pon tak de la mahal sgt..unless kalo korg g restoran mewah..memang la mahal kan..
susah la nat cite dlm ni..korg tgk je la pic2 aku nanti..it tell the whole story..k la gang..chow dlu..see u at the next post..comment tau blog aku..
XOXOXO..jumpe next post..tata

***sory..all those pic yg cntik sume kna delete..sebab free hair...hehehehe..

3 Comments:

  1. pensukebulan said...
    ok2 aku komen. haha.
    -syafiza nih-
    noorfarhana said...
    hye...gi ngan sape tu..??
    LILUMANSURY said...
    salam....huuuuuuuuuuuuurrrrrmmm.......huhuhu

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online