Wednesday, October 28, 2009

Bahana stress..!!

Watak Utama: Teddy & Jizan
Watak Sibuk2: Syida
Watak Tak berapa penting: Ecah
Time: 2 o'clock in the morning sebelum subuh
Tempat kejadian: SH162
Motif: Stress management
Tengok la ape dah jadi....!!!




Tuesday, October 27, 2009

Saat Malaikat Maut menjemput ku pergi...

**tajuk dah mengambarkan perasaan saya ketika ini... plz..doakan kesejahteraan saye k...

ViVA Final Project...
Date:28 Oct 2009(Wednesday)
Time:2.45pm~3.15pm
Venue: PLC120
This is the best part..!!
Assessor:Abdul Razak Ahmad(ARA)
Note: Hopefully it would be the best presentation ever..
Project Title: Multipurpose Scoreboard
Partner:Nuruljannah&Rasyidah...

***panic alarm is ringing..!!!!

Saturday, October 24, 2009

Happy Birthday ABAH...!!!

25th Oct 1959..Birthday abah saye...
dia adalah insan yang paling istimewa dalam hidup saya..
u r the best dad ever...hehehehe..
abah saye ade hobi yg tak semua org tahu..
s
aye je tahu..tu pon kesan dari saye belek2 pic kami 1 family..
nak tahu ape hobi dia..??ha..hobi dia adalah snap picture diri sendiri...
ha..tgk pic kat bawah ni..kan.,..??betul tak ape saye ckp..??
asal camera kat tangan dia,ade je yg dia nk snap...tak pe abah..
nanti angah beli NIKON DXX, kite snap pic banyak2 k..
angah janji,angah snap pic abah banyak2....


abah saye jugak suke sengih...
kalau snap pic dia,suke je budget2 macho gitu..hehehe..
tapi abah saye memang macho pon...dia dulu pelakon teater..
kawan ngan Jalil Hamid..kawan ngan ramai kawan..
ngan Nas Ahmad pon dia kawan...mcm2 jenis kawan abah saye...
sebab tu abah saye best...teramat lah best sekali...tgk tu..
abah pon pandai buat peace..!!

Dulu abah segak..
sekarang abah lagi segak..walaupon abah dah ade 'family pack'..
abah tetap macho dimata saya...ha..
kalo nak cari suami,saya selalu impi2kan lelaki gagah macam abah..
seorang yg tegas tapi baik hati..abah saye tk romantik..
dia susah nak zahirkan kat orang yg dia sayang..tapi kami semua tahu..
abah sangat sayang kat kami..cewah..
penah tau,saya tinggal kan boyfriend saya,
just kerana abah kate dia tak berkenan dengan lelaki tu...
abah saye suke sakat ibu saye...ade je modal nk g bahan ibu saye..
ade sekali tu,dia tembak ibu saye ngan pistol tembak cicak tu..
ha..meraung ibu saye..trus rampas pistol tu dari abah..
padan muke tak leh main tembak cicak lagi...
tapi saye tahu,abah sangat sayangkan ibu..peh..
dulu mase nk kawen,abah gerek je nikah gak ngan ibu
even pakcik ibu tak restu perkahwinan mereka..
yg penting ayah and mak mertua abah setuju..hehehe
tak seperti abah2 orang lain..abah saye sangat sporting..
nak tahu sebab ape saye ckp cm tu..??
meh nk bagi banyak sebab nape abah saye sporting..

  1. abah saye sanggup hantar saye g dating..sejak sekolah rendah lagi ok..gile grand..!!semua boyfriend saye,scandal saye..sume abah kenal..saya kenal kan secara langsung ever secara story tidak langsung
  2. abah saye gak,dia wat go card gune enjin motor HONDA c70..ha..best gak tu..leh maen2 lumbe2..abah juga ade reka 1 basikal yg leh 2 org kayuk tu..ha..welding sendiri tau..cool sangat2...
  3. abah saye juga,selalu layan kerenah saye g beli kasut...tak kisah la pegi dekat 27buah kedai sekali pon..hanya abah yang dapat yakin kan saye untuk beli kasut.."ha angah..kasut ni ok..abah suke..etc..yada..yada..lallaaa...dan lain2..."
  4. abah jugak,tak penah lokek bab duit.."abah nk duit..".."nak watpe..?".."top up.."."nah..beli top up abah sekali k" ..sampai sekarang pon,even saye dapat MARA,abah tetap bagi PaMa untuk saye..ha..gile grand abah saye..
  5. abah saye sporting gak kerana,dia relax je rajin snap2 pic saye even saye posing cm org gile sekali pon..and dia snap a great picture..**sila view pic2 saye k**
  6. abah juga seorang yg cekal..dia buai saye dari kecik..(wat pengetahuan kawan2,dulu saye kalo buai tak kuat2,xmahu tido..)ha..abah siap masuk kan kaki ke dlm buai saya sampai ke paras lutut...sambil buai saye,abah sambil lena..tapi hayunan tu tetap kuat..ha.besar tu pengorbanan abah..kesian abah..sebab tu sekarang dia sakit lutut..tak pe abah..nanti angah kaya,semua perbelanjaan ubat abah..angah yg tanggung k..
  7. dulu abah gak yg selalu sabar je layan kerenah saye...kalo lapar,dari umah saye jerit.."abah...!!!angah lapar..balik la hantar makanan..!!"peh..berdezup abah saye balik dari office kerumah,bawak mknan untuk anak 'bujang' dia sorang ni..
  8. abah saye dia paham gak sal penyakit perempuan ni tau..dari dulu,dia la yg beli kan kotex untuk saye..maxi,wing,overnight,slim..sume dia tahu..ha..siap kalo kotex kat watson ade sale pon dia tahu2 je..
  9. we share a lot of thing..sedih,suke,marah..sume ade..
  10. penah tu,saya nk g ekspedisi berbasikal sekolah rendah saye,2 hari sebelum event tu,basikal BMX saye hilang..peh..1 felda cahaya baru abah saye cari...sampai jumpe..memang nahas la budak yg curi tu...
  11. kalau pegi mane2 yg long distance,mesti saya akan jadi co-pilot abah saya..hehehee..sebab dia suruh saye bace peta..ibu,adik2 and akak saye mesti tangkap lentok kalo masuk dlm kete..
  12. dulu,masa saya kecik2 nakal gile,main kat office abah,sampai jatuh,patah bahu..abah puas dah marah..saye tak dengar gak..bile dah jatuh,abah tetap angkat saya,bawak pgi klinik..
  13. saya penah jatuh sampai bibir berdarah teruk..abah bawah g klinik padahal mase tu jalan nk kuar dari umah saya,punye la 'anker'..siap merayu mintak org yg ade kete tolong hantar..segulung kapas abes wat lap luka saya..
  14. saya penah gak sakit teruk masa darjah 3..abah la yg usung saya ke hospital mase tu..saat tu paling saya tak boleh lupa..abah pujuk..abah gosok kat tempat sakit..
  15. masa sekolah,penah kena buli..razi main ketuk2 kepala,abah g skolah,jumpe cikgu disiplin,sound dak tu tepat punye..tak pon tengking2..(he..razi..aku ingat tau..)

atas ni pic2 hasil karya abah saye...banyak lagi cite menarik pasal abah sebenarnye...
tapi tak tercerita la..banyak sangat...blog ni la jadi saksi saya..
saya nk wat pengakuan jujur..saya teramatlah sayang sangat kat abah saya..
tak dapat saya bayangkan hidup tanpa dia disisi saya..
he will always be my hero..
azam tahun baru saya kali ini,saya nak amik lesen kereta..
saya tak kan bagi abah drive lagi..
bile saya dah drive,saya akan bawak kemana saja abah mahu pergi..
masa tu,abah tak kan sakit kaki lagi..
and abah boleh tido kat belakang cm pic kat bawak ni..hehehehe
dikesempatan ini,saya ucap pada abah,
SELAMAT HARI LAHIR yg KE-50...
semoga allah sentiasa melindungi abah dimana saja abah berada..
semoga hidup abah sejahtera dunia dan akhirat...
semoga abah diberi kekuatan,
dan sentiasa sihat untuk meneruskan ibadah dimuka bumi ini...
dan saya harap,allah tunaikan lah segala doa2 abah..
saya tahu,apa yang abah buat adalah untuk kebaikan semua orang..
tak penah sakilipon abah memburuk2 kan saya,adik-adik,ibu saya.
malah sesiapa saje yg menyakiti hati abah pon dia fikir baik lagi...
dia sentiasa positif..abah adalah idola saya..

SAYA SAYANG ABAH SAYA..
.

I think I'm Falling for You

I don't know but,I think i maybe
Fallin' for you,Dropping so quickly
Maybe i should,Keep this to myself
Waiting 'til i,Know you better

I am trying,Not to tell you
But i want to,I'm scared of what you'll say
So I'm hiding what I'm feeling
But I'm tired of,Holding this inside my head

I've been spending all my time,Just thinking about ya
I don't know where to,I think I'm fallin' for you
I've been waiting all my life,And now i found ya
I don't know where to,I think I'm fallin' for you
I'm fallin' for you

As i'm standing here,And you hold my hand
Pull me towards you,And we start to dance
All around us,I see nobody
Here in silence,It's just you and me

I'm trying,Not to tell you
But i want to,I'm scared of what you'll say
So I'm hiding what I'm feeling
But I'm tired of,Holding this inside my head

I've been spending all my time,Just thinking about ya
I don't know where to,I think I'm fallin' for you
I've been waiting all my life,And now i found ya
I don't know where to,I think I'm fallin' for you
I'm fallin' for you

Oh i just can't take it,My heart is racing
The emotions keep spinning out

I've been spending all my time,Just thinking about ya
I don't know where to,I think I'm fallin' for you
I've been waiting all my life,And now i found ya
I don't know where to,I think I'm fallin' for you
I'm fallin' for you,I think I'm fallin' for you

I can't stop thinking about it,I want you all around me
And now i just can't hide it,I think I'm fallin' for you (x2)

I'm fallin' for you,Ooohhh,Oh no no,Oooooohhh
Oh I'm fallin' for you

Colbie Caillat : Fallin' For You

**this song totally describes my life. I'm falling for someone, but i don't want to tell him because I'm scared of what he will say and i don't want to ruin the sweetness of our relationship.it to early to make the serious decision. i love this song. its awesome. definitely describes my feeling..
I had crush on you because u'r smile totally amaze me...

**all these picture means a lot to me..don't know why...

Wednesday, October 21, 2009

TARIKH KERAMAT S2'2009

Sepertimana yg anda lihat..saye teramat lah bz...
banyak tarikh2 keramat yg membutuhkan saye untuk berkomitment lebih...
ha...4 subject pon...keje berlambak gak...
**sampai bahase aku pon tongang langgang..
paham2 je la k...
to all my frenz yg dah final year tu:
"All the best k..!!!"

Saturday, October 10, 2009

Syafiza..perlukah kau pergi jauh dari ku..?

esok frens aku nak fly..
g oversea..amik 2nd degree lagi u..
gile syok..
jeles i maria..(ala2 iklan ribena)
eh..post ni bkn nak cite sal aku..
sebenarnye nak bagi hadiah kat syafiza..

syafiza,sebelum ko amik hadiah dari aku,
meh imbau rupe ko dulu2 ngan sekarang..

paling tak berubah,SENYUMAN ko...
tak caye..??
Meh TENGOK..!!

DOLU-DOLU

SEKARANG
nah..tiada bezanya..
senyum still nak cover..
bagi pipi ko yang bulat tu kasi naik..
Hehehehe..jangan marah frens...
nah..ni the real hadiah untuk ko..


Syafiza...
tribute ni khas untuk ko...
aku saje gedik2 nak wat ala2 puisi la konon..
ko bace sedih2 tau..jgn gelak..
kalo lucu pon,pure2 sedih je pon tak pe..

sayang..
kau akan pergi jauh..

beribu batu...

Sering ku imbau kenangan lalu..
masih kah kau ingat..?
detik aku sering dibuli..
saat di SKCB..
zaman2 kite ber "NURNAJAFAZA"..?
bila lagi tiba saat manis itu..?
sering bermain difikiran ku..

BILA KAU JAUH NUN BERIBU BATU..
masih kah kau ingat akan diriku..?

masih kah kau ingat dengan senyum ku..?
masihkah kau sebut2 namaku..?
tapi sayang.
aku hanya ingin kau tahu..
jangan kau pernah ragu kasih ku..
hatiku tetap satu..
dan aku disini akan selalu percaya..
kau tak kan pernah lupa..
meskipun kita terlalu jauh..
tapi kau sentiasa dekat di jiwa ku..
sentiasa terngiang gelak tawamu..
akan kusimpan senyum manismu..
serta gelak tawamu..
segalanya tentang kamu di hati ku...
sampai bila2..SELAMANYA...


terima kasih ALLAH..
kau kurniakan aku seorang sahabat,
yang teramat istimewa dalam hidupku..

Ya ALLAH...
aku rela kehilangan sejuta kekasih..
rela hilang sebilion pound sterling sekalipun..
tatapi jangan kau biar hati sahabat ini jauh dariku..
peliharalah kesihatan nya..

Sejahterakanlah hatinya..
teguhkan lah iman nya..
lindungi lah kehidupan nya..
agar dia sentiasa dibawah rahmatmu..

Ya ALLAH...

Wednesday, October 7, 2009

Perbualan tentang sex..

meh aku nak share 1 perbualan yang amat membuatkan mood aku hancus mlm ni...perbualan ini berlansung ketika aku sedang asyik buat assignment BMT..sambil layan Farmville kat facebook...si dia SMS aku...hati aku tak sedap la dgn this guy..

sangat cepat dia mengungkap kan kata2 sayang terhadap diri aku...

but this night..allah makbulkan doa saya:

"agak allah cepat beri pertunjuk sekiranya insan yg mendekati saye bukan jodoh yg tertulis untuk saya..lebih2 lagi jika dia ade niat kurang baik terhadap saya"


Dia : hai..tgh buat ape tu?

Saya : wat xment business...

Dia : banyak ke?

Saya : banyak gak la..tapi kena hantar isnin..kenapa tanye?nak tolong ke?

Dia : Tlng tgk..n tlg raba2..huhu (What..!!??raba2??ADA UNSUR LUCAH DISITU)

Saya :Aduhai..meh nak warning skit.kamu ni kawan dgn saya,nak hati ke body?jujur..jawab soalan sy.

Dia : semua sekali

Saya : so,wat mase ni sy memang xd ter’pk pon nak jalinkn hubungan yg berlandaskan sex.even phone sex sekalipun. Boleh tak kite saling mengenal hati budi masing2 dulu. Bila semuanya dh halal,bru bincang tentang sex.sy dah penat nk layan lelaki yg hanya pk pasal sex je..rase maruah saye dipijak2. Sy harap kamu paham.syg sy terhadap kamu bkn untuk membinasakan.

Dia : Emm…

Saye : So cmane?awk rase nk terus berkawan dgn sy atau tidak?kalau tak boleh terima syarat sy,awk dipersilakan cari perempuan lain.sy tak kan menyesal sbb sy syng awk bkn kerana hubungan fizikal semate2.

Dia : Emm…


mungkin setelah kawan2 baca isi kandungan perbualan diatas..macam2 spekulasi dan pemikiran buruk yg terlintas difikiran kawan2..anda dah dewasa..pandai2 la anda nilai mana yg buruk,mana yg baik..SELALU ok aku kena cm ni...rase fed up la..cm bodoh..tak kan tiap kali dia sms aku nak cite sal menatang bodoh ni je..??aku sanggup tak de lelaki dalam idup la dari dpat lelaki yg tak ikhlas sayang aku...mungkin agak poyo..tapi ini hakikat perhubungan...yg tidak mahu aku tempuh...setakat ini,dia masih tak balas sms aku..mungkin dia dah pun berubah hati..

LANTAK LA..!!


allah saja yang tahu...

Tuesday, October 6, 2009

Secara rasmi nya kau dah berubah status..

Gembira,sedih..perasaan berkecamuk..
aku takut kehilangan kau..
setelah emran amik ruang hati kau..

tapi aku percaya.relationship kami sampai bile2..
tiada yang dapat memisah kan kite..
cewah..bermadah plak..

ok all my frens...meh aku nk wat pengumuman skit...
now secara official nye..
sahabat aku ni..
WAN NURUL NABILAH BT. WAN MOHD KAMAL..
dah 40% menjadi hak milik insan bernama EMRAN..
so kepada sesiapa yang ade pasang angan2 nak tackle cik wan kite ni..
harap anda lupekan je la niat anda tu...
sebab dari pengamatan saye..
mereka berdua sangat bahagia...
semoga perasaan mereka itu kekal abadi...
dan 80% saye rase mereka akan success ke jinjang pelamin..

kalau tak de ape aral melintang, Nov 2010 the date mereka nak bernikah..
same2 la kite doakan kebahagiaan mereka berdua..
semoga hubungan mereka sentiasa berada dlm lingkungan rahmat ALLAH yg esa..
Amin...



Friday, October 2, 2009

Trip to tioman..

tak de mood nak blogging sebenarnye..
saje post some story sal idup aku..

wat simpanan di mase akan datang...
trip to pulau tioman..
trip to remember and to forget..both ok..
hehehehe..
ok la..enjoy the view...

Venue: Tioman island,Pahang MALAYSIA
Date: 23rd Sept~26th Sept 2009(raye ke-4 sampai ke-7)
Stay: Berjaya Tioman Beach Golf & Spa Resort

Date:23rd Sept 2009
5am gerak dari rumah..9.30am naik feri dari mersing ke tioman island(2hour).12pm check in kat berjaya..then aktiviti bebas..
**pegi 1 family..nenek,ibu,abah,along,akid,najid,pakcik aku,and aku...ber8..best gak la..walaupon aku kes2 yg tak dapat dielakkan..atas kelemahan insan..aku bkn perfect sgt pon..
Date:24th Sept 2009
shooping,jalan2 cari makan,snap pic sunset..mandi pantai,swimming pool and aktiviti bebas..


**with the only one uncle belah mak aku..
dia single lagi..sape nak masuk line leh ar..
**my beloved parent...

**mandi swimming pool...sambil tgk sun set...

Date:25th Sept 2009
*early morning bangun..dengan tak mandi..ready nak g snorkeling...


**monyet yang jahat..dia piat telinga aku..and sakit k kepala aku kena tangan dia..

**private boat k..gile seronok..tuan punye boat ni patriotik punye org..
keliling ade bendera malaysia..
**Kos snorkeling:RM80 per person k...
tak tahu la mahal ke tak..
**trip:tekek village-Tulai island a.k.a coral island-sepoi island-mongkey bay-salang village-Marine park centre-Rengis island
**time:9.30 am sharp till 4.30 pm plus
comment:Best giler..!!!!

**dikelilingi oleh ikna yang sangat cute..jangan dia mkn daging aku sudah..

**tak tahu nk story ape lagi..sehari suntuk kami ade kat laut..selam..naik boat..selam naik boat..mkn..selam lagi..more and more..

**adik kecik ni takot pon dah jadi berani..siap tunjuk GOOD lagi...

**jump..best giler..aku dah tak kire ape yg orang pk tentang aku..lenjan je..
yihhaaaa..!!

**thats all la..sebenar nye ade lagi yg menarik..tak muat blog ni nanti..
enjoy the pic k..


 

blogger templates | Make Money Online