Monday, January 31, 2011

Berniaga banyak onak dan durinya..

al kisah tadi saya pegi giant.. hajat dihati nak cari kasut idaman.. tapi sayang xde plak kasut tu.. sedih.. pastu trus je g beli nasi kukus.. pred bawak pegi kedai yg dekat ngan giant tu.. bukan kat greenwood.. masa beli, rase pelik, knape org ni cm nk cepat2 tutup kedai.. pastu pred pon tak alih2 kuar kete, berdiri sebelah saya, "beb,org lain la yg jual. xsame ngan yg aku slalu beli tu" owh yeke. akk kedai tu cm dengar je ape pred cakap kat saya, trus je dia cakap "ni bukan tapak saya.. selalu meniaga di pingiran.. tu org tu dah marah, saya mana tahu ni tapak dia".. then masa nk bayar, ade sorang lelaki datang ngamuk2.. then me pon cm panik.. adoihai.. cepat la akak, bg baki duit sy.. bila duit bertukar tangan je, trus tarik pred "jom blah.. takot aku".. adegan tumbuk2, tolak2 pon bermula.. al kisah orang meniaga.. si akak tu pon satu hal, dah tahu tu tapak org, knape la pegi meniaga kat situ.. kan dah kena marah.. walaupon org yg asal tak meniaga hari ni, jgn la pegi kacau line dia.. kalo tumpang tapak, tp jualan lain xpe gak.. ni kau g meniaga nasi kukus jugak same ngan yg asal.. mmg la cari gaduh..

kesimpulannya disini: kalo meniaga, kena hormat la org lain.. jgn main ceroboh je.. kan dah jadi gaduh.. dosa tau... ape jadi selepas adegan tu...? saya tak tahu.. kerana pred dah memecut keretanya pergi dari tempat itu..

Saturday, January 29, 2011

Ada Friends yg GRAND, apa lagi?

Ceh, tajuk nak megah kan.. hihi.. meh sy cite, knapa saya happy sgt saat dan ketika ini.. and sy nak menyatakan rasa bersyukur ni.. setelah saya kehilangan seseorang, dan sahabat karib saya Inani, allah sangat baik.. dia kurniakan kan saya penganti sahabat dan insan itu dengan ramai sahabat yang lain... alhamdulillah syukur.. kini, sudah punyai Friends yang cukup havoc, ape lagi yang saya diperlukan..? jom tgk ape saya ada, setakat ni, happy... xperlu dah 'dia' yang tak hargai saya tu..

gang ni, study tip top, selalu ingatkan saya tentang pelajaran.. mereka la tulang belakang pointer 3 saya.. dan juga, sanggup ye pas kelas g shopping kat jalan TAR.. peh.. naik bus tu.. esok nye, boleh plak ad plan lagi.. g mane? wayang plak.. katne? wangsa walk mall ye.. cite KURAFAT.. seram wei.. pas kelas trus berdesup pegi.. 2 hari berturut2 ye.. tgk tu.. semangat tol shopping. sampai dodok bersila pilih shawls.. hui.. bersungguh ye.. (kenapa pic ni x rotate..? tanye dak yg jelir lidah kat blakang tu.. dia kate suke yg asli.. so xrotate.. and kenapa dia jelir lidah? sbb dia jeles sy blh snap pic, yg smart, sy blh masuk frame and diorng pon masuk gak.. otai ma.. hihi)

dan esoknye(which is hari ni) kuar plak ngan GAJEBO**6 drpdnye pegi Time square plak.. hadoihai.. betol2 gile la ini gang.. sudah penat wt event di BMI, esok nye kuar lg.. gle kn...? tgk tu.. dah le kuar mkn.. kuat posing plak tu.. pantang nmpk camera.. CCTV pon jadi.. hihi.. lg 2 GAJEBO tu.. jgn jeles ye.. nanti korang dtng KL, kite hang out.. GAJEBO ni banyak pahit manis, tapi kami kekal berkawan.. semoga kita akan kekal happy ye..

ok next is Gang2JKK2011.. mahu pecah perut kalo lepak ngan diorng ni.. haruslah semua benda nk jadi lawak ye.. tgk tu, warden kitorng pon xabes sengih asyik melayan kerenah kitorng.. gang ni gabungan dari GAJEBO, plus Gelabah ayam skit, plus dgn insan2 cacat istimewa skit.. ha.. jadi la kumpulan yang terencat.. hihi.. xla.. diorng ni best.. buat keje bagus.. thumbs up.. team work pon tip top.. panjat pagar pon boleh dijayakan dengan baik tau..hihi

then saya ada ni.. Mala and Lina.. hm.. nothing much to say.. sbb mereka ni lah insan paling2.. paling rapat dalam hidup saya.. even jarang jumpe pon.. Lina is my 2nd cousin.. ye ke..? dlm bahasa jawanya duapupu la.. ha.. Mala plak kawan saya dari primary school.. ponteng same2, belajar same2.. ape lg same2..? ha.. rahsia la.. yang penting best.. Rindu tol kat dak berdua ni..

cite psl rindu, saya pon nk ckp yg saya rindu gang2 ni.. 'adik-beradik' yang sudi jadikan saya 'anak itik' diorng.. hihihi.. lagi 3 yg tak masuk tu jgn marah ye.. sy rindu jugak.. mereka ni sgt caring,sangat happy go lucky.. aku tahu,korang mesti sayang aku sgt kn.. hihi.. expecially dia yg kat bawah ni..

se.. cmne la sy tak rindu dak mucuk ni.. si okid ni.. aduhai.. kitorng ni dh cm couple(sila jgn slh anggap ye) kemane2 same je.. siap declare suami dia ni bermadu ngan saya tau.. cmne tu..? hihihi.. susah senang kitorng same2 tau.. hu.. rindu2.. "bile la dpt lepak pelok2 ngan ko lg beb? asyik emran je lepak ngan ko.. hihi.. laki ko mesti la hari2 lepak same kn.. ble aku nk berlaki?"

ha.. ni special skit.. rindu gak kat dak baju hijau sebelah saya tu.. dia je banyak paham saya.. dengar je semua luahan hati saya.. kire cm shadow sy la.. dia banyak calm kan saya.. tgk tu, muke dia evil gile kn.. suke je join venture dgn si okid tu.. mengenakan saya.. dgn si baju kelabu kat belakang tu same la tu, join venture.. gang menyakat number satu.. kami juga ad misi tersendiri.. 'pegi semua mjlis kawen kembara13' cool tak..?

ha..last but not least.. si wana penternak bakteria.. ni pon satu perkara yang membuatkan saya bersyukur, kerana dikurniakan sahabat yang baik dimuka bumi ini.. seronok.. dia sanggup kuar lab, tinggalkan semua bakteria and kulat yg ad kat lab dia tu, semate2 nk treat saya sempena kedatangan saya ke Putrajaya and sempena saya dah convo.. sooooo sweet right...? kna bodek2 dia ni.. dengar kate nk dok dekat ngan kolej sy.. hihi.. blh la pas ni lepak same2 lg..

sorang lagi insan istimewa yang bertanggungjawab mengwarnai 'ceria' dalam hidup saya adalah arwah Inani Zalikha.. syukur ya allah, walau sekejap, kau beri nikmat sahabat baik ini kepadaku.. kau pelihara lah dia sepertimana dia berusaha menjaga hati ku ini.. kau tempatkan lah roh nya dikalangan orang yang beriman.. Al-Fatihah buat arwah.. hari ke 101 ni la baru saya berupaya ber'chill'.... habis sudah tempoh berkabung.. tapi.. kasih dan sayang saya tak kan tamat disini.. ia akan kekal sentiasa.. azam saya: semoga doa, al-fatihah, dan yassin saya berpanjangan hendaknya..

tengok.. happy kan saya.. daa atas kurniaan ini semua la.. saya rasa, cukup lah.. allah yang maha esa itu menguji saya hanya sedikit.. di pisahkan dari seorang insan bernama LELAKI yang tidak menghargai saya.. tapi.. allah masih sayang, dikurniakan keistimewaan lain.. nikmat dunia dan akhirat yang tak terhingga banyak nya.. syukur alhamdulillah ya allah.. kau maha esa, lindungilah insan2 ini, dari bala bencana, jauhkan lah mereka dari azab siksa api neraka mu ya allah..

akhir kata, terimalah muka yang tak seberapa ni.. tanda terima kasih sebab baca post smpai ke akhirnya.. hihi.. hudoh kan saya..? kepada sesiapa yang pic nye takde dlm post ni, jgn terasa hati.. kite tetap berkawan.. (u thu sape u kn.. pic tak dapat disiarkan atas alasan tertentu) semoga kawan2 dikurniakan kesihatan yang baik.. sentiasa dirahmati allah.. happy2 selalu ye.. chill yo..!!

Sunday, January 23, 2011

Hot chick = rich guy..?logikkah?

ape kes..? semua pmpn cantik dapat lelaki kaya.. abes lelaki yang tak berapa nak kaya ni cmne.? and pmpn yang tak berapa nak cantik mcm aku ni plak ape kisah..? adoihai.. cube tunjok kat aku, mane2 pmpn yang cantik tapi laki dia tak kaya.. meh tunjuk..

haku frust betol la asyik2 dengar kisah perempuan cantik ngan lelaki kaya,encem.. senang cite lengkap la package nye.. kisah seorang perempuan, berpisah dengan lelaki idaman dia kerana halangan keluarga, tersangkut pulak dengan bos tempat kerja yang sudah jadi tunangan orang tapi masih gatal mengorat beli kan kereta untuk perempuan itu.. yela, cantik kan.. mesti dapat semua.. tapi akhir nya perempuan itu kembali kepangkuan si lelaki idaman ini kerana lelaki ini sudah mendapatkan persetujuan keluarga setelah dia puas mogok tak mahu pulang ketanah air.. akhir nya apa..? happily ever after ye puan2.. as expected.. hadoi.. tu tak kisah la.. dah rezeki dia nk buat mcmne..

ade plak dngar cite si perempuan cantik ni, dah ad bf, dah ada lelaki yang care psl dia.. tapi si dia ni, dok melawan bila bf dia tegur salah dia.. padahal demi kebaikan dia ni, pastu dok kuar dengan lelaki sana sini, dok layan sms jiwang2 ngan si peminat2 ni.. woi.. ape ni wei.. tau ar peminat .. tau ar diluar bidang kuasa kau.. tau ar si bf tu bukan suami lagi, tp cm xadil la, bile orang lain cm yg lebih memerlukan, tak dapat ape pon.. tapi si cantik ni, dah dapat yang perfect(boleh la dikatakan perfect) boleh lagi dia buat perangai, dok kutuk2 belakang si bf ni.. tak hargai dia.. cmne tu wei..? aku tak paham.. aku penat la wei kes2 nk cari jodoh ni.. tak puas hati tol..

**haha.. kesian korng stress bace luahan hati aku. lantak la kan ni blog aku.. kalo xsuke, boleh blah....

Thursday, January 20, 2011

Terjun parachute hati terkeluar dari badan..

ketika dan saat itu.. aku tertunduk malu.. akhirnya mengalir juga titik2 jernih dipipiku.. mengenangkan nasibku.. mengapa ini semua terjadi? aku tak mampu kehilangan mu.. mengapa tidak dari dulu ku kata setuju..? kini, keputusan itu membunuh jiwaku.. aku tidak mampu lagi menatapmu kerana kau bukan milikku dan untuk bertemu, aku malu..

ku rindu, saat ketika itu.. kau memujuk ku.. agar aku kuat menempuh ujian allah itu.. agak aku terus berusaha.. mengejar cita-cita.. kan ku buktikan padamu saat itu, kau milikku.. ya.. aku tahu.. hanya saat itu.. kini ku sedari, saat itu hanya tinggal memori.. tiada apa yang dapat dilakukan untuk memutar kembali waktu.. hanya satu doaku kepada ilahi, agar kau bahagia seperti kau kini.. agar kau kecapi sagala apa yang kau impi.. lapanglah dadamu kasih, kecapi apa yang dihajati.. sejahtera kekal abadi.. senyum ku sentiasa happy, kerna aku akan sentiasa disini...

'jiwang' tak post kali ni..? merepek je kan malam2 ni..? tak pe la.. bile lagi nak gile2 cm tu.. ape2 pon.. terima kasih sudi menyinggah blog saya.. atas tu hanya luahan buat seorang sahabat yang saya tahu, dia tak kan baca pon.. ok.. kesimpulannya, pedulikan dia.. haha.. yang penting adalah, nk cite yg saya rindu tempat ini.. even penah pegi sini sekali saja, tapi best wo bila teringat semula.. bile la dapat datang sini lagi eh.? dengar kate ade aktiviti terjun parachute kat sini..? mesti best kan..? waa.. berangan lebih.. xpe.. positif, insyaallah.. satu hari nanti dapat la merasa.. saat aku punya duit berkoyan2.. ketika itu, sape nak jadi kawan..? ha.. mesti semua datang kan..? whatever..

Thursday, January 13, 2011

Terima kasih kepada yang berkenaan

Post ni dah basi dah sebenarnye.. lame sangat dok menepek dapam draft tu.. actually 27 December 2010 lepas, kawan2 saya ad wat celebration sempena menyamput hari memperingati 'kamu dah tua Nuruljannah'... haha.. sedih je.. sbb dah tua.. sempena hari tu.. saya ajak la diorng hang out.. over night.. (ceh padahal org sepatutnye buat surprise party untuk kau.. ni aku plak terhegeh2 ajak diorng kuar)

ape ade hal.. wt muke tak malu sudah... saya ajak diorng makan, coz makan adalah hobi utama saya.. and pegi karaoke, kepada sesiapa yang masih belom kenal sy, FYI, ini hobi kedua saya selepas makan ye... hihihi..

actually, hari berkenaan tu, sy tak berapa sihat.. coz awal pagi 27th dec tu, saya ad appointment doctor gigi.. pagi tu juga saya bukak segala besi yang ada kat gigi sy tu.. so at the age of 22, sy free from braces... happy.. tapi sakit.. and, for the whole day, saya dalam pengaruh dadah.. (jgn slh anggap..saya mkn pain killer je ya).. sbnrnye xde mood hari tu.. tp kerana sayng kan kawan2, say pretend to be happy la ye..

but soooo sorry bila saya syahid di tengah malam.. kawan2 sibok lepak kat dataran merdeka, saya dah terbongkang dalam kereta..

time sesi menikmati azan subuh kat bukit ampang tu pon saya mamai2 gitu.. dadah punye pasal.. paham2 jela kan.. tapi telinga ni dengar.. and badan ni rasa suasana kat bukit ampang tu.. subhanallah.. indah.. cukup indah.. dah tua dah saya.. huu...

so malas nk upload pic banyak2.. meh tgk last pic, pic paling saya suka for the whole day.. pic saya, with all the tok dalang pada malam bersejarah itu... ape2 pon.. sape yang wish, sape yang bagi hadiah.. terima kasih banyak2.. pesanan akhir pihak penaja, terima kasih kepada yang berkenaan...


Thursday, January 6, 2011

Undefine

ni pic terbaru.. yesterday.. without braces, and less pimples.. happy kn..? haha.. semua itu tipu belaka.. luaran je senyum.. dalam hati siapa tahu kn... physical pon dah mula down ni.. sakit kepala, sakit dada, every single time tarik nafas, belakang dada mesti sakit.. sampai ke pinggang sakit.. hai.. ape la yg nk jadi next kn..?

Wednesday, January 5, 2011

Kerdil sungguh diri ini dimataNYA

perasan bercampur baur, sy tersenyum gembira, sy tertunduk malu, dalam masa yang sama saya sedih.. jiwa merintih.. ya allah.. mengapa semua ini terjadi pada diri ku..? ujian apakah yang kau turunkan padaku.. sedih itu ujian.. gembira juga padaku ujian.. jauhkan aku dari kealpaan terhadap gembira itu ya allah.. sesungguh nya aku khalifah yang lemah.. aku cuma positif allah kabulkan doaku..

Monday, January 3, 2011

Sakit itu penghapus dosa

sedang aku kesedihan kerana ditinggalkan.. hati ini kembali happy bila bertemu seorang sahabat.. sahabat ke..? ha.. lame dah kenal dia.. tapi baru kini aku dapat berpeluang berborak, mengusik dia.. salam perkenalan ye sahabat.. siapa kamu..? biar la kamu dan aku sj yang tahu.. terima kasih kerana buatku tersenyum.. syukur.. aku bahagia kerana jadi tempat kamu meluah rasa.. walau seketika.. sahabat ini sedang ditimpa ujian dari allah.. kesian dia.. baru bangkit dari koma yang kalau di hitung masa nya terlalu singkat.. gara2 si pakistan, slumber je melanggar dia.. jujur.. aku simpati.. tp sahabat, sabar lah.. ini semua ujian allah.. sakit, tapi kita tetap perlu terus tabah.. ketahuilah kawan, mungkin sakit kamu pada fizikal nya sj.. aku..? hati jiwa, hancur luruh.. sehinggakan aku give up dengan diri ku sendiri.. kecewa kerana apa..? biarlah aku sj yang simpan segala rasa.. xpe la kan.. sedih2 juga, tp kite harus tetap tabah.. setiap ujian itu hanya dikurniakan kepada insan yang betul2 layak.. yang betul2 kuat menangani ujian tersebut.. kita kena redha dengan ujian itu.. lebih2 lagi bila sakit.. kerana sakit itu kan menghapus dosa..

Sunday, January 2, 2011

Syukur alhamdulillah

syukur alhamdulillah saya masih hidup
syukur alhamdulillah saya dikurniakan pancaindra yang sempurna
syukur alhamdulillah saya masih ada keluarga yang sayangkan saya
syukur alhamdulillah allah masih sayangkan sy,beri peluang hidup..
syukur alhamdulillah saya dikurniakan sahabat yang baik hati...

**syukur alhamdulillah.... esok sambung lagi.. hihihi

 

blogger templates | Make Money Online